У Сумах ввели міську військову адміністрацію та призначили нового керівника

01.11.2023 09:54

У Сумах ввели міську військову адміністрацію та призначили нового керівникаУ Сумах створили міську військову адміністрацію, відповідний указ опублікували на сайті ОП. Новим керівником міста призначили чинного заступника голови Сумської ОВА Олексія Дрозденка, йдеться в розпорядженні президента. Указ та розпорядження опублікували на сайті Офісу президента 1 листопада, вони датуються 31 жовтня.

Що відомо про керівника Сумської міської військової адміністрації Олексія Дрозденка

Навчався у Сумському державному університеті, там же здобув науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук (спеціальність — фізика приладів елементів і систем). Працював деканом факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету. В ОВА він відповідав за питання цифрового розвитку. На цю посаду його призначили 30 червня 2023 року.

Нагадаємо, 9 жовтня рішенням ВАКС, міського голову Сум Олександра Лисенка, якого підозрюють у хабарництві, відсторонили від виконання обов'язків на 2 місяці. 10 жовтня у Сумській міськраді повідомили, що обов'язки міського голови тимчасово виконуватиме керуюча справами виконкому Юлія Павлик.

13 жовтня на позачерговій сесії депутати обрали Артема Кобзаря секретарем Сумської міськради. Через тиждень Артем Кобзар написав заяву про звільнення, про це Суспільному стало відомо з власних джерел.

26 жовтня у Сумській міській раді правоохоронці провели обшуки у виконувачки обов'язки сумського міського голови Юлії Павлик.

Що відомо про справу Олександра Лисенка та Олександра Журби

Ввечері 2 жовтня НАБУ і САП спільно з СБУ затримали Олександра Лисенка та Олександра Журбу на отриманні ними частини хабаря в 1,4 млн грн. За інформацією СБУ, фігуранти вимагали 2 млн 130 тис. грн з місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття.

3 жовтня Олександру Лисенку та Олександру Журбі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368.

4 жовтня міському голові Сум суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

5 жовтня міського голову Сум Олександра Лисенка випустили під заставу. Розмір застави склав 3 мільйони гривень.

За матеріалами: https://suspilne.media/