Як визначити готовність до шлюбу

11.07.2023 14:17

Як визначити готовність до шлюбуУкладання шлюбу вважається «вінцем» любовних відносин і в наші дні оцінюється лише з погляду почуттів. А ось про те, що до шлюбу треба якось готуватися, сьогодні мало хто замислюється, хоча насправді це дуже важливо, щоб сімейний союз виявився вдалим. Давайте сьогодні поговоримо про те, як визначити готовність до шлюбу в парі, і розглянемо кілька основних ознак такої готовності.

У різних наукових дослідженнях готовність до шлюбу зазвичай ділиться на морально-психологічну, соціально-правову, економічну та господарську, сексуальну, мотиваційну та ще багато інших різновидів, проте у звичайному житті про будь-яку підготовку до сімейного союзу йдеться рідко, і ані в школах, ані в університетах не вчать, як це бути чоловіком і дружиною.

У результаті часто очікування від шлюбу і реальність не збігаються, здавалося б міцні та люблячі пари розпадаються, а статистика розлучень постійно зростає. І хоча розлучення як таке сьогодні суспільством вже не засуджується, однак ідея від самого початку укладати шлюб з думкою «ну, не сподобається — розлучимося» якось не дуже добре звучить, правда? Ось чому якщо хочете дізнатися, чи готова ваша пара укладати сімейний союз, погляньте на ваші стосунки та оцініть, чи є в них такі моменти.

Кожен з вас відчуває, що хоче шлюбу

Під багатошаровим лушпинням з очікувань суспільства, нав'язаних стереотипів і уявлень, взятих із романтичних фільмів, так складно часом розрізнити власні бажання. Але коли це все-таки вдається, варто прислухатися до себе. Якщо кожен з вас розуміє, що хоче шлюбу заради нього самого, а не заради весілля або тому, що «годинники цокають» і «пора вже», то ось це воно і є — ви готові до шлюбу.

У вас немає потреби відпочивати один від одного

Якщо ваші стосунки стабільні, вам у них комфортно і ви не відчуваєте, що вам потрібно один від одного відпочивати, то, швидше за все, ви вже дозріли для шлюбу. Ви сприймаєте побут спокійно, якщо виникають якісь «нестиковки», ви можете все обговорити та знайти компроміс.

У вас є спільні інтереси та коло спілкування

Одружені пари, зрозуміло, не повинні 24/7 знаходитися разом, але все ж у партнерів мають бути спільні інтереси та коло спілкування. Якщо ж просто побути вдвох нудно і хочеться покликати власних друзів, то, мабуть, для шлюбу поки що зарано.

Ви можете подбати один про одного

На початку відносин усі хочуть виглядати перед партнерами якнайкраще і найчастіше соромляться з'явитися у хворому вигляді, попросити про допомогу в якихось незручних ситуаціях тощо. Але якщо ваша пара вже готова до шлюбу, ви не соромитеся одне одного, коли нездорові або потрапили в дурну ситуацію, ви можете подбати один про одного і це вам обом не є тягарем.

Ви обговорили все «на березі»

Пара готова до шлюбу, якщо уявлення кожного з партнерів про майбутнє сімейне життя докладно обговорювалися і ви знаєте думку одне одного щодо дітей, розподілу фінансів у сім'ї, а також домашніх обов'язків кожного. При цьому, що важливо, вас обох все влаштовує.

Ви не перевіряєте одне одного

Бути готовими до шлюбу і при цьому постійно намагатися підловити одне одного на якихось помилках та провинах — нереально. Якщо у вашій парі є перевірки, та ще й регулярні, то тут не може йтися про довіру, а без взаємної довіри шлюб укладати не варто — навряд чи вийде щось хороше.

Ви не боїтеся фінансових проблем

На момент укладення шлюбу дуже важливо, щоб обидва партнери мали стабільні джерела доходу та тверезо оцінювали фінансові можливості майбутньої родини. Тому якщо у вашій парі відносини з фінансами адекватні, якщо ви обоє поділяєте єдиний погляд на те, хто і як саме має забезпечувати сім'ю, це підтверджує вашу готовність до шлюбу.

Ви розумієте, що відносини — це робота

Спершу може здаватися, що стосунки — це лише суцільна романтика, палкі освідчення в коханні та незліченні поцілунки, але насправді етап закоханості рано чи пізно минає і стосунки стають глибшими. Над ними потрібно постійно працювати, і у пари не повинно бути ілюзій щодо цього. Ви готові до шлюбу, якщо обидва це розумієте.

Ви не загрожуєте один одному розставанням

У серцях можна сказати що завгодно. Але якщо ви постійно погрожували один одному розставанням, мабуть, зі шлюбом вам не варто поспішати, адже міцний щасливий союз на страху самотності навряд чи вдасться побудувати. Зате якщо ви знаходите в собі сили і мудрість разом працювати над вирішенням проблем, що виникли, ваші відносини цілком можна вважати перспективними.

Ви любите та цінуєте не тільки партнера, а й себе

Це може здатися на перший погляд дивним, але насправді все логічно: складно бути щасливим у шлюбі, якщо не любиш самого себе. Тому перш ніж укладати сімейний союз, важливо переконатися, що ви не намагаєтеся таким чином заповнити порожнечі в собі або надати життю сенсу.

Ви почуваєтеся командою

Гарний шлюб — це не про те, де кожен сам за себе, а про те, де пара почувається командою. У яку б справу ви не вплуталися, ви відчуваєте підтримку одне одного, знаєте, що можете покластися на партнера і якщо потрібно, то й гори здвигнути. У вас так? Вітаємо, це вірна ознака вашої готовності до шлюбу.

Вам не важко вибачатися один перед одним

Попросити вибачення, якщо не мав рацію, багатьом дуже важко, адже здається, що так ми демонструємо свою слабкість і вразливість. Але людині, з якою готовий розділити життя, показати свої слабкі сторони зовсім не страшно. Тому якщо у вашій парі обидва вміють, коли потрібно, вибачитись, то її можна вважати готовою до укладання шлюбу.

Ви приймаєте одне одного такими, якими є

Цю ознаку, мабуть, можна назвати однією з найголовніших. Якщо ви не прагнете «переробити» одне одного під себе, якщо поблажливі до недоліків і бачите чесноти, якщо не прагнете конкурувати один з одним у різних сферах, ви на вірному шляху. Пам'ятайте, що надії «перекроїти» партнера на свій смак без його на те згоди нездійсненні.

Ви впізнали вашу пару у усіх або в більшості з перелічених ознак? Прийміть наші вітання! Ви справді готові до шлюбу, і якщо вас щось і зупиняє, то швидше за все це лише тимчасово. Але як бути, якщо ви бачите, що ознаки зовсім не про вас? Все, фініш? Не обов'язково. Ви можете зрозуміти, в якому напрямку вам належить далі розвивати ваші стосунки, щоб «дорости» до сімейного союзу, якщо обидва до цього прагнете, або ж можете довіритися почуттям і поринути у вир із головою: зрештою ніхто не може знати краще вашу пару ніж ви самі!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7580