Як вийти заміж після 40 років

20.07.2023 15:06

Як вийти заміж після 40 роківНа питання про те, як вийти заміж після 40 років, ми б хотіли відповісти просто: так само, як і після 20 або після 30 років. Але, на жаль, реальність дещо інша: дуже часто чоловіки прискіпливо перебирають «залежалий товар» і не погоджуються йти до РАГСу з обраницями 40+. Втім, ми підкажемо, як із цим боротися та знайти сімейне щастя без огляду на вік.

Сьогодні у вітчизняних умовах жінки мають значно більше прав та можливостей порівняно зі своїми бабусями або навіть матерями, але, як і раніше, відчують себе неповноцінними, якщо не встигають вийти заміж «вчасно» або розлучаються і ніяк не можуть укласти шлюб повторно.

У 30+ горезвісні годинники вже не те що цокають, а б'ють на сполох, а якщо тобі всі 40 чи й більше років, але ти незаміжня, то ласкаво просимо у світ старих дів, де на тебе чекають самотність і кішки. Ну а якщо встигла побути «щасливою дружиною та мамою», але тепер розлучилася, то й поготів забудь про особисте життя: піднімай дітей, зосередься на роботі і потихеньку готуйся вирушити до будинку для людей похилого віку або на цвинтар — інших варіантів немає.

Суспільство наполегливо стверджує, що на п'ятому десятку років життя самотня жінка не має, чим зацікавити представників протилежної статі. І найстрашніше в цьому те, що подібну думку охоче поділяють самі жінки, буквально ставлячи на собі хрест відразу після подолання 40-річного рубежу. Але як же бути, якщо ховати себе живцем щось не хочеться? А хочеться справжнього кохання, тепла сімейного вогнища, надійного чоловічого плеча та дитячого сміху в будинку? Як вийти заміж, якщо вже стукнуло і 40, і 41, і 42 роки?

Насправді, що б не казали оточуючі, вік все ж другорядний, якщо йдеться про справжні почуття та щире бажання створити сім'ю. І якщо вам за 40 і ви хочете заміж, ви можете зустріти для цього гідного чоловіка, щоправда, потрібно трохи «попрацювати» над собою і врахувати наступні важливі моменти.

Визначтеся, навіщо вам потрібно заміжжя

Це може здатися дуже дивним, але багато з тих, хто прагне вийти заміж після 40 років, насправді не знає або не розуміє, навіщо саме це потрібно. І часто в справу вступають лише міцно вбиті суспільством та близьким оточенням стереотипи, що жінка обов'язково має бути з чоловіком у «законних» стосунках і ніяк інакше.

Подумайте, навіщо вам потрібно виходити заміж. Чи влаштують вас постійні стосунки з чоловіком без горезвісного штампу у паспорті? Чи хочете ви створювати класичну сім'ю або вам просто потрібен хтось для приємного дозвілля, можливості поговорити і поділитися радощами та сумом?

Чи шукаєте ви у потенційному чоловікові фінансову опору та помічника у старості? Або ж вам хочеться, нарешті, випробувати «те саме» справжнє кохання, про яке пишуть книги і знімають фільми? Будьте із собою максимально чесні і пам'ятайте, що у старшому віці прислухатися варто не лише до поклику серця, а й до голосу розуму.

Забудьте про стереотипи

Так, сьогодні буквально з кожної праски звучать слова про те, що жінка після 40 років - «залежалий товар», на який жоден гідний чоловік навіть не подивиться. А якщо вона ще й розлучена та має від попередніх стосунків дитину чи дітей — то все, не бачити їй нового заміжжя як своїх вух.

Насправді ж ви і тільки ви вирішуєте, чого ви хочете і чого гідні. Що б не говорили оточуючі, сьогодні повно прикладів, коли людям вдається створювати щасливі і міцні шлюби і в 40, і в 50, і в 60 років, незалежно від кількості попередніх стосунків, дітей тощо.

Подумайте про те, яким хочете бачити майбутнього чоловіка

Часто жінок віком 40+ звинувачують у тому, що вони самі заважають власному заміжжю через нібито надто високі вимоги до обранця. Так, дійсно, іноді вимоги до потенційного чоловіка і справді можуть бути завищеними, проте ви маєте повне право не погоджуватися на першого ліпшого, а мати певні критерії вибору.

Зазвичай до 40 років вже набито чимало шишок і є цілком реалістичні очікування від життя, розуміння того, що люди бувають різними, мають різні характери та різні звички, а також визнання того, що люди не змінюються. І якщо вам уже зараз щось категорично не подобається в чоловікові, то це навряд чи зміниться з часом, зате почне дратувати чим далі, тим більше.

