Довірливих сумчанок атакують фейкові «француженки» з мільйонними спадками

24.01.2024 10:00

Довірливих сумчанок атакують фейкові «француженки» з мільйонними спадкамиЗа минулу добу 8 жителів області втрапили в сітки шахраїв та втратили грошові кошти на загальну суму близько 337 000 гривень. За кожним фактом у поліції відкрито кримінальні провадження.

До Сумського районного управління поліції звернулась 57-річна жінка та повідомила, що невідома особа ошукала її на 13 500 гривень. Зі слів заявниці, в одному з месенджерів незнайома жінка, яка представилась громадянкою Франції, написала їй про свою тяжку хворобу, у зв’язку з чим бажає залишити у спадок свої гроші в сумі близько 650000 євро.

У подальшому «француженка» повідомила, що задля отримання грошей жінці необхідно сплатити комісію за грошовий переказ, яка становить 13 500 гривень. Сумчанка погодилась на пропозицію та перерахувала вказану суму, але «обіцяного» так і не отримала.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про аналогічний випадок: сумчанка втратила 655 тис. грн, очікуючи на пів мільйона євро спадку.

Також шахраї продовжують обдурювати громадян, використовуючи поширену схему «Дзвінок від працівника банку». Зазвичай невідомі особи телефонують громадянам та повідомляють, що з їхніми банківськими рахунками певні проблеми. Після чого прохають назвати пароль, CVV код, термін дії картки для усунення загрози. Введені в оману громадяни, надають свої секретні дані та в подальшому втрачають доступ до своїх банківських рахунків.

Правоохоронці вкотре закликають не довіряти незнайомцям, не повідомляти дані своїх банківських рахунків, а також не переходити за посиланнями на різних інтернет-майданчиках. Будьте пильними та обачними.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/