Директор департаменту інфраструктури пояснив, чому сумчанам доведеться місяць жити без гарячої води

01.05.2023 09:39

Директор департаменту інфраструктури пояснив, чому сумчанам доведеться місяць жити без гарячої водиЗ 1 по 31 травня у Сумах буде відключене гаряче водопостачання. Такі дії тепловики називають вимушеними та надають роз’яснення.

«Беручи за основу консультації профільних фахівців у галузі енергетики, було прийняте рішенння в умовах сьогодення перевести роботу ТЕЦ в режим комбінованої вироботки, тобто коли станція переналаштовується таким чином, аби виробляти не тільки теплову енергію, а й електричну», – написав на своїй сторінці у фейсбуці Олександр Журба, директор департаменту інфраструктури СМР.

За прогнозами працівників ТОВ «Сумитеплоенерго», для переведення обладнання у режим, зазначений вище, фахівцям знадобиться близько місяця для переналаштування роботи турбін, встановлення засувних пристроїв, організації розділення роботи турбін тощо.

«Зауважу, подібна ситуація наразі спостерігається на території всієї України, а враховуючи, що Сумщина – енергозалежний регіон, забезпечення енергопостачанням населення є нашою першочерговою задачею.

Прошу усіх споживачів ставитися до цього питання з розумінням та не створювати конфліктних ситуацій, адже такі дії вимушені та ґрунтуються на контролі ситуації, що дозволить у подальшому забезпечити населення не тільки гарячим постачанням, а й сформувати енергетичні запаси для споживачів», – зазначає посадовець.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/