Що таке стиль Old money в одязі та як його дотримуватись

17.07.2023 14:52

Що таке стиль Old money в одязі та як його дотримуватисьСтиль Old money сьогодні є одним із найпопулярніших в одязі, і в соцмережах сьогодні можна побачити безліч фото та відео з естетикою цього стилю. Але що саме він є? Як вибирати одяг, взуття та аксесуари, щоб йому відповідати? Про те, що таке стиль Old money, мова докладніше піде далі.

Old money – назва, яку можна перекласти як «старі гроші». Під цим терміном маються на увазі багаті люди, які мають не тільки високий достаток, але також і владу та титули, при цьому гроші ці люди мають протягом уже не одного покоління і не гоняться за брендами і трендами, а воліють одягатися одночасно просто, вишукано та дорого.

Уподібнитися спадкоємцям багатих та знаменитих прізвищ світу запрошує стиль Old money. Його основні та найбільш відомі риси — мінімалізм, базові кольори, висока якість матеріалів та крою, стриманість. На речах у стилі Old money ви не знайдете «кричучих» логотипів та ультрамодних елементів, тут не місце екстремальним декольте та міні, обтягуючим або прозорим речам.

При цьому одяг Old money мовчазно свідчить про широкі можливості її власників. Скажімо, футболки поло та тенісні спідниці в образі ніби натякають на можливість їхніх власників займатися, відповідно, кінним спортом та тенісом – традиційними видами спорту для аристократів та багатіїв. А лофери, тільники, білі штани та інші речі у тематиці моря нагадують про можливості відпочинку на власній яхті.

Речі в стилі Old money не втрачають своєї актуальності від сезону до сезону, а знаходяться наче поза часом. У таких запросто могла хизуватися хоч Леді Ді, хоч Блер Волдорф із «Пліткарки». А сьогодні естетику «старих грошей» підхопили блогери по всьому світу та старанно намагаються її скопіювати. На щастя, це не так вже й складно, та й мати нечувані багатства не потрібно, а важливо лише знати кілька основних правил для стилю Old money.

Що можна носити в стилі Old money?

Стиль «старих грошей» - це не якийсь конкретний перелік одягу, взуття та аксесуарів, які можна носити, а скоріше посібник з вибору речей, які найбільш вдало «впишуться» в естатику багатих і знаменитих. І вирішуючи, що ж носити в стилі Old money, варто враховувати такі моменти.

Кольори в гардеробі

Білий, бежевий, коричневий, темно-синій і чорний — кольори, що найчастіше зустрічаються в стилі Old money. Також у ході небесно-блакитний, приглушені відтінки зеленого, теракотово-червоний або благородний бордовий. В цілому вітається пастельна і приглушена гама, причому речі, як правило, однотонні, а допустимі лише кілька класичних візерунків на кшталт вертикальної або горизонтальної смужки, гороху, «гусячих лапок» та клітини.

Тканини

Виділяють одяг у стилі Old money тканини, що використовуються при пошитті. Тут панують натуральні тканини з шовку, бавовни, шерсті, льону як з гладкою, так і з рельєфною фактурою, вітається велика в'язка, якщо йдеться про светри. Матеріали для одягу в стилі «старих грошей» не повинні бути надто тонкими та просвічуватися: тканини повинні бути достатньо щільними, щоб добре тримати форми і не показувати оточуючим спідню білизну.

Крій та фасони

Крій одягу в стилі Old money на перший погляд може здатися простим, але завдяки високій якості та ідеальній посадці по фігурі виглядає дуже дорого та статусно. Для «старих грошей» не характерні ні оверсайз, ні речі, що зайве обтягують, а найкраще підходять приталені силуети. Спідниці, штани або шорти мають найчастіше високу посадку, талію прийнято підкреслювати ременями.

Якщо все ж складати перелік відповідних для стилю Old money предметів гардеробу, то до нього варто включити штани зі стрілками, бермуди, базові футболки з круглим або V-подібним вирізом, а також футболки поло, базові сорочки, елегантні піджаки та жакети, тенісну спідницю, футлярні сукні, джемпери, жилети, класичні кардигани, пальто та тренчі, спідницю твідову, прості прямі джинси, светр з великою в'язкою.

Щодо взуття, то віддати перевагу варто лоферам, туфлям-човникам, елегантним босоніжкам без кричущого декору, базовим кросівкам. Аксесуари, зі свого боку, вітаються скромні та лаконічні, ними не можна перевантажувати образ, і важливо, щоб вони лише «обрамляли» аутфіт, а не перетягували всю увагу на себе.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7586