Смертельна ДТП на Сумщині: збили людину та залишили помирати на дорозі

03.01.2023 11:18

Смертельна ДТП на Сумщині: збили людину та залишили помирати на дорозіНа Сумщині поліцейські встановлюють обставини ДТП, в результаті якої загинув пішохід. Подія сталася 1 січня вранці в одному із сіл Роменського району: пішохід потрапив під колеса невідомого автомобіля, який з місця події зник. Від отриманих ушкоджень постраждалий помер дорогою до лікарні.

У результаті пошукових заходів правоохоронці швидко встановили та знайшли причетних до пригоди.

Як попередньо встановили співробітники поліції, дорожньо-транспортна пригода сталася вчора близько 04:40 по вул. в с. Сміле Роменського району. Водій, 25-річний місцевий мешканець, рухався на автомобілі “ВАЗ-2104” та допустив наїзд на 26-річного пішохода. На момент пригоди у салоні транспортного засобубули пасажири.

Керманич зупинився, разом з 19-річним товаришем вийшов з машини та виявив під колесами автівки чоловіка. У подальшому керувати автомобілем почав саме 19-річний пасажир, який не вжив жодних заходів по евакуації потерпілого з під транспорту та продовжив рух, в результаті чого протягнув пішохода ще на відстань близько 150 метрів.

Правопорушники з місця ДТП зникли, залишивши постраждалого в небезпеці.

Внаслідок автопригоди пішохід отримав тілесні ушкодження, від яких помер в автомобілі бригади швидкої медичної допомоги під час транспортування до лікарні.

Наразі слідчі Роменського районного відділу поліції затримали 19-річного жителя району в порядку ст.208 КПК України та вже оголосили йому про підозру у вчинених ним злочинів, передбачених ч. 3 ст. 286-1 “Порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого” та ч. 3 ст. 135 “Залишення в небезпеці” Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/