Як відповідати на повідомлення колишнього й чи потрібно це робити

07.02.2023 13:52

Як відповідати на повідомлення колишнього й чи потрібно це робитиКоли екран смартфона раптом блимає повідомленням із давно вже стертого з телефонної книги номера колишнього, першою реакцією зазвичай буває здивування. А потім виникає питання про те, що потрібно відповісти екс-партнеру. Сьогодні пропонуємо з'ясувати, як відповідати на повідомлення колишнього й чи потрібно взагалі це робити.

Відразу зазначимо, що зараз не розглядатимемо ситуації, коли вам із колишнім коханим спілкуватися доводиться по роботі або ж ви спільно виховуєте дитину (дітей). Тут зрозуміло, що характер листування має відповідати вашим нинішнім взаєминам та статусам.

А ось якщо ви розлучилися вже якийсь час тому, вас нічого вже не пов'язує, а колишній вирішує раптом написати, то закономірно виникає питання, навіщо йому це взагалі потрібно. Як виявляється, причин тому може бути чимало. Ось кілька найпоширеніших із них.

Він хоче дізнатися, як у вас справи

Таке можливо, якщо ви розлучилися вже досить давно, а його «накрила» ностальгія. Можливо, йому десь на очі потрапило ваше фото чи пост у соціальній мережі, а, можливо, він побачив вас на вулиці й тепер вирішив поцікавитися, як вам живеться. Якщо ви вже «перегоріли», то не буде нічого страшного, якщо ви відповісте кількома доброзичливими фразами, а також поцікавитеся у відповідь, як справи у нього.

Він хоче вас повернути

Якщо стосунки були розірвані з вашої ініціативи, то є ймовірність, що колишній намагається нагадати про себе, щоби повернути вас, якщо все ще любить. Якщо вам цей варіант розвитку подій не підходить, то, як би не хотілося потішити своє самолюбство, краще не давайте в цьому випадку колишньому помилкову надію і прямо відповідайте, що «ловити нічого».

Якщо ж це колишній був ініціатором розлучення, а тепер він усвідомив свою помилку й хоче відновити стосунки, подумайте, чи вам це потрібно. Чи готові ви знову пережити розлуку, якщо він ще раз передумає? Пам'ятайте, що, чіпляючись за старі стосунки, ви не зможете збудувати нові.

Він хоче попросити вас про допомогу

Можливо, на цьому етапі ваш колишній потребує чогось, що ви можете йому дати. Наприклад, він хоче попросити грошей в борг, можливо, йому потрібні ваші корисні знайомства або, скажімо, якась послуга. Тут має значення ваше ставлення до таких прохань: якщо ви не хочете більше мати жодних справ із колишнім, просто відмовте йому, не зважаючи на думку оточуючих; якщо ж ви не проти надати колишньому посильну допомогу, ви також маєте на це право.

Йому нудно

На жаль, така причина одна з найпоширеніших. Колишній згадав про вас, бо йому нудно й нема чим зайнятися. Цілком можливо, він розраховує, що ви складете компанію йому на день (або ніч), але при цьому відновлювати повноцінні стосунки він зовсім не має наміру. Як відповідати? Найкраще - ніяк. Навіть якщо вам теж нудно й самотньо, адже в іншому випадку ви не застраховані від повторення болю, який вам уже принесло ваше розставання.

Він п'яний

«П'яні» повідомлення від колишнього – окрема історія. Якщо колишній пише вам тільки тоді, коли нетверезий, то нічого хорошого від нього не варто чекати: він або взагалі не розуміє, що творить, або ж намагається «розвести» вас на інтим. Зрозуміло, що ні той, ні інший варіант не варто вважати досить вагомою причиною для відновлення спілкування з колишнім: навіщо витрачати на нього свій час?

Він переслідує вас

Мабуть, це єдиний випадок, коли немає «якщо»: у цій ситуації будь-які спроби листуватися з колишнім категорично заборонені! У жодному разі не давайте колишньому можливості спілкуватися з вами, дізнатися, де ви живете, навчаєтесь чи працюєте. Заблокуйте всі контакти колишнього, змініть, якщо потрібно, номер телефону та закрийте сторінки в соціальних мережах.

Яка б не була причина того, що колишній вирішив написати вам, і що б ви не вирішили йому відповісти, є кілька головних правил такого листування. По-перше, ніколи не поспішайте відповідати відразу ж. Дайте собі час продумати відповідь і заразом покажіть колишньому, що зовсім не обов'язково доступні для спілкування в будь-який час доби й що не готові «посунути» свої справи та плани заради листування з ним.

По-друге, не забувайте, чому ви розлучилися. В одну річку двічі не ввійти – ми всі про це знаємо. Так, рідкісні винятки бувають, але все ж якщо люди розлучаються, то щось до цього призвело. І, найімовірніше, це «щось» нікуди не зникло. Не дайте ностальгії поглинути вас.

Нарешті, по-третє, пам'ятайте, що ви взагалі не зобов'язані відповідати колишньому, якщо не хочете, і не має значення, наскільки поважна його причина звернення до вас. А також вам точно не потрібно витрачати час на пошуки «дотепної» відповіді, щоб спробувати залишити останнє слово за собою: навіть якщо вам здається, що певною саркастичною фразою ви зможете якось помститися колишньому, насправді найкраща ваша помста — це абсолютна байдужість.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7452