Червоні прапорці на першому побаченні: коли треба бігти без оглядки?

22.09.2023 13:40

Червоні прапорці на першому побаченні: коли треба бігти без оглядки?Перше побачення — це не тільки приємне хвилювання та передчуття чогось прекрасного, а й страх можливого розчарування. На жаль, це страх не безпідставний, адже досить часто «метч» не трапляється, а людина виявляється зовсім не такою, як думалося. Які червоні прапорці на першому побаченні не варто ігнорувати? Коли потрібно бігти без оглядки та точно не погоджуватися на подальші зустрічі? Про це докладніше.

У знайомствах та стосунках «червоний прапорець» — це сигнал про те, що щось іде не так. А червоний прапорець на першому побаченні - це те, що має змусити вас задуматися про необхідність повторної зустрічі. Посудіть самі. На першому побаченні люди зазвичай намагаються показати себе з кращого боку, і якщо вже на цьому етапі є тривожні дзвіночки, уявіть тільки, що буде далі, коли людина розкриватиметься перед вами ще більше?

Звісно, список червоних прапорців для першого побачення кожен може мати свій. Скажімо, хтось розуміє, що далі не по дорозі, якщо партнер голосно чавкає чи сьорбає за столом, п'є багато алкоголю або лається матом. А комусь така поведінка цілком «норм» і більше лякає і відштовхує надмірна манірність, потяг до самолюбування або, наприклад, аж надто епатажний зовнішній вигляд.

Втім, є при цьому і «сигнали», які служать явними червоними прапорцями практично в усіх випадках, і далі ми коротко розповімо про найпоширеніші з них.

Неповага до особистих меж

Якщо вже на першому побаченні ваші особисті межі геть ігноруються, то не думаєте ж ви, що далі вони раптом стануть важливими? Вам потрібно обов'язково звернути увагу на те, як людина реагує на вашу відмову. Скажімо, якщо вона запрошує вас випити, а ви не хочете, то як поводиться? Спокійно погоджується і пропонує альтернативи чи всіляко намагається натиснути і змусити вас зробити так, як хочеться їй?

Грубість по відношенню до оточуючих

Коли з вами на побаченні людина виглядає милою, доброю і ласкавою, а на оточуючих зривається немов із ланцюга — це дуже тривожний дзвіночок. Людина, яка вважає себе вправі грубити, наприклад, обслуговуючому персоналу, рано чи пізно почне грубити і вам теж. Ну і те, що він з якоїсь причини вважає себе вище за інших, теж не прикрашає вашого партнера по побаченню: снобізм ще нікого не зробив краще.

Невтішні відгуки про колишніх

На першому побаченні зазвичай взагалі не прийнято докладно обговорювати попередні відносини, але в цілому для складання враження про людину цю тему хоча б побіжно торкнутися корисно. І якщо партнер усіх колишніх називає божевільними та людьми недалекого розуму, то є привід задуматися: а чи справді справа саме в екс-партнерах?

«Залипання» у телефоні

У наші дні навіть така подія як перше побачення не всякого може змусити «вилізти» нарешті з телефону та звернути увагу на людину поряд із собою. І якщо це робить ваш партнер, то це говорить про елементарну неповагу та небажання брати до уваги ваші почуття. Власне, якщо таке відбувається відразу ж на першому побаченні, то дуже велика ймовірність, що те саме буде і на другому, і на третьому, і на всіх наступних. Вам це точно потрібно?

Дивні компліменти

Комплімент, який звучить як завуальована образа, - це зовсім не комплімент. І якщо вам здалося, що партнер своїми словами начебто хвалить вас, але при цьому вказує на ваші недоліки, то вам не здалося. Так, можливо, людина і справді не вміє робити компліменти і вона не хотіла вас образити, але звернути увагу на подібний червоний прапорець все ж варто.

Гендерні упередження

Сексистські висловлювання на адресу знайомих (а часом і незнайомих) жінок/чоловіків із вуст вашого візаві на першому побаченні — це яскравий червоний прапор, ігнорувати який буде собі дорожче. А якщо людина дозволяє собі подібні висловлювання безпосередньо на вашу адресу — сміливо завершуйте побачення і більше не витрачайте на таку людину час.

Засудження ваших харчових звичок та раціону

Як правило, на першому побаченні багато хто вирушає кудись перекусити, щоб у спокійній і розслабленій обстановці більше дізнатися одне про одного. Але як же можна розслабитися, якщо ваше замовлення буквально розбирають «по кісточках» і коментують із явним осудом? Це нормально, що вам обом можуть подобатися різні страви, але ненормально, якщо хтось вирішить, що має право вказувати іншому, як йому харчуватися. Зрештою, ви ж не з дієтологом своїм на побачення пішли?

Постійне буркотіння

Якщо ваш партнер по побаченню - буркотун, даємо гарантію, що вже через кілька хвилин після початку ви просто завиєте від оцього постійного «бу-бу-бу». Йому все й завжди не так: надто довго не несуть меню, надто багато людей навколо, неправильний офіціант, погана подача, все надто дорого і несмачно… Безумовно, ми розуміємо, що деякі заклади та їх персонал можуть залишати про себе не найприємніші враження, але вислуховувати постійні скарги з найменшого приводу і псувати собі настрій — це не те щоб гарний вибір.

Перше побачення — це завжди своєрідний тест, який дасть вам зрозуміти, чи варто розвивати відносини і вкладатися в них або ж треба якнайскоріше розійтися, немов у морі кораблі. І нічого страшного, якщо зустріч раптом виявиться не зовсім такою або навіть зовсім не такою, як мріялося. Нехай і не з цією людиною, але у вас ще обов'язково буде побачення без будь-яких червоних прапорців, після якого точно захочеться залишитися разом!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7628