5 найкращих олій для росту бороди

27.09.2023 09:18

5 найкращих олій для росту бородиВ останні кілька років бороди увійшли в моду, і з’явився цілий новий ринок продуктів для грумінгу бороди та вус — від тримерів до косметики для догляду за бородою. Однак зовсім не обов’язково використовувати дорогі засоби, щоб відростити густу блискучу бороду. Використання натуральних олій допоможе вашій бороді рости швидше, зробить її густішою та м’якшою. Пропонуємо добірку найкращих олій для росту бороди.

Кокосова олія

Азійські жінки століттями використовували кокосову олію, щоб зробити своє волосся густішим, міцнішим, м’якшим і блискучим. А оскільки борода — це волосся, кокосова олія буде для неї не менш корисною. Цю олію цінують за зволожувальні, зміцнювальні та захисні властивості. Вона зволожить шкіру під бородою, запобіжить сухості й ламкості бороди та зробить її доглянутою.

Олія жожоба

Олія жожоба виділяється серед інших рослинних олій тим, що за хімічним складом це скоріше рідкий віск, ніж олія. Структура восків дуже схожа на структуру людського шкірного сала, що робить олію жожоба ефективним косметичним засобом. Якщо використовувати олію жожоба як олію для бороди, вона зволожує та заспокоює шкіру, живить волосяні фолікули та запобігає руйнуванню колагену у волоссі, зменшуючи ламкість.

Арганова олія

Арганову олію іноді називають «рідким золотом» через її численні переваги для шкіри та волосся. Завдяки високому вмісту вітаміну Е — природного антиоксиданту — вона забезпечує захист від шкідливого впливу вільних радикалів. Крім того, ця олія має чудові зволожувальні властивості, а також позбавляє сухості, свербіння та лущення шкіри. Ця олія недешева, але для догляду за бородою вистачить кількох крапель на день.

Оливкова олія

Як і арганова олія, оливкова олія цінується за високий вміст вітаміну Е та хороші кондиціонуючі властивості. Вітамін Е сприяє здоровому росту клітин, а незамінні жирні кислоти, що містяться в оливковій олії, відповідають за її кондиціонуючий ефект. У результаті оливкова олія зробить вашу бороду м’якшою та слухнянішою.

Олія авокадо

Олія авокадо цінується за здатність швидко проникати в шкіру та добре вбиратися, завдяки чому вона не надасть вашій бороді жирного вигляду. Ця олія має високий вміст білків і амінокислот, які допомагають утримувати вологу, живлять волосся, відновлюють його структуру й покращують текстуру. Олія авокадо не є комедогенною, тому не закупорює пори та не спричиняє прищів.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1008