Що покласти в подарунок на замовлення в інтернет-магазині?

21.12.2023 14:40

Що покласти в подарунок на замовлення в інтернет-магазині?Вручення подарунків покупцям інтернет-магазину – досить популярна практика в наш час, адже це допомагає підвищувати лояльність, покращувати запам'ятовуваність та зрештою підвищувати прибутковість. Ось що саме покласти в подарунок до замовлення в інтернет-магазині, щоб отримати користь для бізнесу? Про це докладніше йтиметься далі.

Якщо ви робите покупки онлайн, напевно ви вже стикалися з тим, що в коробочку або пакет із вашим замовленням продавці вкладали якийсь приємний сюрприз, скажімо, цукерку, пробник продукції, сертифікат на знижку при наступному замовленні тощо. Упевнені, це було хоча б трохи приємно, а десь у голові відклалася думка, що ось такий-то магазин виявив про вас турботу.

Саме так це і працює: ви даруєте покупцям якісь приємні дрібниці, а вони отримують позитивний досвід взаємодії з вами, формують про вас позитивне враження і з більшою ймовірністю зроблять наступне замовлення саме у вашому магазині. Щоправда, все це вийде лише тоді, коли на решті «фронтів» у вас все гаразд, адже жоден подарунок не виправить негативу, якщо ви продали неякісний товар, затягували з відправкою чи не відповідали на запитання.

Подарунки в онлайн-магазині для покупців можуть бути різними, але всі їх можна розділити на кілька основних груп. Так, в одних випадках ви прямо оголошуєте покупцям, що при здійсненні замовлення на них чекає конкретний подарунок. Як правило, при цьому відразу оголошуються також і умови отримання подарунка, наприклад, здійснення замовлення на певну суму або накопичення певної кількості бонусів.

В інших випадках ви робите подарунок-сюрприз або всім покупцям, або лише тим, хто підходить під певні умови. Найчастіше невеликі сюрпризи вкладаються в замовлення у святковий сезон, що дозволяє підтримати святковий настрій у покупців та стимулювати повторні покупки.

Подарунки до замовлень в інтернет-магазині можуть бути як матеріальними, так і нематеріальними. З матеріальними все ясно: це може бути все, що можна взяти до рук. А щодо нематеріальних подарунків, то це можуть бути знижки на наступні покупки, безкоштовна доставка, участь у розіграші призів тощо.

Вибір відповідного подарунка для покупців онлайн-магазину - це завжди досить складне завдання, адже ви повинні не тільки порадувати покупців, а й не прогоріти. Для цього ціна подарунка має бути пропорційна сумі покупки, і зазвичай вона становить не більше 5-10% від чека.

Мерч

Подарунками для покупців можуть бути всілякі брендовані дрібниці: блокнотики, ручки, брелоки, шопери, набори стікерів тощо. Перевага саме такого вибору полягає в тому, що коли покупці користуватимуться своїми подарунками, вони мимоволі рекламуватимуть вас, підвищуючи впізнаваність вашого магазину.

Семпли

Звичайно, не для всіх ніш це прийнятно, але там, де можливо, семпли (тобто зразки продукції) відмінно підходять як подарунки до замовлень. Наприклад, це особливо вдалий вибір для магазину косметики: у замовлення ви можете вкладати пробники якогось нового товару, який потрібно додатково прорекламувати, або мініатюри найпопулярнішого товару, який всі хочуть.

Доповнення до замовлених товарів

Такі подарунки індивідуальніші, оскільки враховують склад конкретного замовлення. Наприклад, якщо взяти той самий магазин косметики, то в подарунок до придбаного крему можна покласти покупцеві спеціальну лопаточку, а в подарунок до фарби для волосся — пензлик для фарбування. До ошатного дитячого плаття можна подарувати пару гарних шпильок в тон або гумку для волосся, до замовленої пари взуття - невеликий ріжок, до сонячних окулярів - серветку для протирання тощо.

Солодощі

Солодкі подарунки найдоречніші в замовленнях у дитячих онлайн-магазинах або, скажімо, в магазинах чаю та кави, але й в інших нішах теж можуть знайти гідне застосування. Головне, добре запакувати такий подарунок, щоб він ні в якому разі не забруднив вміст посилки із замовленням. Плюс, звичайно, солодощі не повинні пошкодитися або зіпсуватися при транспортуванні.

Що ще можна додати як подарунок до замовлення в інтернет-магазині? Як ми вже згадували, подарунки можуть бути різними, і вибір залежатиме і від суми покупки, і від тематики магазину, і навіть від пори року. Наприклад, у деяких випадках вдалим рішенням може стати невелике фігурне мило ручної роботи, ароматичне саше (але в герметичній упаковці обов'язково), ароматизатор для салону авто, набір чаю в пакетиках, ролик для очищення одягу, напульсники, невеликі ялинкові іграшки для новорічної пори або, скажімо, весняний декор для 8 Березня чи Великодня.

Які б подарунки ви не вибрали для покупців свого магазину, важливо пам'ятати, що вони мають бути якісними. І краще взагалі нічого не дарувати при замовленні, ніж покласти в нього щось відверто низькосортне, інакше ви можете досягти протилежного ефекту і замість того, щоб підвищити лояльність покупців, зменшите її.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7696