Великоднє дерево своїми руками: ідеї та поради

10.04.2024 13:21

Великоднє дерево своїми руками: ідеї та порадиПасхальне деревце — традиційна прикраса на свято Воскресіння Христового у західноєвропейських країнах, проте й у вітчизняних умовах такий декор на Великдень також стає останнім часом популярним. Сьогодні ми розповімо вам, як можна зробити великоднє дерево своїми руками для будинку або квартири.

Насамперед вам знадобляться гілки. Вони можуть бути як реальними, так і штучними. Постарайтеся знайти наймальовничіші екземпляри. Справжні гілки можна залишити в їхньому природному вигляді або за бажанням пофарбувати в різні кольори - все залежатиме від вашого задуму.

Якщо збираєтеся віддати перевагу справжнім гілкам, постарайтеся не брати з живих дерев, а збирати їх у парку або саду після обрізки. Якщо зберете гілки з бруньками, то поставте їх у воду, щоб вони до Великодня розпустилися і порадували молодими зеленими листочками.

Штучні гілки хороші тим, що ви можете придбати їх усього раз, а потім щороку використовувати для створення великоднього дерева — практично як новорічну ялинку. Гілки можуть виглядати максимально натурально або можуть бути пофарбовані, наприклад, у білий або ніжно-рожевий колір - вийде дуже стильно.

Також вам знадобиться ваза, горщик, кашпо, відро або будь-яка інша ємність, де буде «рости» ваше великоднє дерево. Вибір, знову ж таки, залежить від задуму, але загалом керуйтеся тією думкою, що ваш варіант «посуду» для деревця не повинен «змагатися» за увагу із самим деревцем.

Подумайте, як ви закріпите гілки. Можете поставити їх у вазу з водою, як уже згадувалося, а можете закопати їх у ґрунт або вставити в якусь основу, скажімо, пінопласт чи флористичну губку. Деякі воліють для максимально надійної фіксації заповнити ємність для великоднього дерева гіпсом, а в суміш, що застигає, вставити гілки в бажаному порядку і необхідному положенні. Це теж гарний варіант.

Далі справа за прикрасами для майбутнього дерева. Тут все залежить від вашої фантазії, а для натхнення ми поділимося з вами деякими найбільш популярними і вдалими ідеями.

Яйця

Розписні та різнокольорові яйця — найкращий декор для великоднього дерева. Вони можуть бути справжніми або штучними, різних розмірів, з різними візерунками тощо. Підвісьте їх на стрічках або мотузочках на гілки, наче плоди. Яйця, до речі, можна взяти навіть шоколадні – це дуже сподобається дітям, якщо вони є у вашій сім'ї чи будуть серед гостей.

Особливо красиво виглядатиме ваше великоднє дерево, якщо ви дотримуватиметеся якогось єдиного стилю в прикрасі. Наприклад, вибирайте яйця одного кольору, але з різними схожими візерунками, вибирайте яйця лише кількох певних кольорів або в стилі омбре, коли використовується один колір, але різної інтенсивності – від найяскравішого до найблідішого чи навіть білого.

Дзвіночки

Невеликі дзвіночки не лише красиво виглядатимуть на гілках вашого великоднього дерева, але ще й порадують мелодійним передзвоном. Вони можуть бути металевими або керамічними, з візерунками та без.

Райські птахи, курчата, курочки кролики

«Всадіть» на гілки вашого святкового деревця фігурки райських пташок, а біля його підніжжя поставте фігурки курчат, курочок, кроликів. Або ж ви можете вирізати їхні силуети з картону і теж розвісити на гілках - вийде дуже святково!

Різнокольорові нитки, стрічки

Якщо обмотати різнокольоровими нитками гілки вашого великоднього деревця, воно вийде особливо яскравим; для кращої фіксації «садіть» нитки на клей ПВА або термоклей. Стрічки ви можете пов'язати на гілки, зав'язати в бантики, скласти у вигляді квітів тощо.

Сизаль, бісер, намистини, камінці

Незабарвлений або кольоровий сизаль, бісер, намистини та гарні камінці відмінно замаскують основу, в яку вставлені гілки великоднього дерева. До того ж їх можна зробити частиною великодньої композиції, розклавши на столі, полиці або підлозі поряд із деревом.

Створення великоднього деревця власноруч — цікавий творчий процес, до якого дуже добре залучити всю сім'ю, включно з дітьми. Виготовлення цього деревця можна зробити навіть щорічною традицією, яка допоможе згуртуватися та посилить передчуття світлого свята!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7779