Огляд шин: Continental WinterContact TS 870

29.01.2024 08:54

Огляд шин: Continental WinterContact TS 870 Continental — німецька компанія, що входить до п'ятірки найбільших виробників автомобільних шин. Її виробничі потужності включають 28 заводів, що розташовуються у різних країнах. Це дозволяє виготовляти шини з урахуванням кліматичних особливостей конкретного регіону. Для українського ринку бренд пропонує Continental WinterContact TS 870 — зимові автошини, здатні витримувати високі навантаження та розраховані на експлуатацію в умовах місцевого клімату. Купити їх з адресною доставкою до Києва, Харкова або іншого міста України можна в магазині «Шини та Диски».

Про шини Continental WinterContact TS 870

Презентація нових автошин Continental WinterContact TS 870 відбулася напередодні сезону 2020-2021. Виробник позиціонував модель як удосконалені зимові шини європейського типу. Їх рекомендується встановлювати на середньорозмірні та невеликі легкові автомобілі, яким вони допоможуть впевнено пересуватися по зледенілому та засніженому покриттю. При цьому автопокришки демонструють відмінну чіпкість і під час руху мокрим асфальтом.

Шини Continental WinterContact TS 870 є вдосконаленою версією попередньої моделі — TS 860. Виробнику вдалося збільшити їхню керованість на снігу на 5% і скоротити гальмівну дистанцію також на 5%. Серед переваг оновленої моделі також відзначають низьку витрату палива та опірність до аквапланування.

Плюси та мінуси Continental WinterContact TS 870

Континентал Вінтер Контакт Ті-Ес 870 — представник нового покоління автомобільних шин, які гарантують безпеку та комфорт під час руху на зимових дорогах. Автовласники вибирають ці покришки через такі якості:

  • стійкість до аквапланування;
  • стійкості до пошкоджень та природного зносу;
  • великий термін експлуатації;
  • короткий гальмівний шлях;
  • низького опору коченню;
  • можливості швидко набирати швидкість на зимових дорогах;
  • здатність довго утримувати тиск.

З недоліків частіше виділяють велику вагу та завищену ціну. Деякі користувачі відзначають, що шини швидко зношуються при їзді на дорогах з поганим покриттям та голим льодом. Щоб запобігти передчасному зносу та збільшити термін експлуатації коліс, потрібно вибирати автомобільні покришки з урахуванням кліматичних особливостей та дорожньої ситуації.

Протектор автошини Continental WinterContact TS 870

Щоб покращити експлуатаційні властивості та ходові характеристики покришок, виробник насамперед оптимізував дизайн протектора. Він на 10% збільшив кількість блоків, а також зробив їх краї гострішими. У процесі їзди загострені тривимірні ламелі зчищають снігову масу, подібно до склоочисників, покращуючи зчеплення коліс автомобіля з дорожнім полотном.

Малюнок протектора також включає діагональні канавки та глибокі прорізи, які сприяють посиленню кромкового ефекту при їзді прямолінійними трасами і при входженні в поворот на засніженій дорозі. Глибокі дренажні канавки, розташовані у центрі коліс, допомагають швидко видаляти воду. Це створює безпечні умови під час руху автомобіля під дощем.

Переваги гуми

Високі техніко-експлуатаційні характеристики Континентал Вінтер Контакт Ті-Ес 870 також є результатом удосконаленого складу гуми. При їх виробництві використовується гумова суміш Cool Chili Compound, яка готується на основі спеціальних смол та полімерів. Вона відрізняється еластичністю, яка гарантує найкращий контакт камер з дорожнім покриттям при мінусовій температурі. Завдяки новому складу гуми також покращено гальмівні властивості коліс, збільшено їх пробіг та стійкість до пошкоджень, що допомагає довго утримувати тиск.

Ще одна перевага покришок Континентал — доступність для мешканців України. Автовласники з Києва, Харкова та інших міст можуть купити їх у пару кліків у магазині «Шини та Диски». При цьому ціна камер залежатиме від ширини автомобільних коліс, індексу навантаження та швидкості.