З чим носити атласну спідницю у білизняному стилі

14.07.2023 14:23

З чим носити атласну спідницю у білизняному стиліСпідниці в білизняному стилі ось уже який сезон на піку популярності і здавати своїх позицій не збираються. Але все ж таки багато хто не ризикує їх носити, оскільки бояться, що не вдасться створити з ними гармонійні образи. Якщо ви теж не впевнені, з чим носити атласну спідницю в білизняному стилі, ми поспішаємо вам допомогти і ділимося основними правилами і порадами.

Білизняний стиль одягу в сучасній моді з'явився ще в 1990-і роки, вважається, що одним із перших на світових подіумах його представив Жан-Поль Готьє. Одяг у подібному стилі нагадує спідню білизну та будуарні вбрання завдяки схожому крою, матеріалам та декору, що використовуються при пошитті. Сукні-комбінації, топи-бра, корсети-бюстьє, прозорі блузки і, звичайно ж, атласні спідниці є сьогодні особливо популярними елементами гардеробу в білизняному стилі.

При цьому серед атласних спідниць найбільш широко затребувані нічим не декоровані однотонні моделі А-силуету з довжиною міді, що ніжно струмують по тілу, так що коли говорять про поєднання атласних спідниць з іншими елементами гардеробу, то мають на увазі найчастіше саме такі варіанти. Хоча насправді, звичайно ж, бувають і атласні спідниці довжини міні та максі, з декором ґудзиками або драпіруванням, з асиметричним кроєм, а також із принтованих тканин.

До речі, в більшості випадків поняття «атласна» по відношенню до спідниці в білизняному стилі говорить не стільки про конкретну тканину, скільки про характерний блиск і фактуру матеріалу. Тож цілком можливо, що подібна спідниця може бути пошита не з атласу, а, скажімо, із сатину чи іншої схожої тканини. Давайте ж поглянемо, з чим найкраще поєднуватиметься найпопулярніша спідниця в білизняному стилі.

Зі светром

Ніжна та ошатна атласна спідниця у білизняному стилі на перший погляд не поєднується з таким досить грубим предметом одягу, як светр, але саме цей контраст ошатного та простого, а також ніжного та грубого — те, що потрібно для створення особливо тендітного та жіночного образу.

Светр можна підібрати до спідниці контрастного або, навпаки, близького кольору, а також завжди виграшними будуть базові нейтральні кольори — білий, чорний, різні відтінки бежевого, сірого та коричневого. Надати готовому образу більш святкового або повсякденного вигляду допоможе взуття: туфлі на підборах зроблять ансамбль більш витонченим, а кеди або кросівки - утилітарним.

З футболкою

До базової атласної (шовкової) або сатинової спідниці добре підходять футболки, що вільно прилягають до тіла або ж у стилі оверсайз. Оскільки заправити футболку в спідницю в даному випадку зазвичай проблематично (крізь тонку тканину спідниці край футболки виділяється), зазвичай рекомендується зав'язати її вузлом, щоб підкреслити талію. До речі, футболка підійде як із коротким, так і з довгим рукавом.

З сорочкою

Базова сорочка — це один із найкращих «компаньйонів» для атласної спідниці. Її можна надіти як самостійний «верх» або ж як другий шар поверх облягаючого топу. За допомогою взуття та аксесуарів у цьому випадку можна регулювати ступінь «святковості» готового образу.

З облягаючим топом

На відміну від футболок облягаючі топи виглядають у комбінації з атласними спідницями у білизняному стилі дуже добре. Топ може бути звичайним або укороченим (кроп-топ), він також може бути виконаний в стилі білизни, наприклад, у вигляді бюстьє або корсета. Зазвичай подібне поєднання вимагає жіночного взуття на підборах.

З блузою

Образи з атласною спідницею та блузою виходять особливо романтичними, елегантними та святковими. Блузу краще підбирати вільну, дозволяється різний декор і фасони, головне — щоб це підходило до особливостей фігури. Поєднання атласної спідниці в білизняному стилі та блузи слід обов'язково доповнити взуттям на підборах; кросівки сюди не «впишуться».

З піджаком

Піджак у чоловічому стилі відмінно контрастує з ніжністю атласної спідниці та створює витончений образ. Щоб зробити лук жіночнішим, потрібні босоніжки або туфлі на підборах, а надати образу розслабленості, щоб він підходив на кожен день, допоможуть кеди або кросівки.

З грубою курткою

І знову ідея для контрасту — атласна спідниця і якась навмисне груба куртка, наприклад, шкіряна косуха або джинсова куртка оверсайз. Тут принцип той самий, що й у випадку з піджаком: за рахунок протипоставлення грубості та ніжності образ набуває неймовірної крихкості та жіночності.

Шовкові та сатинові спідниці в білизняному стилі хороші для різних випадків, їх можна носити на роботу, на прогулянку, на побачення, на вечірку, в кіно, в кафе тощо. Але не завжди за типом або розміром фігури підходить саме гладка модель довжини міді і А-силуету або силуету «дзвіночок». Так що для вдалого поєднання такої спідниці з різними елементами гардеробу дуже важливо ще й вдало вибрати фасон.

Приміром, якщо потрібно візуально додати обсягу в області стегон, то є сенс вибрати спідницю-сонце або спідницю-напівсонце. А от якщо, навпаки, потрібно приховати зайвий об'єм, то тут краще віддати перевагу довгій спідниці пліссе. Важливо пам'ятати, що тонка блискуча тканина має властивість підкреслювати всі опуклості та нерівності фігури, так що при розмірі plus size атласну спідницю бажано вибирати з більш щільних і темних матеріалів, ніж при стрункій фігурі.

Спідниця в стилі білизни дозволяє створювати безліч як літніх, так і осінніх, весняних або навіть зимових образів, і практично немає жодних протипоказань для неї при будь-яких особливостях фігури. Але що слід завжди брати до уваги, так це те, що під подібною спідницею може виявитися дуже помітною білизна, так що окрім іншого підбирайте при складанні відповідних стильних луків ще й правильний комплект білизни - краще за все безшовний.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7584