Подумайте, що для вас важливо і критично у майбутньому чоловікові, а що — ні, з чим ви готові змиритися, а з чим — ні за що на світі. Не розраховуйте, що «стерпиться-злюбиться», і не намагайтеся переконати себе, що «зійде хоч хтось». Навіщо вам взагалі виходити заміж, щоб опинитися в результаті поряд з чоловіком, який не влаштовує?

Будьте гранично обережні з онлайн-знайомствами

Сайти знайомств та різні дейтинг-додатки дають можливість прямо в інтернеті зав'язувати спілкування та призначати побачення. Однак, на жаль, тут дуже часто можна натрапити не на потенційного нареченого, а на різноманітних шахраїв. Через поширені в суспільстві стереотипи вважається, що жінки після 40 років особливо завзято прагнуть заміжжя і перебувають у глибокому розпачі, тож цим із задоволенням користуються любителі легкої наживи.

Якщо ви знайомитеся онлайн, не забувайте про правила безпеки і будьте обережні. Наприклад, у жодному разі не вірте надто вже «солодким» обіцянкам віртуального співрозмовника, ніколи не запрошуйте онлайн-знайомого на перше побачення до себе і не йдіть додому до нього, а також не надумайте давати в борг гроші людині, яку знаєте тільки по інтернет-листуванню!

Виходьте «у люди»

Як можна вийти заміж після 40 років, якщо ви буквально нікуди не виходите, окрім як на роботу чи за покупками? Якщо ви хочете познайомитися з чоловіком для серйозних стосунків, вам потрібно з'являтися там, де можливе знайомство. Театральні прем'єри, виставки, концерти, прем'єри фільмів — вибирайте різні заходи, які можуть бути цікаві вам і чоловікам, які потенційно підходять вам для шлюбу, і обов'язково відвідуйте їх.

Не бійтеся знайомитись у кафе, на вулиці чи у транспорті, відвідуйте дружні вечірки та пробуйте такий цікавий формат знайомства, як спід-дейтинг. Головне, не поспішайте з перших хвилин показати своє прагнення до заміжжя, а дозвольте спілкуванню розвиватися в природному темпі, насолоджуйтесь фліртом і компліментами, цінуйте те, що відбувається в моменті, - тоді і відповідний саме вам чоловік обов'язково знайдеться.

Настройтесь на позитив

До речі, дуже складно займатися пошуками нових відносин з перспективою заміжжя, якщо ви весь час чекаєте від долі каверзи, не вірите в кохання, вважаєте, що хороших чоловіків вже не залишилося, і боїтеся шлюбних аферистів. Ви просто відштовхуватимете всіх потенційних партнерів, не даючи собі навіть найменшого шансу зблизитися і відкрити своє серце для почуттів.

Не намагайтеся підстелити собі соломки і захиститись від усіх можливих розчарувань — все одно не вийде. Краще постарайтеся сприймати нинішній етап свого життя максимально позитивно і вірте в краще: ваші сповнені щирою радістю очі приваблять набагато більше чоловіків, ніж похмурий погляд спідлоба.

Не сприймайте себе як «товар»

На жаль, навіть у наш прогресивний вік для багатьох жінка все ще не більше ніж «товар», і щоб бути затребуваною на шлюбному «ринку», вона повинна мати «товарний вигляд». А після 40 років зазвичай є і зморшки, і проблеми з фігурою, і сивина де-не-де проскакує, який вже тут «товарний вигляд»…

Але ви ніякий не «товар»! Ви маєте не тільки зовнішню «обертку», а й внутрішній світ, і саме він насправді важливий для побудови здорових та довгострокових відносин із адекватним чоловіком. Тож вам зовсім не обов'язково терміново бігти в тренажерний зал або записуватися на уколи краси, щоб скласти конкуренцію молодшим суперницям, а краще приділіть час пізнанню себе та розумінню власних бажань та прагнень.

З іншого боку, ми в жодному разі не відмовляємо вас від базового догляду за собою, і якщо вам це подобається, якщо надає впевненості в собі та допомагає підвищувати самооцінку, то робіть будь-які б'юті-процедури чи вправи, які вам підходять.

Не зациклюйтесь

У будь-якому віці на любовному фронті може спіткати невдача. Це нормально, і цього не варто боятися. Вам немає потреби триматися за будь-якого чоловіка тільки тому, що вам вже «за 40»! Дозвольте собі пробувати і помилятися, не зациклюйтесь на якомусь одному образі потенційного чоловіка і загалом не перетворюйте прагнення вийти заміж на ідею-фікс. Пам'ятайте, що ви зараз мудріші та усвідомленіші, ніж були раніше, ваш досвід привів вас до нинішньої точки і тільки вам вирішувати, чи буде ця точка відправною у нове щасливе життя.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7589