Як зрозуміти, що бюстгальтер настав час викинути? ТОП-7 очевидних та не дуже ознак

10.07.2023 14:51

Як зрозуміти, що бюстгальтер настав час викинутиЗ моменту купівлі бюстгальтер залежно від частоти носіння, а також якості матеріалів, з яких він пошитий, через певний час неминуче стає непридатним і перестає виконувати свою функцію. Але як саме визначити, що він уже віджив своє? Зрозуміти, що бюстгальтер настав час викинути, допоможуть ці 7 очевидних і не дуже ознак.

Сьогодні бюстгальтери часто розглядаються насамперед як декоративні елементи нижнього гардеробу, і приділяється велика увага їхньому дизайну. Однак основна функція бюстгальтера, як і раніше, полягає в підтримці грудей, і якщо він перестає цю функцію виконувати, то настає час замінити бюстгальтер новим.

Щоправда, проблема зазвичай полягає в тому, що хороша якісна білизна коштує чимало, а підібрати її правильно вартує величезних зусиль, і в результаті багато хто з метою економії старається носити бюстгальтер, що полюбився, «до останнього». Але цього в жодному разі робити не можна!

По-перше, зношений бюстгальтер просто не може забезпечити належну підтримку грудей. А по-друге, часто він завдає дискомфорту при носінні: його постійно доводиться смикати і поправляти, він впивається в тіло або натирає, стає помітним під одягом і викликає тільки одне бажання — зняти його скоріше!

У принципі, якщо від носіння бюстгальтера ви відчуваєте дискомфорт, то це вже достатній привід для того, щоб викинути його та підібрати новий. Але якщо вам потрібні переконливіші аргументи, то кілька важливих ознак, що ваш бра «наказав довго жити» і потребує термінової заміни.

Бюстгальтер доводиться застібати на тугіші гачки

Пояс бюстгальтера, як правило, має кілька рядів гачків для того, щоб посадка була максимально комфортною залежно від індивідуальних особливостей тіла. При покупці нового виробу рекомендується застібати бюстгальтер тільки на найвільніші гачки під час примірки та в такому положенні оцінювати, чи виріб підходить.

При носінні пояс бюстгальтера обов'язково розтягується. І в той момент, коли його вже доводиться застібати на найтугіші гачки, а він все одно сидить вільно на тілі, настає час попрощатися з виробом.

Бретелі затягнуті до максимуму

Бретелі, як і пояс, при носінні розтягуються. І якщо їх доводиться підтягувати все тугіше і тугіше, щоб вони не звалювалися з плечей, значить час життя бюстгальтера, на жаль, добігає кінця або навіть вже добігло. Часто подібна проблема комбінується з розтягнутим поясом: якщо за рахунок постійної підтяжки бретелів ви намагаєтеся компенсувати занадто вільну посадку пояса, то міняти бюстгальтер на новий вже час.

Кісточки впиваються в тіло

Кісточки, що виступають назовні, — ознака зношеності бюстгальтера, яку навряд чи вдасться проігнорувати, адже вони дуже боляче впиваються в тіло, колють і можуть навіть поранити. І не важливо, скільки ви встигли бюстгальтер відносити: якщо тканина протерлася від інтенсивного контакту з тілом або неправильного прання, проблему вже не вирішити.

До речі, кісточки бюстгальтера зазвичай швидко починають випирати, якщо бюстгальтер від самого початку підібраний неправильно і занадто великий: виріб постійно треться об тіло і тому швидше зношується. Тож продовжити час носіння бюстгальтера можна, якщо грамотно підібрати його при покупці.

Перемичка між чашками нещільно прилягає до тіла

Вставка між чашками бюстгальтера, яка називається перемичкою, в ідеалі повинна щільно прилягати до тіла і нікуди не переміщатися при носінні виробу. Якщо ж вона «бовтається», то це сигналізує про те, що виріб розтягнувся, настав час його міняти.

Контури чашок видно під одягом

Така ознака не така очевидна, як усі попередні, але теж сигналізує, що білизна вже досить сильно розтягнута і підлягає заміні. Справа в тому, що помітні контури чашок говорять про те, що вони нещільно прилягають до грудей, а отже, і не забезпечується правильна посадка бюстгальтера.

Про те, що чашки нещільно прилягають до грудей, говорить ще й те, що еластичні мережива, якщо вони є, починають стовбурчитися. В ідеалі при правильній посадці мереживо має прилягати до тіла повністю, і коли цього не відбувається, білизну потрібно оновити.

Вага різко змінилася на 2-5 кг

Якщо маса тіла досить відчутно змінилася, це просто не могло не позначитися на грудях, оскільки на їх об'єм суттєво впливає кількість жирової тканини. У результаті навіть придатний ще бюстгальтер може знадобитися замінити на більший або менший за розміром — залежно від того, куди саме «стрибнула» вага.

Орієнтуватися потрібно на відчуття. Якщо в бюстгальтері зі зміною ваги стало некомфортно, якщо кісточки почали впиватися в груди або якщо груди почали «нависати» над чашками, потрібен виріб більшого розміру. І, навпаки, якщо пояс став задиратися, бретелі почали спадати і перестала відчуватися підтримка бюстгальтера, то потрібно пошукати меншу модель.

Зламалися окремі деталі

Важко сказати, чому за таких очевидних ознак зношеності, як зламані кісточки та гачки або деформовані чашки, деякі вперто продовжують носити бюстгальтер і надалі. Можливо, він найулюбленіший, а можливо, на інший поки що немає грошей. Проте найкращим рішенням у цій ситуації є заміна бюстгальтера без жодних «але».

На закінчення варто зазначити, що навіть найякісніший і найвдаліший бюстгальтер не може служити нескінченно, тому рано чи пізно його доведеться викинути. Максимальний термін служби цього виробу при регулярному носінні і правильному догляді — 1-1,5 року, при цьому чим більший розмір грудей, тим термін носіння коротший.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7579