У Сумах можуть збільшити тривалість комендантської години

28.11.2023 10:59

У Сумах можуть збільшити тривалість комендантської годиниЯк розповів очільник Сумської військової адміністрації Олексій Дрозденко під час запису проєкту «Persona» на телеканалі СТС, у Сумах можуть збільшити тривалість комендантської години: він пропонує збільшити комендантську годину звечора, щоб вона починалась не о 23:00, а о 22:00.

Одним із обґрунтувань такого рішення є прагнення економії ресурсів, зокрема електроенергії. Розрахунки показали, що вимикання світла на годину раніше може зекономити приблизно 570 тисяч гривень щомісяця.

“Банальний калькулятор показав, що місто щосекунди споживає приблизно 40 кВт. Якщо перевести це в години та помножити на 30 днів і на вартість кіловатту, то калькулятор нарахував за годину протягом місяця економії на освітленні – 570 тис. грн. Таким чином, ми можемо збалансувати мінімальні прикраси під Новий Рік. Не ставити штучну ялинку, а ті, що є у нас, прикрасити, наприклад, біля фонтану “Садко”. З такою економією ми можемо кілька нових років прикрашати наше місто просто однією комендантською годиною за один місяць, наприклад, за грудень, і ще й зекономити 300-400 тис.грн”, – пояснив Дрозденко.

Він підкреслив,що зекономлені кошти також можуть бути використані на підтримку Збройних Сил України або інших соціальних проєктів. Важливо врахувати, що таке рішення також може вплинути на роботу місцевого бізнесу, оскільки магазини та заправки в цей час працюють. Тому поки розглядаються всі аспекти цього питання, і міська військова адміністрація пропрацьовує його у співпраці з силовими структурами та представниками бізнесу.

Можливі зміни можуть торкнутися лише міста Суми, а не усієї області. Нагадаємо, що з 9 листопада комендантську годину продовжили на годину зранку, і відтоді вона закінчується не о 4:00 ранку, а о 5:00.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/