Як стати затребуваним інфлюєнсером у соціальних мережах

13.02.2023 14:54

Як стати затребуваним інфлюєнсером у соціальних мережахВсі, хто так чи інакше користуються соціальними мережами, напевно, хоча б раз зіштовхувалися з інфлюєнсерами — користувачами, які мають велику лояльну аудиторію та які помітно впливають на підписників. Сьогодні пропонуємо вам дізнатися докладніше про те, як стати затребуваним інфлюєнсером і навіщо це взагалі потрібно.

Інфлюенсер - термін, утворений від англ. influence - «вплив». За великим рахунком, це поняття означає те ж саме, що й «лідер думок», але стосується переважно сфери соціальних медіа.

Бути інфлюєнсером означає впливати на думку своєї аудиторії. Хтось користується цим, щоб доносити різну соціально значиму інформацію чи, скажімо, займатися благодійністю. Але не будемо лукавити, на цьому можна ще й заробити, причому непогано.

З інфлюєнсерами люблять працювати різні компанії та бренди, яким потрібно просувати свої товари чи послуги. А ще інфлюенсерів можуть запрошувати у якості експертів на різні шоу, їх можуть просити взяти участь у створенні тематичних колонок у журналах і газетах — зрозуміло, не безкоштовно.

Заробіток на власній популярності — поширена практика, і цього не треба соромитися чи боятися. Тому якщо ви хочете стати затребуваним інфлюєнсером із метою покращення свого матеріального становища, нічого страшного в цьому немає.

Тільки врахуйте, що стати інфлюєнсером «мимохідь» не вийде. Так, є чимало прикладів, коли люди ставали популярними в соціальних мережах чи не з перших секунд існування облікового запису, але це були ті, хто вже й так відомий і має авторитет в офлайні. Якщо ж ви у звичайному житті аж ніяк не «зірка», то доведеться чимало попрацювати над створенням та просуванням особистого бренду в соціальних мережах.

Хорошим інфлюєнсером може бути лише той, хто дійсно «горить» своєю справою, хто може створити якусь цінність для підписників. Чи є у вас така справа? Чи приносить вам задоволення ділитися різною корисною інформацією з аудиторією вашого блогу або сторінки?

Подумайте, від чого у вас буквально горять очі, чому ви готові присвячувати весь вільний час, не вимагаючи нічого натомість. Згадайте, за якими порадами до вас найчастіше звертаються люди, що у вас виходить робити краще за інших або про що ви знаєте набагато більше, ніж інші.

Намагайтеся бути чесними та відкритими, спілкуйтеся з аудиторією на рівних. Підписники мають вам довіряти — це основний чинник. Для цього ви маєте насамперед чітко позиціонувати себе: хто ви, чим корисні цільової аудиторії. Охарактеризуйте свій профіль у двох-трьох словах, виділивши те головне, що відрізняє вас від мільйонів інших блогерів.

Якщо ви замислилися про те, щоб стати інфлюєнсером, у вас, найімовірніше, уже є обліковий запис у тій чи іншій соцмережі, яку ви використовуватимете для роботи в такому напрямку. Якщо ж облікового запису ще немає або ви вирішили «підкорити» досі невипробуваний майданчик, то дуже ретельно підійдіть до його створення та наповнення. Ось кілька кроків для цього.

Вкажіть у профілі актуальне особисте фото

Інфлюєнсерам важливо, як уже говорилося, завоювати довіру цільової аудиторії. І для цього потрібно, щоб за акаунтом люди бачили живу реальну людину, а не якусь картинку чи логотип. Причому фото в профілі бажано не змінювати занадто часто, щоби підписники запам'ятали ваше обличчя та асоціювали з ним особистий бренд, що створюється вами.

Ідентифікуйте себе

У розділі інформації про себе розкажіть наявним та потенційним підписникам, хто ви й чим хочете бути корисними. Залежно від правил конкретної соцмережі це може бути буквально пара фраз або розгорнутий текст, але в будь-якому випадку ті, хто потраплять на вашу сторінку (блог), мають швидко зрозуміти, заради чого їм варто стежити за вами.

Створіть контент-план

Без контент-плану успішного блогу не буває, адже не можна покладатися лише на натхнення і то публікувати по 20 постів та сторіз на день, то забувати про свій обліковий запис на тижні або навіть місяці.

У контент-плані ви маєте врахувати, що весь контент, який публікується, потрібно поділити на 3 основні частини: 40% публікацій присвячуйте різним корисностям, які демонструватимуть вашу експертність, і по 30 % контенту присвятіть продаючому та розважальному контенту.

Публікуйте регулярно

Якою б не була обрана вами соцмережа для становлення як експерта та інфлюєнсера, правило регулярності публікацій діє завжди. Нехай спочатку часто видавати на гора унікальний контент і не буде можливості, але підписники мають чітко розуміти, коли від вас чекати наступних публікацій.

Займіться просуванням

Ваш супер-корисний і чудовий у всіх відносинах блог або обліковий запис можуть залишитися нікому не відомими, якщо не приділяти достатньо часу та уваги просуванню. Способи та стратегії просування в соціальних мережах бувають різними, але суть завжди зводиться до того, що потрібно якось оповістити потенційних підписників про ваше існування.

Взаємні підписки, таргетована реклама, реклама в блогерів, участь у тематичних марафонах, експертне коментування або різні варіанти пошукового просування — усе це та ще багато іншого може стати в нагоді для розвитку вашого облікового запису. Обирайте на свій розсуд та гаманець.

Не думайте, що інфлюєнсерами можуть бути лише користувачі із сотнями тисяч та мільйонами підписників. Сьогодні в тренді мікроінфлюєнсери, і різні компанії із задоволенням співпрацюють із тими лідерами думок, аудиторія яких обчислюється навіть 5-10 тисячами фоловерів. Тому все реально, якщо ви готові докладати зусиль для досягнення заповітної мрії.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7457