Як довезти торт цілим і неушкодженим

01.08.2023 16:04

Як довезти торт цілим і неушкодженимУ наші дні рідкісне свято обходиться без смачного та красивого торта, зробленого на замовлення кондитерською або приватним майстром. Але ось вам вручили ваш солодкий шедевр, а ви не знаєте, як довезти торт цілим і неушкодженим до місця призначення, особливо в спекотну погоду. Що ж робити? Пропонуємо вам з'ясувати це прямо зараз.

Натуральний домашній або виготовлений на замовлення торт - продукт дуже ніжний. Найменша помилка в транспортуванні загрожує тим, що він пошкодиться, розвалиться або зіпсується. І це може дуже затьмарити радість свята, особливо якщо торт був довгоочікуваним подарунком або призначався, наприклад, для весільного бенкету.

От чому питанню перевезення тортів приділяється особлива увага. Наприклад, якщо ви замовляєте торт у кондитерській або у приватного майстра, вам можуть запропонувати додатково послугу доставки, при якій всі ризики транспортування виробник торта бере на себе, а вам залишиться лише спокійно чекати створений для вас солодкий продукт.

Щоправда, подібна послуга доступна не завжди, та й ціна її може виявитися досить високою. І не залишиться іншого вибору, окрім як забрати торт та спробувати довезти його до потрібного місця самостійно. Ось що для цього корисно знати.

Торт має бути в коробці

У кондитерській вам обов'язково мають запаковати торт у коробку — картонну або пластикову. Ну а якщо ви плануєте везти торт власного виготовлення і він не дуже великий, то можна взяти багаторазову тортівницю або купити відповідну коробку для торта в магазині кондитерських товарів.

При транспортуванні торта, який ви замовили у кондитера, за можливості переконайтеся, що всередині коробки він не «їздить». Для цього підкладка, на якій знаходиться торт, або має йти «розмір у розмір» з коробкою, або має бути тим чи іншим чином зафіксована, скажімо, за допомогою двостороннього скотчу.

Зверніть ще увагу, що коробка мусить мати достатній запас по висоті. Якщо ж якісь елементи декору торта упираються у верх коробки, то найменше зміщення під час руху загрожує тим, що декор зламається чи впаде.

Пам'ятайте, що якщо торт упакований у картонну коробку з ручками, коробку в жодному разі не можна нести за ці ручки! На жаль, вони часто не настільки міцні, як здається, і під вагою торта можуть легко відірватися. Торт, що впав з висоти вашого зросту, навряд чи вдасться зберегти цілим.

Тримайте коробку під дно та строго горизонтально. Не нахиляйте її з боку на бік, поки несете до транспортного засобу.

Торт потрібно перевозити лише у приватному автомобільному транспорті

Щоб довезти торт цілим і неушкодженим, найкраще вибирати приватний автомобільний транспорт, тобто або власну машину, якщо є, або таксі. У громадському транспорті вам навряд чи буде зручно: громіздка коробка заважатиме пересуванню, а хтось із пасажирів може штовхнути вас чи коробку — і прощавай торт!

Якщо ви везете торт в машині самостійно, то поставте коробку з тортом на підлогу перед переднім сидінням, якщо є достатньо вільного місця. Під низ бажано підкласти щось чисте, щоб коробка не контактувала безпосередньо з поверхнею підлоги.

Пічку вмикати не можна! Найкраще включити кондиціонер і направити потік прохолодного повітря на коробку. Якщо за вікном яскраве сонце, накрийте коробку білою тканиною або сонцезахисною шторкою. Або ж везіть торт рано-вранці чи пізно ввечері, коли сонце не настільки активне.

Якщо везете торт у таксі, то правила діють ті самі. Але якщо з якоїсь причини торт не вдається поставити на рівну поверхню, можна спробувати везти його на колінах, хоча це досить ризиковано. Зауважте, що на колінах можна перевозити тільки одноярусні торти, а коробку при цьому доведеться тримати дуже міцно. Як варіант, можна спробувати поставити торт ще на переднє сидіння, але під нього потрібно щось підкласти, щоб поверхня вийшла суворо горизонтальною. У цьому випадку коробку важливо пристебнути ременем безпеки, щоб вона не впала на підлогу під час гальмування.

Водієві особистого авто або таксі потрібно під час перевезення торта уникати різкого гальмування та крутих поворотів, а дорогу краще вибрати з максимально рівним покриттям. Можливо, для цього доведеться навіть зробити зайвий «гак», але, повірте, пара вигаданих кілометрів не варті розчарування від торта, що перетворився на місиво з крему та коржів.

Торт слід поставити в холодильник

Не забудьте, що одразу після приїзду на місце вам необхідно поставити торт у холодильник. Не можна залишати його в машині, на столі в кімнаті і на балконі, якщо температура вище +5°С. Якщо холодильник оснащений системою No Frost, то торт бажано поміщати в нього прямо в коробці, щоб запобігти розтріскуванню крему, яким його вкрито.

Пам'ятайте, що чим довше торт «катається», тим вищий ризик його пошкодження або псування. Тому маршрут слід планувати так, щоб звести до мінімуму різні зупинки та затримки. А найкраще відразу з кондитерської або від приватного майстра везти торт безпосередньо на місце, нікуди дорогою не заїжджаючи.

Окремо варто згадати про транспортування торта у спеку. Усього за годину (або навіть менше) при спекотній погоді торт може «поплисти» і втратити початковий вигляд. Тому навіть з дотриманням всіх правил перевезення не повинно займати занадто багато часу, а якщо є можливість, то краще перевозити торт з використанням акумуляторів холоду.

Такі зазвичай використовуються у термосумках, відомих також як сумки-холодильники. Якщо у вас є така сумка відповідного розміру, ви можете помістити коробку з тортом в неї, встановити акумулятори холоду і спокійно везти торт навіть на великі відстані по спеці. Якщо термосумки немає, можна пошукати будь-яку іншу сумку, а також коробку або хоча б пакет і помістити акумулятори холоду туди.

Звісно, у звичайному житті возити торти доводиться не так часто, а тим більше — далеко. І неприємності, на жаль, трапляються, навіть якщо здається, що враховані всі нюанси і вжиті всі запобіжні заходи. Тому поставтеся до транспортування торта хоч і серйозно, але спокійно. Якщо раптом торт все ж таки «з'їде» або навіть впаде, насправді нічого жахливого не станеться: зрештою, це хоч і дуже гарна, але їжа.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7598