Як знайти клієнтів лешмейкеру-початківцю?

22.02.2024 14:06

Як знайти клієнтів лешмейкеру-початківцю?Ви тільки закінчили курси нарощування вій і стали професійним лешмейкером? Вітаємо! Тепер настав час зайнятися напрацюванням клієнтської бази, але чи знаєте ви, що для цього потрібно? Сьогодні ми підкажемо вам, як знайти клієнтів лешмейкеру-початківцю.

Нарощування вій — дуже популярна б'юті-послуга у вітчизняних умовах, і кількість майстрів, готових надавати таку послугу, зростає як на дріжджах. В результаті конкуренція в цій ніші може бути надзвичайно високою, але, на щастя, клієнтів вистачить на всіх, якщо грамотно себе позиціонувати і заявити про свої професійні навички на широкий загал.

Взагалі, лешмейкеру-початківцю найкраще стартувати з роботи в салоні. По-перше, це допоможе «набити» руку відразу після навчання, а по-друге, позбавить на цьому складному етапі зайвого головного болю, пов'язаного з пошуком клієнтів. Так, швидше за все, ваш дохід як майстра спочатку не буде дуже високим, але, набравшись досвіду (і заробивши довіру клієнтів), ви вже зможете чіткіше уявляти собі подальший шлях у професії.

Якщо ви все ж таки відразу вирішили пуститися в самостійне «плавання», знайти перших клієнтів буде важко (і навіть дуже важко). Однак це не означає, що не варто намагатися. Навпаки, ваша цілеспрямованість і готовність докласти всіх необхідних зусиль для досягнення результату допоможуть вам не опустити руки навіть у разі невдач і врешті-решт досягти успіху.

До лешмейкерів-початківців клієнти зазвичай бояться звертатися з кількох причин. Насамперед їх лякає брак досвіду у таких майстрів. Раптом нарощені вії наступного дня відваляться? Раптом очі почервоніють та опухнуть? Раптом клей та штучні вії у цих майстрів неякісні? Раптом нарощені вії будуть виглядати некрасиво?

Також їх лякає, що майстер-новачок возитиметься з нарощуванням 3, а то й 4 години, а виділити стільки вільного часу не всі можуть. До того ж багато хто боїться якихось больових відчуттів або дискомфорту під час процедури, особливо, якщо подібний сумний досвід вже був у них раніше з іншими майстрами-початківцями.

Що це означає для вас? Те, що найкраще, навіть якщо ви не працювали в салоні, спробувати спершу якийсь час потренуватися. Наприклад, попрацювати з різними матеріалами та з різною формою очей, на практиці відпрацювати різні техніки та прийоми нарощування, навчитися підбирати потрібний ефект з урахуванням індивідуальних особливостей будови очей.

Для всього цього вам потрібні будуть моделі — люди, які готові стати вашими «піддослідними кроликами» безкоштовно або за оплату матеріалів. Щоб знайти моделей, можна дати оголошення в соціальних мережах або на тематичних онлайн-майданчиках, вступити до відповідних онлайн-груп та спільнот, де майстри б'юті-сфери шукають моделей для відпрацювання своїх навичок.

Якщо потрібний досвід у вас є, і ви відчуваєте, що готові брати за нарощування вій гроші, настає час залучення своїх перших клієнтів. У вас є кілька основних варіантів: традиційне «сарафанне радіо», платна реклама або самостійне просування в інтернеті. Кожен із них по-своєму хороший, при цьому вам ніщо не заважає комбінувати такі способи для найбільшої ефективності. Нижче давайте розглянемо деякі найпопулярніші ідеї для залучення клієнтів лешмейкеру-початківцю.

Спецпропозиції для нових клієнтів

Ті, хто тільки вирішується наростити собі вії, або ж ті, хто хоче змінити майстра, відкриті до всіх пропозицій, і ваше завдання — показати, що саме ви гідні стати їх вибором. Привернути увагу потенційних клієнтів допоможуть різні спецпропозиції, наприклад, знижки на першу процедуру нарощування, якась безкоштовна послуга в подарунок тощо.

