Благодійники фонду «Разом для України» привезли в Суми допомогу для чотирьох медзакладів

31.01.2024 09:59

Благодійники фонду «Разом для України» привезли в Суми допомогу для чотирьох медзакладівДо Сум завітали благодійники фонду «Разом для України». Яку допомогу та кому привезли, яким ще медичним закладам області надавали та надаватимуть підтримку – про це в ефірі «Українського Радіо-Суми» розповіла медична експертка фонду «Разом для України» Олена Теряєва.

Українсько-американський благодійний фонд «Разом для України» працює в Україні 10 років. Він створений американськими волонтерами українського походження. Фонд має індивідуальні донати – 200 тисяч людей зі США, Канади та інших країн донатять для України.

Протягом майже двох років війни задонатили 100 мільйонів доларів. Пріоритетом з надання допомоги є регіони, які наближені до активних військових подій, є етапами евакуації військовослужбовців з поля бою та які пройшли деокупацію, це — Сумська, Харківська, Запорізька, Херсонська та Дніпропетровська області.

«Сумщина для нас – пріоритетний регіон, тому перший візит у 2024 році українська команда нашого фонду здійснила саме в Сумську область. Але ми працюємо з вами з самого початку війни. З цього часу 23 медичні заклади області отримали гуманітарних вантажів на суму 24 мільйони гривень. Зараз ми приїхали, щоб віддати гуманітарний вантаж чотирьом медичним закладам Сум», – розповіла Олена Теряєва.

За словами медичної експертки фонду, клінічній лікарні святого Пантелеймона вони передали анестезіологічну машину, апарат для гемодіалізу, ліки, вітаміни, електрохірургічні та хірургічні інструменти, небулайзери. «Ми відвідали також обласний клінічний перинатальний центр і привезли великий пакет допомоги – апарати ШВЛ, УЗД-апарат, анестезіологічну машину, процедурний стіл, ліки. Центральній міській лікарні ми передали великий пакет ліків і виробів медичного призначення. Обласній дитячій клінічній лікарні передали апарат ШВЛ, інкубатор для новонароджених, ліки та вітаміни», – додала Олена Теряєва.

В черзі на отримання допомоги наразі Сумський обласний кардіологічний центр, клінічний перинатальний центр пресвятої Діви Марії, Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Медичні закладі міста Фонд планує дооснастити на чотири мільйони гривень.

«Ми не працюємо лише в обласному центрі, а намагаємось працювати з усіма громадами області. В березні минулого року одна з перших, яка отримала допомогу – була Краснопільська громада. Ми передали Краснопільській лікарні потужний генератор, щоб лікарня була енергонезалежною». Загалом на Сумщині Фонд вже допоміг центру первинної медико-санітарної допомоги міста Ромни, Конотопській центральній районній лікарні ім.М. Давидова, Шосткинській ЦРЛ, Новослобідській амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

За матеріалами: https://suspilne.media/