Весілля у спеку: що слід врахувати під час підготовки

12.07.2023 14:53

Весілля у спеку: що слід врахувати під час підготовки Багато пар намагаються запланувати своє весілля на літо, однак забувають при цьому, наскільки підступною і небезпечною для урочистостей може бути спека. І потрібно обов'язково враховувати кілька важливих моментів при підготовці, щоб весілля у спеку пройшло вдало.

З огляду на те, що дата весілля обирається завчасно, а підготовка може тривати навіть цілий рік, дуже складно вгадати, якою буде погода саме у потрібний день . Але ті, хто планує весілля влітку, повинні розуміти, що з великою ймовірністю день урочистостей виявиться спекотним.

Це обов'язково потрібно врахувати при підготовці до весілля, інакше і молодятам, і гостям загрожують різні неприємності, починаючи зіпсованим макіяжем та обгоранням на сонці і закінчуючи розладами травлення та тепловими чи сонячними ударами. Погодьтеся, не цим має запам'ятатися день, коли двоє закоханих вирішили поєднати свої долі.

Отже, якщо ви плануєте весілля приблизно на середину літа, ви усвідомлюєте, що доведеться мати справу зі спекою. І в усіх аспектах підготовки урочистостей ви це враховуватимете. Наприклад, вам потрібно правильно спланувати час проведення весільної церемонії, фотосесії та банкету, щоб не опинитися під променями сонця в самісіньку спеку.

Також вам потрібно правильно підібрати місце для церемонії та бенкету, щоб там було достатньо тіні та прохолоди, і, звичайно ж, при виборі вбрання нареченого і нареченої ви теж будете зважати на спеку. Крім того, спекотна погода внесе свої корективи у вибір страв та напоїв для весільного меню, вибір відповідних активностей для гостей і навіть вибір букета нареченої. А ще вона змусить задуматися про змінне взуття та одяг, автомобілі з клімат-контролем... Але про все по порядку.

Розрахуйте час правильно

Погода, звісно, може підносити сюрпризи, але зазвичай найспекотніші години дня - це з 11 до 16. А особливо спектно, певна річ, опівдні. Постарайтеся спланувати весілля так, щоб у «пікові» години спеки не опинитися на сонці. При цьому за можливості скоротть час перебування на спеці у решту часу.

Підберіть місце проведення весілля

«Маринувати» себе та гостей у спеку дуже небажано, інакше замість приємних вражень від церемонії ви отримаєте дискомфорт та погане самопочуття. Для весілля на відкритому повітрі оберіть прохолодне та тінисте місце біля води, якщо бенкет плануєте проводити в приміщенні, то переконайтеся, що система кондиціювання в залі справна. До речі, не перестарайтеся з прохолодою: дуже різкі перепади температури можуть спровокувати захворювання, тож попросіть персонал налаштувати кондиціонери правильно.

Зважайте на спеку під час проведення фотосесії

Професійна фотосесія сьогодні є практично невід'ємною частиною будь-якого весілля. Але в спеку багатогодинне позування перед фотокамерою може стати справжнім випробуванням і для вас, і для гостей, якщо вони беруть участь. Спробуйте або провести фотосесію рано вранці або пізно ввечері, або влаштувати її в студії, або скоротити, вибравши лише кілька найбільш бажаних локацій.

Продумайте вбрання нареченого та нареченої

Якщо від самого початку розраховуєте, що в день весілля буде спекотно, одразу обирайте відповідні вбрання. Щільна сорочка і костюм-трійка для нареченого, а також важка сукня з криноліном і туго затягнутим корсетом - погодьтеся, не найкращий вибір для літньої спеки. Намагайтеся знайти щось легше, при цьому одяг не повинен заважати нормально дихати, особливо це стосується нареченої.

До речі, окремо варто торкнутися теми нижньої білизни нареченої. У спеку найкраще віддати перевагу комфортному дихаючому безшовному комплекту. А мережива краще залишити для будуарної зйомки або шлюбної ночі.

Зверніть увагу на особливості макіяжу та зачіски нареченої

Грамотний візажист сам підкаже, яким краще зробити макіяж, щоб він не «потік» у спеку. Але про всяк випадок враховуйте, що жирні текстури у спеку поводяться вкрай погано, вам неодмінно знадобляться матуючі серветки, а також легка пудра, щоб прибрати жирний блиск з обличчя.

Враховуйте, що в спеку голова рясно потіє, і це накладає певні обмеження на вибір весільної зачіски. Потрібні надійні засоби фіксації, щоб зачіска з честю витримала випробування спекою, а також має сенс перед весіллям додати у звичний догляд засоби, що дозволяють довго зберігати свіжість волосся. Якщо є можливість, віддати перевагу краще високій зачісці, в якій волосся підібране наверх, - це позбавить необхідності постійно поправляти локони, що липнуть до шиї.

Приділіть особливу увагу весільному меню

У літню спеку будь-які продукти псуються особливо швидко. Вам потрібен дуже надійний у питанні якості продуктів підрядник, який подбає про те, щоб страви, що подаються на урочистості, були максимально свіжими. Звісно, якщо весілля проводиться в закритому приміщенні, обладнаному кондиціонерами та холодильниками, якесь особливе меню зазвичай не доводиться продумувати, а ось для весілля на відкритому повітрі з меню краще прибрати «майонезні» салати, кремові тістечка, шоколадні вироби, «важкі» страви та закуски.

Найкращий вибір для весільного меню у спеку — нежирні сорти м'яса та риби, свіжі сезонні фрукти та овочі, легкі закуски та напої. Фрукти і овочі повинні нарізатися безпосередньо перед подачею, будь-які продукти, що швидко псуються, повинні знаходитися в максимально прохолодному місці. Не забудьте заготовити якнайбільше прохолодної питної води та льоду, а також віддайте перевагу легкому алкоголю.

Не забудьте про деталі

Накидка на плечі для нареченої, сонячні окуляри, санскрін — все це справжній мастхев для весільного дня у спеку. Також стане в нагоді дублюючий букет нареченої, який замінить оригінал, якщо той не витримає спекотну погоду, запасна сорочка для нареченого, змінна сукня та взуття для нареченої, силіконові подушечки у взуття для нареченого, тальк або спеціальна пудра для тіла, яка запобігатиме натиранню, пластир чи стік від натирання.

І ще обов'язково вибирайте хороший перевірений дезодорант або антиперспірант, у якості і безпеці якого не сумніваєтеся. Для букета нареченої (і основного, і дублюючого) виберіть квіти, які максимально стійкі до спеки. І не забудьте про комфорт гостей на весіллі, подбавши про те, щоб вони могли за потреби трохи охолонути. Скажімо, популярною ідеєю для «спекотних» весіль є вручення гостям сувенірів у вигляді віял, сонячних окулярів, капелюшків та подібних аксесуарів — це і практично, і залишиться на згадку після свята.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7581