Тільки не займайтеся демпінгом, вказуючи ціни на свої послуги набагато нижчі за ринкові: можливо, спочатку ви від цього щось і виграєте, однак у довгостроковій перспективі програєте, адже любителі всього дешевого надалі не захочуть ходити до вас, якщо ціна підвищиться.

Акція «Приведи друга»

Сарафанне радіо в нарощуванні вій і в б'юті-сфері в цілому відмінно працює: задоволена клієнтка з гарними віями буде вашою рекламою і поділиться вашими контактами, якщо хтось запитає її, де вас знайти. Але можна трохи «підстебнути» своїх клієнтів приводити до вас друзів, якщо запропонувати реферальні бонуси: якщо клієнт приведе до вас друга, то вони обидва отримають від вас приємні знижки на процедури.

Колаборація

Взаємовигідна співпраця з яким-небудь фахівцем або організацією з суміжної сфери - чудовий спосіб залучати клієнтів. Спробуйте, наприклад, об’єднатися з бровістом або майстром перманентного макіяжу: коли до такого фахівця прийде клієнт, він зможе запропонувати йому і ваші послуги, а натомість ви рекламуватимете цього фахівця у себе.

Соціальні мережі

Зараз саме на соціальні мережі робиться ставка при розкручуванні професійного лешмейкера. Для просування своїх послуг майстер з нарощування вій створює сторінку у вибраній мережі та активно її розвиває, щоб про його послуги змогло дізнатися якнайбільше людей.

Будь-яка популярна серед вашої цільової аудиторії платформа підійде. Ваш контент має бути унікальним, цікавим, креативним, корисним, а найважливіша його частина – це портфоліо. Ви маєте презентувати виконані роботи так, щоб потенційним клієнтам захотілося звернутися саме до вас. Для цього потрібні якісні фото з гарним освітленням та, що важливо, ракурсом.

Свята

Використовуйте різні популярні свята як привід для просування своїх послуг. Перед святами до майстрів із гучним ім'ям запис може бути на кілька місяців наперед, а тим, хто не встиг, нічого не залишається, окрім як шукати когось менш зайнятого. Ось тут і настане ваш зоряний час! Активно рекламуйте вільні «віконця», не забуваючи наголошувати, що часу на «наведення краси» до свята залишається дедалі менше.

Конкуренція серед лешмейкерів може бути дуже високою, але важливим фактором є те, що ніякі конкуренти будуть не страшні, якщо вам вдасться зібрати достатню кількість клієнтів, які будуть звертатися до вас регулярно. Тому вам дуже важливо не просто знайти клієнтів, а й утримати їх, перетворивши на постійних. Якісне виконання роботи, комфорт під час процедури, зручне розташування вашого б'юті-кабінету, ексклюзивні ефекти або матеріали, а також приємні ціни допоможуть вам у цьому, але ви повинні обов'язково визначитися з цільовою аудиторією та виробити власну унікальну торгову пропозицію, яку цю аудиторію залучатиме.

Справа в тому, що у сфері нарощування вій, як і загалом у б'юті-індустрії, для одних клієнтів важливіше звертатися саме до конкретного майстра, заради запису до якого вони будуть готові їхати навіть на інший кінець міста, а для інших < span class="bold">критичним фактором вибору може виявитися ціна: той, хто готовий витратити на нарощування максимум 100 якихось умовних одиниць, ні за що не піде до майстра з цінником у 500 одиниць, навіть до найвідомішого.

Що з цього випливає? Правильно себе позиціонуйте, щоб ваші клієнти від самого початку відповідали вашій цільовій аудиторії, інакше варто вам, наприклад, переїхати в інше місце або підняти цінник, як ви втратите всю клієнтську базу. Зокрема не акцентуйте увагу на тому, що ви новачок і нещодавно почали нарощувати вії. Це все одно не послужить вашим виправданням, якщо виконаєте роботу неякісно, зате привабить любителів халяви, які буквально вимагатимуть з вас величезні знижки або навіть безкоштовне нарощування. А хіба тоді вийде працювати з прибутком?

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7740