Вимушені переселенці із зони АТО та Криму отримали гуманітарну допомогу

27.03.2015 11:17

Вимушені переселенці із зони АТО та Криму отримали гуманітарну допомогу  Забезпечити належні умови проживання для внутрішньо переміщених осіб на території Сумської області – одне із основних завдань, над вирішенням якого в цілодобовому режимі працює обласний штаб з питань пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Налагодивши тісну співпрацю з волонтерами, вітчизняними та міжнародними організаціями, забезпечується своєчасне вирішення невідкладних потреб вимушених переселенців.

У Сумах, з початку тижня, 240 сімей з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО одержали гуманітарну допомогу. У першу чергу це багатодітні родини, інваліди, матері з малолітніми дітьми, самотні пенсіонери та інші найбільш вразливі категорії населення. В залежності від потреб, люди отримують теплий одяг, постільну білизну, ковдри, рушники та інші необхідні речі, – зазначила перший заступник начальника Управління соціального захисту населення Сумської міської ради Світлана Марченко.

Більшість людей покинули рідні домівки не маючи найнеобхідніших речей, тому надзвичайно важливим є отримання такої допомоги - розповів житель м. Луганськ. Вдячними залишилось подружжя пенсіонерів, яким видали комплект постільної білизни, рушників, теплих речей. Тетяна – мешканка Донеччини, вперше отримала гуманітарну допомогу та подякувала організаторам заходу за надану підтримку.

Обласний штаб і надалі докладатиме всіх зусиль, аби забезпечити належні умови для комфортного проживання внутрішньо переміщених осіб на території Сумської області.

За матеріалами Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.