Як розпізнати флірт і відрізнити його від простої дружелюбності чи ввічливості

25.07.2023 13:50

Як розпізнати флірт і відрізнити його від простої дружелюбності чи ввічливостіЯкщо якийсь чоловік особливо милий і привітний з вами, як зрозуміти, це флірт чи звичайна ввічливість та дружелюбність? Думаєте, все очевидно? На жаль, ні. І іноді флірт справді буває важко відрізнити від проявів дружньої симпатії чи загалом манери спілкування людини. Про те, як розпізнати флірт, мова докладніше піде далі.

Єдиної думки про те, що є фліртом, не існує, але в більшості випадків під ним розуміється різновид залицянь, при якому вербальними і невербальними сигналами одна людина показує іншій свій інтерес до глибших і ближчих відносин, ніж поточні.

Сигнали, які використовуються при флірті, націлені на те, щоб привернути увагу персони, що зацікавила і, так би мовити, «помацати грунт», тобто оцінити, наскільки ця персона зацікавлена у відповідь. При цьому часто під час флірту поведінка людини є дещо двозначною: ніякі її слова, жести або сигнали тіла не можуть бути однозначно витлумачені як романтичні чи сексуальні, що допомагає у разі провалу легко уникнути приниження.

Різні люди фліртують по-різному, іноді навіть не усвідомлюючи свій флірт до кінця. А також самі цілі флірту можуть бути різні: хтось фліртує, щоб показати своє бажання інтимних відносин, для когось мета флірту полягає в старті романтичних відносин, а комусь флірт потрібен лише як розвага та підвищення власної самооцінки. І як же за всієї такої неоднозначності зрозуміти, коли чоловік фліртує з вами, а коли ні? І якщо все ж таки фліртує, то навіщо саме?

Щоб у цьому розібратися, потрібно знати насамперед самого чоловіка. Погодьтеся, одна річ, якщо чоловік у принципі досить розкутий і щедро роздає компліменти всім оточуючим жінкам, усіх готовий дружньо обійняти і з усіма мило жартує, і зовсім інша — якщо він загалом доволі замкнутий, нікого з жінок, крім вас, не виділяє і прагне саме з вами довше поспілкуватися.

Також важливо враховувати і ситуацію, в рамках якої складається спілкування з цим чоловіком. Чи працюєте ви разом або ж навчаєтеся? Спілкуєтесь в одній компанії? Познайомились у клубі чи на вечірці у друзів? Як ви розумієте, в різних ситуаціях одні й ті ж сигнали можна буде розцінювати і як флірт, і як звичайну дружню поведінку, тож контекст вашого спілкування допоможе вам інтерпретувати дії та слова чоловіка правильно.

Він дає зрозуміти, що самотній

Якщо при спілкуванні з чоловіком ви сумніваєтеся, чи є його поведінка фліртом, оцініть, чи дає він вам зрозуміти, що самотній і не проти вступити у стосунки. Можливо, він у жартівливій формі підносить, що йому, бідолашному, ще не зустрілася гідна дівчина, а, можливо, він навіть говорить про це прямо.

Сигнали про готовність розпочати роман чоловік, що фліртує, може подавати часто і із завидною регулярністю. Але важливо оцінити ще контекст спілкування, щоб переконатися у правильній інтерпретації таких сигналів: одна річ, якщо чоловік прагне показати свою «зайнятість» тільки вам, і зовсім інше — якщо він просто під час спільної розмови у великій компанії згадав, що зараз не перебуває у стосунках.

Він шукає зустрічі

Щоб розпізнати флірт з боку чоловіка, подумайте, чи шукає він з вами зустрічі, чи намагається щосили опинитися з вами поруч, «випадково» зустрітися, побалакати? Оцініть, чи він намагається бути поблизу на якихось заходах, у загальній компанії? Чи намагається буквально заповнити собою весь ваш «простір»? Якщо так, то, найімовірніше, ви подобаєтеся цьому чоловікові і йому хочеться проводити з вами якнайбільше часу.

Він цікавиться вами

З не дуже близькою людиною ми, як правило, не обговорюємо якісь особисті теми і не ділимося глибокими думками, а ось з людиною, яка подобається, хочеться поговорити не лише про погоду чи останні кінопрем'єри, а й про щось справді важливе. І якщо чоловік прагне пізнати вас краще, а також дійсно цікавиться вашим внутрішнім світом, то це одна з найімовірніших ознак флірту.

Наприклад, навіть якщо такий чоловік ставить стандартне питання на кшталт «Як справи?», він і справді хотів би почути докладну відповідь, дізнатися, що відбувається у вашому житті, як ви почуваєтеся тощо.

Виділяє з натовпу

Звичайну дружню поведінку легко сплутати з романтичним фліртом, коли чоловік за своєю натурою відкритий, товариський і любить бути в центрі уваги. І зазвичай подібний чоловік, як свідомо, так і несвідомо, посилає сигнали, які можна прийняти за романтичний інтерес чи не всім жінкам у зоні його досяжності.

Але якщо саме вас чоловік виділяє з натовпу, якщо вам і тільки вам адресовані його компліменти, кумедні жарти і джентльменські жести, то гадати не доводиться - це явно вказує на те, що він з вами фліртує.

Він намагається торкатися до вас частіше

Коли йдеться про флірт, то чоловік знаходить будь-які приводи та можливості, щоб доторкнутися до вас та продовжити тактильний контакт якомога довше. Він може «ненароком» взяти вас за руку, коли в цьому немає наочної необхідності, може «випадково» доторкнутися до щоки. Але, звичайно ж, подібні цілком безневинні дотики не слід плутати з відвертими домаганнями, коли чоловік дозволяє собі шльопнути жінку по сідницях або покласти руку на стегно – це харассмент, а не флірт!

Він часто дивиться в очі

Довгий зоровий контакт, а також прагнення його встановити — одна з найяскравіших ознак флірту. Тож якщо чоловік постійно намагається глянути очі в очі і не відводить погляд довше звичайного, то дуже висока ймовірність, що ви йому дійсно подобаєтеся і він готовий зробити ваше спілкування ближчим.

Звісно, вище перераховані далеко не всі можливі ознаки флірту. Наприклад, справжній романтичний флірт можна ще запідозрити, якщо чоловік піддражнює вас, намагається здивувати і розсмішити, обсипає компліментами, причому не тільки щодо зовнішнього вигляду, але й щодо внутрішніх якостей, прагне звернутися з різними дрібними проханнями про допомогу. Також чоловік, якому ви цікаві, використовує мову тіла, щоб продемонструвати симпатію: підходить трохи ближче, ніж до інших, під час розмови прагне нахилитися у ваш бік, несвідомо копіює ваші рухи та пози під час розмови, піднімає брови тощо.

Нарешті, якщо чоловік дійсно фліртує з вами з романтичного інтересу, то за час спілкування ваші стосунки повинні змінюватись. Інакше якщо ви помічаєте, що чоловік довго «фліртує», але нічого не відбувається, то, найімовірніше, це зовсім і не флірт, і чоловік або «відпрацьовує» на вас техніки спокуси, або не помічає за собою жодних «двозначних» сигналів і це його звичайна поведінка.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7592