Що подарувати на новосілля (входини)?

14.09.2023 13:51

Що подарувати на новосілля (входини)?У когось із ваших близьких новосілля і ви запрошені на свято? Тоді вам варто подумати про доречний подарунок. Пропонуємо вам дізнатися сьогодні, що подарувати на новосілля в різних випадках.

Новосілля (входини) прийнято справляти відразу ж після переїзду в нове житло, щоб наповнити будинок або квартиру позитивною енергією, а також просто розділити з близькими радість такої важливої події. При цьому гостям, звичайно ж, належить прийти на свято не з порожніми руками.

Дарити на новосілля прийнято насамперед те, що стане в нагоді господарям у побуті і допоможе їм влаштуватися якнайкраще. І в результаті посуд і різне домашнє начиння, побутова техніка, текстиль, предмети інтер'єру стають найчастішим вибором, коли йдеться про подарунки на новосілля.

Так, у всілякі ТОП-10 та ТОП-20 найкращих подарунків для новосілля неодмінно входять набори рушників, комплекти постільної білизни, скатертини, пледи, декоративні подушки, вази, столові, чайні та кавові сервізи, мікрохвильові печі, тостери, міксери та блендери, таці, глеки, аромадифузори, рамки для фото.

Крім того, незмінно в подібних рейтингах фігурують інтер'єрні картини, настінні та настільні годинники, скарбнички, ключниці, кімнатні фонтани, біокаміни, вуличні килимки, контейнери та органайзери для зберігання речей, різноманітні каструлі, сковорідки та ковшики, набори келихів та рюмок, набори ножів, праски, відпарювачі для одягу, настільні або настінні світильники, зволожувачі повітря, бездротові стовпчики, мультиварки тощо.

Всі ці подарунки справді можуть виявитися дуже корисними, адже при в'їзді в нове житло господарі можуть ще не встигнути придбати все необхідне. Однак, на жаль, в даному випадку дуже легко помилитися і вибрати щось або взагалі не підходяще, або вже наявне в господарстві (чи подароване іншими гостями). Як тоді краще вчинити?

Якщо ви належите до близького кола господарів нового будинку чи квартири, то оптимальний варіант — це запитати у них самих, що б їм хотілося отримати в подарунок. Ви можете навіть озвучити приблизний бюджет, доступний для покупки, щоб вибір було зробити легше.

Віш-лист від новоселів — ще один вдалий варіант, який дозволить підібрати в подарунок щось потрібне і корисне. Господарі нового житла у своєму віш-листі вказують, що вони хотіли б, а гості обирають, який із подарунків вручатимуть. При цьому буде виключено можливість отримання однакових подарунків від кількох гостей.

Як бути, якщо від відповіді на пряме запитання про те, чого б їм хотілося, новосели ухиляються, а віш-листа вони не складали? Ви можете у цьому разі довірится власному смаку та інтуїції і спробувати підібрати подарунок самостійно. Однак, на жаль, це не гарантує, що ваш презент по-справжньому порадує і не виявиться непотрібним, тому подумайте про можливість подарувати сертифікат у відповідний магазин, де новосели самі зможуть підібрати собі щось для дому.

А якщо варіант із сертифікатом здається вам надмірно нудним і банальним, спробуйте перетворити саме вручення цього подарунка на яскраву подію. Наприклад, вручіть господарям зв'язку наповнених гелієм повітряних куль із різними смішними написами, а до цієї зв'язки прив'яжіть конверт із сертифікатом. Або, скажімо, вручіть господарям фартух із прикольним принтом, а в кишені на них чекатиме сюрприз у вигляді сертифікату.

Станцюйте, заспівайте або розіграйте сцену з улюбленого фільму/серіалу господарів житла. Так, це здасться дещо дивним, але це викличе бурю емоцій у господарів і запам'ятається надовго. А якщо ви підключите до свого привітання ще й інших гостей, то зможете влаштувати справжній флешмоб, який перетворить банальне гуляння в незабутній момент.

Вам ніяково виступати? Тоді супроводіть вручення вашого подарункового сертифіката просто щирими побажаннями щастя та удачі на новому місці – це зробить момент особливо зворушливим. А якщо хочете разом із новоселами посміятися, подаруйте разом із сертифікатом торт із відповідним гумористичним написом — сьогодні це дуже популярно.

Сувенір у вигляді підкови, грошове дерево (товстянка), фігурка у вигляді домовика — такі символічні подарунки на новосілля підійдуть тим, хто вірить у народні прикмети. Додайте щось подібне до свого сертифікату або навіть вручіть як самостійний презент. І, до речі, якщо вже зайшла мова про прикмети, то не даруйте колючо-ріжучі предмети, дзеркала, годинник, кімнатний плющ або гроші тим, хто забобонний: подібні подарунки на новосілля робити заборонено.

Розумна розетка, датчик якості повітря, розумна колонка, зарядна станція для гаджетів та інші сучасні розробки, подарунки, що відповідають хобі та захопленням новоселів, а також подарунки, зроблені своїми руками, - додатковий перелік потенційно вдалих презентів для новосілля. Щоправда, як і у випадку з «побутовими» подарунками, є певна небезпека не вгадати з дизайном чи функціоналом, тож варто, по можливості, дізнатися про вподобання новоселів якнайбільше.

Підбиваючи підсумок, зазначимо, що у будь-якому подарунку на новосілля головним є те, які почуття ви в нього вкладаєте. Ваша щира радість за близьких людей, у житті яких стався переїзд у нове житло, а також ваша допомога та підтримка можуть бути ціннішими навіть за найдорожчу побутову техніку чи меблі.