Як швидко протверезіти

16.06.2023 09:05

Як швидко протверезітиВживання спиртних напоїв за святковим столом — данина традиції. На жаль, не кожен вміє пити спиртне так, щоб не п’яніти, тому для багатьох актуальною може бути проблема протверезіння. Про те, як швидко протверезіти, докладніше розповість наша збірка порад.

П’янка дія спиртних напоїв — це, власне, те, заради чого подібні напої взагалі вживаються. Під дією спиртного люди стають розкутішими, забувають про дрібні негаразди — такий настрій якраз підходить для свята. Однак якщо міри у вживанні алкоголю не знати, то поведінка стає все менш адекватною, що може спричинити виникнення проблем під час свята або після нього. Тому іноді потрібно людину вчасно протверезити.

Повне протверезіння людини відбувається після того, як алкоголь буде повністю виведений з організму. Зазвичай цей процес займає кілька годин; він триває тим довше, чим більше алкоголю було випито й чим міцнішим цей алкоголь був. Особливо тривалим процес протверезіння буває, якщо в процесі вживання алкоголю спиртні напої були змішані між собою.

У деяких випадках після вживання спиртного кількох годин, які потрібні для протверезіння, може не бути: людину терміново потрібно повернути до адекватного стану хоча б ненадовго. У цій ситуації якраз і може виникнути потреба швидко протверезіти. Як це можна зробити?

На сьогодні є чимало народних способів швидкого протверезіння. Вони ефективні різною мірою, причому їхня дієвість у кожному конкретному випадку може бути індивідуальною. Такі методи зазвичай «працюють» кілька годин, після чого людина знову відчуває сп’яніння.

Якщо потрібно протверезіти швидко на не дуже тривалий термін (до однієї години), то можуть допомогти такі дії: спочатку потрібно повністю припинити вживання алкоголю, потім спричинити штучну блювоту, після чого випити чашку міцного солодкого чаю або кави. Подібні заходи вже значно покращать стан людини, яку треба протверезити, а домогтися ще кращого ефекту допомогти може холодний душ, чищення зубів.

Якщо людина прийняла не дуже велику дозу алкоголю, то можна обійтися замість описаних дій «малою кров’ю». Для цього добре використати прийоми рефлексотерапії. Наприклад, дуже дієвим для швидкого протверезіння вважається масаж вушних раковин, масаж ступнів.

До речі, саме масажі ступнів засновано метод, яким користуються деякі театральні актори. Відповідно до цього методу, щоб швидко протверезіти й на 1–2 години прийти до адекватного стану, потрібно босими ногами стати на кинутий на підлогу мокрий рушник. Потім треба пальцями ніг повільно почати «підбирати» рушник під себе доти, доки він повністю не виявиться під ногами. До цього моменту має настати короткочасне протверезіння.

Серед інших засобів, що допомагають швидко протверезіти, можна назвати вживання ентеросорбентів, наприклад, активованого вугілля або «Ентеросгелю». Також досить ефективними для вирішення проблеми будуть аптечні препарати, що прискорюють метаболізм алкоголю: їх відпускають без рецепта, доза застосування, що рекомендується, — не більше 4 таблеток на добу.

Перелічені методи та засоби для швидкого протверезіння в разі не дуже сильного сп’яніння корисно доповнити ще інтенсивним навантаженням на мозок — це допоможе послабити наркотичну дію спиртних напоїв. Як подібне навантаження можна запропонувати протверезному розв’язати кілька математичних завдань, згадати якісь деталі зі свого життя, підтримати бесіду тощо.

Швидке протверезіння — справжній порятунок, коли терміново потрібно опинитися «на коні». Однак жоден зі способів такого протверезіння не може за короткий термін повністю вивести алкоголь з організму. Тому вдаватися до методик швидкого протверезіння треба тільки в екстрених ситуаціях, а в інших випадках не варто форсувати події.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/2218