У Сумському районі двоє людей опинилися в реанімації через вибух невідомого предмету

17.08.2023 09:55

У Сумському районі двоє людей опинилися в реанімації через вибух невідомого предмету До поліції надійшло повідомлення від диспетчера лінії 103 про те, що до медичної установи міста Суми з мінно-вибуховими травмами були доставлені двоє цивільних людей з села Басівка Сумського району.

Попередньо встановлено, що у літній кухні приватного домоволодіння цього населеного пункту стався вибух невідомого вибухонебезпечного предмету. У результаті вибуху тяжкі травми отримало подружжя 45-річний чоловік та його 50-річна цивільна дружина. Обоє перебувають в реанімаційному відділенні медичної установи обласного центру. Яким чином вибухонебезпечний предмет потрапив до рук громадян та які маніпуляції з ним вони могли проводити, встановлюють правоохоронці.

За однією з версій поліції, люди могли знайти якийсь армійський боєприпас та принести його до себе додому, де він і спрацював.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 128 «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України.

«Поліція Сумщини не радить громадянам, які випадково виявляють армійські боєприпаси, різного роду гранати, снаряди, міни, уламки боєприпасів, навіть підходити до них близько. В таких випадках треба відмітити місце знахідки, і обов’язково проінформувати про неї органи влади, поліцію або військових.

Ні в якому разі не беріть невідомі підозрілі предмети, боєприпаси, що не спрацювали, до рук, не перевертайте їх, не піддавайте дії вогню, рідин, фізичному впливу, не стукайте по них, не кидайте і не розбирайте! Знешкодженням боєприпасів, що не вибухнули повинні займатися лише сапери», – коментує начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

За матеріалами: https://sts.sumy