На Сумщині можливе введення графіків аварійних відключень електроенергії

18.10.2022 10:30

На Сумщині можливе введення графіків аварійних відключень електроенергіїАТ «Сумиобленерго» повідомляє, що 17 жовтня 2022 року ворог здійснив терористичну атаку на об'єкт критичної інфраструктури у Роменському районі. Через серйозні пошкодження енергооб’єкта можливе введення графіків аварійних відключень (ГАВ) по Сумській області за розпорядженням диспетчера Регіонального диспетчерського центру Північного регіону НЕК «Укренерго».

Енергосистема Сумщини зараз працює в аварійному режимі, тому в компанії просять споживачів ощадливо поставитись до споживання електроенергії, особливо з 17.00 до 23.00 години! Такі заходи дають змогу енергетикам якомога швидше стабілізувати ситуацію і провести необхідні відновлювальні роботи.

Зазначимо, що як раніше вже роз’яснювали у «Сумиобленерго», термін виконання ГАВ становить до 15 хвилин! Диспетчери електроенергетичної системи, підприємства електроенергетики, чергові підстанцій виконують команди на застосування ГАВ без попередження споживачів та попереднього узгодження з місцевими органами виконавчої влади.

Тривалість у перерві електропостачання споживачів під час відключення за графіком (ГАВ), як правило, не має перевищувати 2-х годин, а за погодженням з місцевими органами виконавчої влади може становити більший період часу.

У складних аварійних ситуаціях допускається багаторазове відключення одних і тих самих ліній за ГАВ з перервою між відключеннями на 1-2 години.

За матеріалами: https://www.soe.com.ua/