На Сумщині шахраї пропонували послуги пасажирських перевезень прямо із СІЗО

16.12.2022 10:26

На Сумщині шахраї пропонували послуги пасажирських перевезень прямо із СІЗО Троє жителів Сумщини, перебуваючи у слідчому ізоляторі, на одній із платформ створили акаунт і пропонували послуги пасажирських перевезень по Україні та за кордон. До схеми залучили ще двох осіб, які перебували на волі. Таким чином чоловіки незаконно збагатились на 237 тис. грн. Усім п'ятьом повідомили про підозру, зазначають в прокуратурі Сумської області.

За даними слідства, представляючись диспетчером чи водієм, підозрювані пропонували придбати електронний квиток, сплативши певну суму. Але транспортні послуги люди не отримували.

Також підозрювані повідомляли потерпілим про технічний збій та необхідність повторення оплати для оформлення електронного квитка. Люди слідували вказівкам, вводили надані коди і втрачали всі наявні кошти – від 10 тис. грн до 44 тис. грн.

Загалом чоловіки ошукали 32 особи, серед яких військовослужбовці та пенсіонери. Двом підозрюваним, які перебували на свободі, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу, йдеться в повідомленні прокуратури Сумщини.

За матеріалами: https://suspilne.media/