Як стати майстром з нарощування вій

14.12.2023 12:52

Як стати майстром з нарощування війНарощування вій сьогодні дуже популярне, і багато хто хотів би зробити його своєю професією. Але як стати майстром з нарощування вій? Де отримати потрібні знання та навички? Що робити після навчання? Ми допоможемо вам розібратися у цих питаннях прямо зараз.

Нарощуванню вій не навчають у вузах чи ПТУ, і основний шлях у професію — проходження спеціальних курсів від уже досвідчених лешмейкерів. Такі курси майже завжди є очними, оскільки тут дуже важливе саме практичне відпрацювання під наглядом майстра.

На щастя, знайти подібні курси зазвичай не складно, і практично в кожному місті знайдеться мінімум пара майстрів, які навчають новачків цієї професії. Але щоб оцінити, наскільки хороші знання можна отримати на курсах, варто дуже ретельно підійти до їх вибору.

Наразі переважна більшість лешмейкерів-наставників залучають клієнтів та учнів за допомогою соціальних мереж, таких як Instagram. Вивчіть сторінку обраного майстра у соціальній мережі. Оцініть, чи багато є у майстра підписників, чи активна його аудиторія, чи є свіжі публікації та історії.

Не «клюйте» лише на «красиві» цифри кількості передплатників — їх легко можна «накрутити»! Обліковий запис повинен бути «живим», тобто з лайками та коментарями відвідувачів, реальними відгуками учнів, які пройшли курси. І, звичайно ж, дати публікацій мають бути максимально свіжими, що говорить про активне ведення сторінки.

Ознайомтеся з програмою навчального курсу. Зазвичай вона розрахована на 1-3 дні, рідше – на 4. Як правило, програма поділяється на теоретичний та практичний блоки; вивченню теорії відводиться 1 день чи кілька годин, а решта часу присвячується практиці, практиці і ще раз практиці.

Теоретичний блок навчання

Теорію нарощування вій так чи інакше дає кожен майстер, який проводить навчання. Але які саме знання він запропонує своїм учням — індивідуальне рішення. Наприклад, основну інформацію про будову вій, основні методи і схеми нарощування, використовувані матеріали та інструменти можна і так знайти в безкоштовному доступі в інтернеті. А ось більш важливі для вас як для майбутнього майстра ті нюанси, про які можна дізнатися тільки на практиці і тільки після отримання певного досвіду роботи.

Досвідчений майстер може розповісти, які пінцети, вії та клейові склади зручніші в роботі та чому, може поділитися власними лайфхаками прискорення роботи або побудови схем нарощування. А особливо добре при цьому, якщо до базового курсу включена інформація не лише про процес нарощування вій, а й про старт у професії.

Де шукати перших клієнтів, як вести професійний аккаунт у соціальних мережах, як розрахувати вартість своїх послуг, які є вимоги до приміщення для роботи — всі ці та подібні питання особливо важливі для новачків . І якщо майстер дає в рамках свого курсу відповіді на такі питання, то цей курс безперечно заслуговує на увагу.

Практичний блок навчання

Практика — це найважливіше у процесі навчання нарощуванню вій. Як правило, спочатку учневі дається можливість відпрацювати процедуру нарощування на спеціальних манекенах, а потім починається відпрацювання навички на живих моделях.

Вибираючи курси, поцікавтеся, чи будуть вам надані моделі для нарощування або доведеться шукати їх самостійно. У більшості випадків моделей знаходять за допомогою соціальних мереж серед охочих отримати процедуру безкоштовно.

У процесі відпрацювання майстер повинен вам «поставити» руку, показавши правильне тримання пінцету, правильнупостановку штучних вій, правильне формування пучків тощо. Також майстер на практиці має показати моделювання погляду, побудову схем нарощування, підготовку до процедури (правильне приклеювання патчів, знежирення вій).

Що після навчання?

Курси з навчання нарощування вій регулярно проходять десятки та сотні бажаючих, але майстрами потім стають далеко не всі з них. Причиною тому часто є неспівпадіння очікувань з реальним станом речей.

Так, процедура нарощування вій у досвідченого майстра займає не менше 1,5-2 год. А новачок може «провозитися» і всі 3, а то й 4 години. Весь цей час майстру доводиться сидіти у досить незручній позі, нахилившись до клієнта. І, звичайно, це позначається на самопочутті.

Концентрація уваги має весь час виконання нарощування бути високою, а руки - міцно утримувати пінцети і не тремтіти. Клейові склади, що використовуються для нарощування, виділяють пари, які доводиться протягом тривалого часу вдихати, тож алергічний риніт - часте професійне захворювання лешмейкерів.

При цьому, на жаль, до новозпеченого лешмейкера зазвичай не вишиковується відразу ж черга з клієнтів. І виявляється, що необхідно вкластися не тільки в навчання, а й у закупівлю матеріалів та інструментів для нарощування, в оренду приміщення або робочого місця в б'юті-салоні, залучення клієнтів та розкручування особистого бренду. А ще обов'язково необхідно практикуватися, часто безкоштовно, інакше якість роботи так і залишиться на рівні новачка.

Що ж у результаті виходить? А те, що успішне закінчення курсів з нарощування вій хоч і дає можливість увійти в професію, проте аж ніяк не гарантує моментальний успіх на цій ниві. І потрібно обов'язково розуміти, чого чекати і чого не чекати після проходження курсу, а також дійсно хотіти стати лешмейкером і мати готовність докласти для цього всіх зусиль.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7690