Уряд проїдає кредити МВФ, ЄС та інших міжнародних структур

22.12.2015 16:08

Уряд проїдає кредити МВФ, ЄС та інших міжнародних структур Голова парламентської фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко під час виступу у Верховній Раді закликав уряд та владу припинити проїдання західних кредитів, які Україні надає МВФ, країни Євросоюзу та багато інших міжнародних структур: «Уряд повинен припинити затикати дірки в бюджеті західними кредитами і почати вкладати одержувані гроші в програми реального сектору економіки».

Лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко висловив занепокоєння, що громадськість не в повній мірі проінформована про умови отримання кредитів та подальшого використання цих коштів: «Планувати роботу з кредиторами треба на кілька років вперед. Громадськість повинна знати умови отримання цих кредитів. Потрібно припинити порочну практику щорічного внесення змін до податкового законодавства, які тягарем лягають на плечі українських платників податків».

Як відомо, МВФ реалізує програму розширеного фінансування України на суму 17,5 млрд. дол. Сумарно із кредитами інших країн та організацій обсяг підтримки України має скласти протягом чотирьох років 40 млрд. дол. У 2015 році Україна отримала 6,7 млрд. дол. від МВФ, хоча було заплановано виділення 10 млрд. дол.