Як вийти заміж після 50 років?

01.03.2024 16:29

Як вийти заміж після 50 років?Для щасливого сімейного життя вік одруження хоч для першого, хоч для будь-якого наступного шлюбу, не перешкода. І після 50 років, так само, як і в 20 або 30 років, ви можете зустріти свою кохану людину і захотіти пов'язати з нею життя. Ми розповімо вам сьогодні, як вийти заміж після 50 років.

Як відомо, кохання не зважає на вік. Але все ж таки на 50-річних (і старших) наречених суспільство найчастіше дивиться з осудом, вважаючи, що на шостому десятку належить няньчити онуків або займатися вирощуванням врожаю на дачній ділянці, а аж ніяк не про шлюб думати. В результаті потрібна певна сміливість, щоб наважитися вийти заміж у такому пізньому віці.

До речі, чи дійсно пізньому? Сьогодні середня тривалість життя вже набагато вища, ніж ще півстоліття тому, а тому подолання рубежу в 50 років ще не означає, що настав час готуватися до відходу в інший світ. Попереду ще може бути кілька десятиліть, і, звісно ж, їх багатьом хочеться провести не на самоті, а разом з надійним, вірним і люблячим партнером.

Це цілком можливо, і не має такого вже великого значення, чи офіційно реєструватимете ви шлюбний союз. Але якщо все ж таки ви плануєте так вчинити, то ось кілька важливих моментів, на які вам належить звернути увагу.

Насамперед вам потрібно розібратися в собі та своїх почуттях. Відкиньте зараз усі нав'язані суспільством та вашим оточенням уявлення про те, як «повинно» бути, і подумайте, чого саме ви хочете.

Наприклад, іноді жінки після 50 років приходять до думки про шлюб не тому, що дійсно хочуть знайти супутника життя, з яким зможуть щасливо прожити відведений у цьому світі час, а тому, що по- іншому навіть не уявляють свого існування.

На жаль, таких жінок зазвичай ще з молодості переконали, що без чоловіка поруч вони неповноцінні, не можуть бути щасливими і не можуть реалізуватися. І одруження після 50 років вони розглядають як необхідність, аби не бути самотньою старою «кошатницею», як суспільство любить характеризувати незаміжніх жінок у зрілому віці.

Насправді життя занадто коротке, щоб витрачати свій дорогоцінний час на те, щоб відповідати чужим очікуванням. Виходити заміж після 50 (як, втім, і в будь-якому іншому віці) потрібно винятково в тому випадку, якщо ви хочете цього самі.

Подумайте про свої вимоги до майбутнього чоловіка і про свої очікування від майбутнього сімейного життя. «Брати» першого-ліпшого, аби тільки був? Залишіть це для когось ще, а для себе визначте ті якості, які неодмінно мають бути у потенційного чоловіка, і ті, яких слід уникати.

Подумайте, чи важливий для вас вік майбутнього чоловіка? Якщо він буде помітно старший або молодший за вас, чи буде це проблемою? А що щодо матеріального достатку? Чи буде ваш бюджет спільним, роздільним чи змішаним? Де ви будете жити? Як ділитиметься чи успадковуватиметься майно? Чи підтримуватимете ви спілкування з ріднею один одного?

Так, подібні питання можуть «вбити» весь романтичний настрій. Але краще, якщо ви заздалегідь обговорите з майбутнім партнером свої взаємні очікування від майбутнього шлюбного союзу, щоб не мати ілюзій і не «обпектися».

Коли ви розібралися, навіщо плануєте виходити заміж, добре уявляєте собі, яким має бути майбутній чоловік, і усвідомлюєте те, яким бачите майбутній шлюб, настає черга наступного етапу — пошуку кандидата на вашу руку та серце! З якими перешкодами тут можна зіткнутися?

Найочевидніше — це, звичайно ж, відсутність у вашому полі зору вільних чоловіків. Де їх шукати? Усі класичні способи знайомства, як і сучасні технології будуть доречні. Наприклад, найпопулярніший нині варіант - реєстрація на сайті знайомств або використання спеціальних додатків, на кшталт всім відомого Tinder або його аналогів.

Тільки врахуйте, що пошуком партнера доведеться займатися цілеспрямовано, а відбирати кандидатів для подальшого спілкування дуже ретельно. Не забувайте, що на сайтах знайомств, на жаль, часто реєструються не дуже сумлінні чоловіки, головною метою яких є зовсім не пошук дружини...

Не обмежуйтеся лише сайтами та програмами для знайомств, а частіше виходьте «в люди», відвідуючи театри, виставки, фестивалі, ярмарки та інші заходи у вашому місті. Не соромтеся знайомитися в кафе або магазинах, та й у цілому будьте активні: спілкуйтеся з подругами, гуляйте в парках, відвідуйте клуби за інтересами тощо. Так ви не тільки збільшите свої шанси зустріти «того самого», але й просто робитимете своє життя яскравішим, різноманітнішим, заряджатиметеся енергією та позитивом.

Що може заважати, якщо ви хочете заміж після 50 років? Чинників може бути дуже багато, але серед найбільш поширених можна назвати постійне порівнювання нового партнера з колишніми, небажання змінювати звички та усталений спосіб життя, страх розставання з дітьми та онуками, якщо вони є, страх громадського засудження та інш. Як же з усім цим бути?

Зрозуміти, в чому полягає причина ваших переживань, і боротися з нею! Не забувайте, що ви маєте повне право на особисте щастя, що б там собі не думали оточуючі. Краще натомість забудьте, що вам вже за 50, а просто постарайтеся отримувати від життя задоволення і не поспішайте ставити в паспорт штамп заради штампу: самодостатня і впевнена в собі жінка, у якої в очах не читається «хочу заміж», у будь-якому віці може бути привабливою для протилежної статі та викликати бажання покласти весь світ до її ніг!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7748