Перший Всеукраїнський з’їзд учителів інформатики

20.04.2012 17:54

Перший Всеукраїнський з’їзд учителів інформатики 24 квітня 2012 року в Київському міському будинку вчителя в рамках створення та функціонування єдиного інформаційного простору відбудеться Перший Всеукраїнський з’їзд учителів інформатики. Організатором заходу виступило Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.

На зустрічі пройде обговорення важливих питань шкільної освіти в галузі інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій, а також будуть намічені основні напрямки роботи по формуванню обізнаного та компетентного інформаційного покоління.

У роботі З'їзду візьмуть участь понад 250 делегатів з різних регіонів України. Серед них методисти з інформатики інститутів післядипломної освіти, науковці педагогічних ВНЗ у галузі інформатики, вчителі інформатики сільських і міських шкіл.

На цій зустрічі Всеукраїнська освітня мережа «Щоденник.ua» продемонструє особливості та переваги роботи навчального закладу в єдиному інформаційному просторі, познайомить усіх бажаючих з можливостями дистанційного навчання та роботою освітньої електронної платформи.

Захід почне свою роботу об 11.00 за адресою: м. Київ, вул. Володимирська,57. Пряму трансляцію можна буде переглянути на Всеукраїнському освітньому порталі «Щоденник.ua».

Керівник освітнього проекту «Щоденник.ua» Олександр Ходорковський з цього приводу зазначив: «Ознакою сьогодення є глобальна інформатизація та комп’ютеризація суспільства. Саме тому шкільний предмет «Інформатика» з варіативних і необов’язкових на даний момент вийшов на перші позиції та став невід’ємною складовою формування особистості. Всеукраїнський з’їзд учителів інформатики в цьому контексті є важливою подією, адже вперше педагоги зі всієї України зустрінуться для обговорення стану та перспектив розвитку інформаційно-комп’ютерної освіти. Впевнений, що такі зустрічі стануть традиційними та принесуть вагомий позитивний результат».