Що подарувати клієнтам на Новий рік від бьюті-майстра

05.12.2023 14:14

Що подарувати клієнтам на Новий рік від бьюті-майстраЯкщо ви є майстром у б'юті-сфері і хочете порадувати клієнтів до Нового року подарунками, вам треба добряче поламати голову над вибором відповідних варіантів. Тож на допомогу ми підготували для вас статтю про те, що подарувати клієнтам на Новий рік від бьюті-майстра, аби не залишитися в «мінусі».

У вітчизняних умовах привітання клієнтів із Новим роком стало вже традицією у багатьох сферах бізнесу, і б'юті-сфера, зрозуміло, не стала винятком. Але навіщо саме це потрібне? Яку користь бьюті-майстру це принесе?

Прямої вигоди тут і справді немає. Але так ви підвищите лояльність до вас і задієте емоційний тригер провини: клієнт, який отримав від вас приємний подарунок, почуватиметься зобов'язаним до вас повернутися.

До того ж радістю від отриманого подарунка зазвичай хочеться поділитися з оточуючими. І, вручивши клієнту новорічний подарунок, ви з великою ймовірністю отримаєте хороший відгук у соцмережах, а інформацію про вас побачить більше людей.

Підвищення лояльності, підвищення впізнаваності та залучення нових клієнтів за рахунок сарафанного радіо – основні мотиви для вручення клієнтам подарунків на Новий рік. Від того, скільки ви готові вкласти в досягнення подібних цілей, відштовхуйтеся, приймаючи рішення про ваш бюджет на подарунки, але не забудьте, що ціна подарунка має бути пропорційна вартості ваших б'юті-послуг .

Крім того, подарунок має виглядати доречно у контексті саме вашої діяльності, адже, погодьтеся, дивно було б дарувати клієнту на Новий рік пилку для нігтів, якщо ви є майстром-бровістом... Далі ми перерахуємо, які найпопулярніші варіанти новорічних подарунків клієнтам підійдуть для б'юті-майстрів різної спеціалізації.

Печиво з передбаченнями

Рішення вручати клієнтам печиво з новорічними передбаченнями може підійти абсолютно всім б'юті-майстрам, головне — тексти передбачень придумати чи підібрати так, щоб вони підходили до ваших послуг. Індивідуально упаковане печиво викладіть у велику вазу і пропонуйте клієнтам вибрати навмання і дізнатися, що ж на них чекає в найближчому майбутньому.

Новорічні пряники

Мабуть, одне із найпопулярніших і при цьому доступних рішень. Новорічні пряники у формі символу наступного року або в тематиці вашої б'юті-спеціалізації, прикрашені ручним розписом або їстівним друком, можна запакувати в прозорі пакетики, перев'язати ошатними стрічками і повісити на ялинку, щоб кожен клієнт міг вибрати такий подарунок.

Бонбоньєрки із солодощами

Ідея практично така сама, як і у випадку з пряниками. Візьміть крафтові чи прозорі пакетики чи коробочки, наповніть їх невеликими солодощами, перев'яжіть стрічками та прикрасьте вашим логотипом, якщо він є. Підійдуть для заповнення цукерки, печиво, маршмеллоу або зефір ручної роботи, мармелад, вафлі тощо.

Набори пробників/мініатюр косметики

Такі подарунки допоможуть клієнтам отримати не лише позитивні емоції, а й користь для себе. Підберіть мініатюри косметичних засобів, які будуть в нагоді після ваших процедур, красиво запакуйте їх і вручайте клієнтам після закінчення сеансу. Якщо при цьому ви займаєтеся у своєму б'юті-кабінеті або студії продажем супутньої косметики, ви виграєте подвійно, адже, спробувавши мініатюри, клієнти можуть захотіти придбати повнорозмірні варіанти.

Косметичні аксесуари

Косметична пов'язка на голову, вже згадувана раніше пилочка для нігтів, гребінь для волосся, дзеркальце, косметичка — ви можете вибрати як новорічний подарунок для клієнтів щось подібне, але, звісно, якщо це, як раніше говорилося, відповідає вартості ваших послуг та сфері вашої діяльності. Плюс, зазвичай такі подарунки вручають постійним клієнтам, які добре зарекомендували себе.

Безкоштовна додаткова послуга

Новорічний подарунок, який не вимагатиме від вас зайвих витрат, - це надання додаткової послуги клієнтам безкоштовно на честь Нового року. Скажімо, перукар може дарувати клієнтам безкоштовний масаж голови або укладання волосся після стрижки, майстер манікюру може запропонувати безкоштовно виконати тематичний новорічний дизайн нігтів, а майстер-лешмейкер може як новорічний подарунок зробити клієнту укладання брів.

Новорічна лотерея

Якщо ви не маєте можливості зробити дорогі подарунки всім клієнтам, ви можете спробувати варіант із новорічною лотереєю. Нехай головним подарунком буде, наприклад, безкоштовна послуга з вашого асортименту, а додатковими подарунками стануть знижки різного номіналу або різні аксесуари, невеликі солодощі, мініатюри косметики та парфумерії.

Який варіант подарунків для клієнтів від б'юті-майстра до Нового року ви не вибрали, пам'ятайте, що в будь-якому випадку це буде впливати на вашу ділову репутацію, і краще взагалі нічого не дарувати, ніж вручати дрібнички сумнівної якості або, не дай боже, прострочену косметику, браковані аксесуари або зіпсовані солодощі. І не забудьте, звичайно ж, грамотно прорахувати всі майбутні витрати та потенційну вигоду, щоб бажання привітати клієнтів із Новим роком не перетворилося на велику дірку у вашому гаманці.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7684