Що потрібно купити для бенто-тортів

24.10.2023 13:46

Що потрібно купити для бенто-тортівТренд на бенто-торти з'явився ще 2021 року і не збирається здавати своїх позицій. Милі та кумедні міні-тортики «на одного» здобули величезну популярність і стали затребувані буквально скрізь. Якщо і ви задумалися про те, щоб робити подібні десерти, то пропонуємо вам дізнатися, що потрібно купити для бенто-тортів, якщо ви збираєтеся їх пекти регулярно.

«Фішка» бенто-тортів полягає в їхній мініатюрності, навмисне простому та недбалому оформленні, а також у характерній бенто-упаковці з бамбука, на честь якої такі торти і отримали свою назву. При цьому за складом бенто-торти хоча і дуже різноманітні, але практично завжди представляють собою два або три бісквітні коржі з одним чидвома прошарками крему і начинки.

Прикрашаються бенто-тортики завжди кремом, а також іноді додатково використовується шоколад, цукрові кондитерські посипки, рідко - фігурки з мастики або інших кондитерських мас для ліплення. Призначаються такі торти для різних випадків, і підійдуть як для святкування дня народження або, скажімо, річниці весілля, так і для простого чаювання.

Позиціонуються бенто-торти найчастіше як простіша і доступніша альтернатива класичним «великим» тортам, а їх мінімалістичний чи кумедний декор протиставляється складному і витонченому традиційному. Але нехай вас не обманює видима легкість роботи з бенто. Насправді та сама «недбалість», за яку подібні тортики люблять, може створюватися годинами і вимагати від кондитера великого досвіду.

У результаті мало хто в домашніх умовах робить бенто-торти власноруч, якщо до цього жодного разу не стикався з такими завданнями, як фінішне вирівнювання торта, розпис по крему, нанесення написів кремом або шоколадом, фігурна відсадка крему з кондитерського мішка тощо. А от якщо хоч трохи ви знайомі з кондитерською справою, відчуваєте інтерес до бенто-тортів і готові підкорити цю вершину, то все може вийти. Потрібно лише запастись усім необхідним для роботи.

Продукти

Набір необхідних для бенто-тортів продуктів буде сильно змінюватись в залежності від конкретних рецептів, але найчастіше під рукою повинні бути яйця, цукор, борошно, молочні продукти (вершки, вершковий сир, вершкове масло, молоко, кефір або йогурт), цукрова пудра, какао, шоколад різних видів, фрукти та ягоди у свіжому чи замороженому вигляді, горіхи, крохмаль, пектин та желатин.

Форми

Коржі для бенто-тортів можна випікати в круглих формах діаметром 9-14 см. Або ж можна випікати бісквіти в глибоких прямокутних листах, з яких потім круглими вирубками або кільцями для тортів потрібного діаметру слід вирізати коржі. В крайньому випадку можна обійтися взагалі без форм, кілець або вирубок, а використовувати для вирізання коржів круглі паперові/картонні шаблони.

Мастихіни та шпателі

Кондитерські мастихіни та шпателі необхідні для вирівнювання фінішного крему на бенто-тортах, нанесення візерунків, створення написів тощо. У вашому арсеналі має бути хоча б 1 шпатель для вирівнювання (бажано металевий) і хоча б 1 мастихін, наприклад, №10 «Крапля». Надалі можна купувати інші шпателі та мастихіни виходячи з особистих уподобань та особливостей оформлення бенто-тортів.

Кондитерські мішки та насадки

Для роботи над оформленням бенто-тортів вам знадобляться одноразові кондитерські мішки та насадки для фігурної відсадки крему. Мішки краще вибирати розмір L, ви завжди зможете їх підрізати до потрібного розміру. Що ж до насадок, то вам знадобиться хоча б парочка «закритих зірок» різного розміру, а також круглі насадки №№1, 2.

Харчові барвники

Декор бенто-тортиків найчастіше яскравий, а пофарбувати крем у потрібні кольори допомагають харчові барвники. Як правило, добре підходять для оформлення бенто-тортів водорозчинні гелеві барвники, але якщо ви плануєте прикрашати свої бенто шоколадом або, наприклад, покриттям «велюр», то вам потрібні будуть ще й жиророзчинні барвники.

Коробки для бенто

Коробочки для бенто-тортів сьогодні широко представлені як у спеціалізованих магазинах кондитерських товарів, так і на різноманітних маркетплейсах. У класичному варіанті це бамбукові екологічні ланч-бокси білого або кремового кольору, але також можуть зустрічатися у продажу і звичайні картонні коробки коробки відповідного розміру.

Обов'язково переконайтеся, вибираючи коробки, що розмір дна відповідає діаметру ваших майбутніх бенто-тортів з урахуванням шару крему. Як правило, діаметр дна ланч-боксів становить 12 см, іноді - 9 см. У випадку з коробками для бенто підходящий діаметр тортика становить 15 см чи 16 см.

Дерев'яні виделочки/ложечки

Бенто-торти завжди комплектуються одноразовими столовими приборами, щоб цією смакотою можна було ласувати відразу. Тому вам знадобиться придбати дерев'яні виделки або ложечки. Пластикове приладдя теж, звісно, можна використовувати, але хіба що у крайньому випадку, адже воно псує все враження від бенто.

Декор для пакування

Бенто-торт не просто укладається в коробочку, а ще й доповнюється різним декором. Наприклад, коробочка перев'язується стрічкою або декоративним джгутом, прикрашається наклейкою або бірочкою з вітальним написом, а також, звичайно, доповнюється свічкою. В результаті вам потрібні будуть подібні декоративні елементи, знайти які не важко як у кондитерських магазинах, так і магазинах, що продають різні дрібниці для дому або товари до свят.

Сьогодні вже чимала кількість кондитерських цехів, кафе чи приватних майстрів мають у своєму асортименті бенто, і може здатися, що ринок насичений подібними десертами. Але насправді бажаючих замовити смачний невеликий торт з якоїсь нагоди або навіть просто так все одно є дуже багато, тому безперечно є сенс спробувати свої сили в цій сфері, і тепер ви знаєте, що для цього потрібно купити.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7651