К сведению сумчан: в Украине собирают электронные подписи для повышения беспошлинного лимита до 500 евро

09.12.2016 10:31

В Украине собирают электронные подписи для повышения беспошлинного лимита до 500 евроКак сообщает интернет-журнал AIN со ссылкой на «Интерфакс», глава Государственной фискальной служба (ГФС) Роман Насиров поддержал инициативу Ассоциации предприятий информационных технологий Украины (АПИТУ) понизить стоимость беспошлинных посылок из-за рубежа до 22-50 евро. В ответ на такую инициативу украинцы создали электронную петицию, в которой просят поднять беспошлинный лимит до 500 евро.

Текст электронной петиции авторства Руслана Шастуна был опубликован на официальном интернет-представительстве президента Украины 25 ноября 2016 года. Он гласит следующее.

Відповідно до ситуації в суспільстві - значного та відчутного упадку матеріального становища за останні декілька років серед пересічних громадян та зниження купівельної спроможності населення, прохання підняти мінімальний неоподатковуваний поріг ввезення (імпорту) товарів, зокрема для тих, що не виробляються в Україні задля недопущення утисків відчизняного товаровиробника, зі 150 до 500 євро одноразового ввезення через митний кордон однією особою з першого кварталу 2017 року.

Це дозволить:

- пришвидшити обертання грошової маси всередині країни;
- підвищити якість товарів для кінцевого споживача;
- зменшити вартість (ціну) товарів для кінцевого споживача;
- стимулювати малий бізнес - основу процвітаючої економіки країни;
- зменшити вартість ремонтів обладнання для малого бізнесу, а значить і підвищити його конкурентоспроможність на ринку;
- зменшити частку тіньового сектору економіки при ввезенні товарів;
- підвищити соціально - економічне задоволення населення;
- знизити витрати на час та вартість оформлення митними органами посилок;
- знизити навантаження на митні органи через зменшення кількості декларацій в роботі за добу.

Даною петицією також підписувачі просять не допустити реалізації необгрунтованих, неперевірених та монополістичних закликів Асоціації підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) про зниження вище наведеного ліміту до 22 евро так як це остаточно перекриє доступ українців до закордонного ринку товарів та закріпить одноосібні диктатури щодо ціноутворення на окремих сегментах ринку.

На текущий момент петицию подписали уже более 10600 человек, а для рассмотрения петиции необходимо собрать 25000 подписей. До конца сбора подписей осталось 78 дней. Все желающие поддержать петицию могут сделать это в разделе электронных петиций на официальном интернет-представительстве президента Украины: https://petition.president.gov.ua/petition/31085

По материалам сайтов ain.ua, petition.president.gov.ua