На Сумщині жінка втопила свою новонароджену дитину у вигрібній ямі

27.10.2022 13:03

На Сумщині жінка втопила свою новонароджену дитину у вигрібній яміЗа процесуального керівництва Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури вчор, 26 жовтня 2022 року, повідомлено про підозру 30-річній жінці, яка умисно позбавила життя свою новонароджену дитину.

Йдеться про подію, що сталася 23 жовтня 2022 року у Білопіллі. За місцем свого проживання у вуличному туалеті жінка народила живого хлопчика, після чого викинула немовля у вигрібну яму. Відповідно до висновку експертизи, смерть дитини настала після занурення у рідину.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ст. 117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) КК України. Прокурор та слідчий звернулись до суду з клопотанням про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, натомість суд 27 жовтня 2022 року застосував до підозрюваної цілодобовий домашній арешт. Прокуратура не погоджується з таким рішенням і буде його оскаржувати.

Наразі вирішується питання щодо проведення психолого-психіатричної, судово-медичної експертиз та низки гістологічних досліджень стосовно підозрюваної.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції № 1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

За матеріалами: https://sumy.gp.gov.ua/