Як правильно позувати для фотосесії біля моря

17.07.2023 09:04

Як правильно позувати для фотосесії біля моря Вирушаючи в подорож до моря, ви, швидше за все, сподіваєтеся привезти з відпочинку купу фотографій. І, напевно, серед усіх ваших знімків знайдеться місце і для фото на пляжі — у купальнику. Чи будуть такі фотографії вдалими, багато в чому залежить від уміння позувати перед камерою, а тому сьогодні ми розповімо вам, як правильно позувати для фотосесії біля моря.

Вважається, що за результат фотозйомки відповідає фотограф, адже це він вибудовує композицію, налаштовує фотоапарат під умови зйомки і взагалі «командує парадом». Але насправді від моделі в кадрі теж залежить дуже багато: невдало обрана нею поза може зіпсувати пропорції навіть ідеальної фігури й тим самим зробити фотографію не надто привабливою.

Необхідність правильно позувати перед камерою особливо важлива, коли йдеться про фотографування біля моря: якщо за допомогою одягу ще можна приховати якісь недоліки фігури, то з купальником цей номер нізащо не пройде. Так що давайте розглянемо деякі основні варіанти поз для фото біля моря та дізнаємося, як можна зробити їх краще.

Як позувати для фото на шезлонгу?

Використати під час зйомки біля моря шезлонг — одна з найпопулярніших ідей для пляжних фотосесій. Наприклад, на шезлонг можна сісти чи прилягти.

Якщо хочете красиво сфотографуватися, сидячи на шезлонгу, то спину не сутульте, до камери не нахиляйтесь, голову в плечі не втягуйте. Випростайтеся, голову злегка підніміть нагору, сядьте на шезлонг так, щоб стегна не «сплющувалися», ноги поставте на пальчики і злегка схрестіть у кісточках. Одну руку залиште лежати вільно на стегнах, другою трохи обіпріться на шезлонг.

Якщо ви хочете отримати фото в позі лежачи на шезлонгу, у жодному разі не розвалюйтеся на ньому. Замість цього зберіться, трохи підтягніть живіт, а коліна зведіть разом, злегка зігнувши ноги. Однією рукою прикрийте живіт, якщо в цьому є необхідність, а другою спирайтеся на шезлонг, підвівшись у лікті.

Як позувати для фото стоячи?

Зйомка на повний зріст анфас може дуже сильно «проявити» недоліки фігури, якщо такі є. Тому найвигіднішою буде така поза. Підніміться навшпиньки і схрестіть ноги, спину випряміть, розправте плечі. Поверніть голову трохи в бік від камери, одну руку покладіть на талію, а другу — на стегно. Кулаки при цьому не стискайте, залиште пальці розслабленими.

Якщо ви хочете сфотографуватися, стоячи спиною до камери, то варіант вдалої пози для цього буде таким. Ноги тримайте разом, злегка підніміться навшпиньки. Як і в попередній позі, одну руку (ту, що ближче до камери) покладіть на талію. Оберніться до камери на 3/4 оберту, намагайтеся високо не піднімати плече ближньої до камери руки, щоб візуально не «з’їсти» шию.

Як позувати для фото на піску?

Особливо красивими можуть вийти при зйомці біля моря знімки, на яких ви лежите або сидите на піску — біля краю води. Щоб у цьому випадку вийти вдало на фото, зверніть увагу на такі популярні ідеї для позування.

Сядьте на пісок, руки відведіть назад і обіпріться ними об пісок. Голову трохи відкиньте назад. Трохи потягніть носочки, ногу, яка далі від камери, витончено зігніть у коліні, а ту, що ближче до камери, залиште майже прямою. Підборіддя тримайте прямо або трохи підніміть вгору, щоби підкреслити гарну лінію шиї. Поза підходить для зйомки в профіль.

Приляжте на пісок, використовуючи одну руку як опору. Спину тримайте прямо, трохи прогніть у талії, ноги трохи схрестіть. Носочки при цьому витягніть, а вільну руку обережно покладіть на стегно, відвівши трохи назад лікоть. Поза підходить для зйомки анфас.

Присядьте на пісок боком Ноги при цьому мають бути відведені трохи назад. Як опору використовуйте обидві руки. У такій позі дуже виграшно виглядають груди, і саме до них привертається увага глядача. Голову можете трохи схилити набік. Пам’ятайте, що плечі не мають розташовуватися надто високо.

Ляжте на пісок. Ноги в колінах зігніть, зведіть коліна разом. Одну руку покладіть на зону декольте або на талію, а другу невимушено запрокиньте за голову. У такій позі точка зйомки буде за вашою головою, тому трохи підніміть і поверніть голову назад, щоб дивитися в камеру.

Коли ви знаєте, як краще позувати для фото на пляжі, щоб виходити на знімках вдало, ви почуватиметеся перед камерою впевненіше. Так що в жодному разі не упускайте можливість під час подорожі до моря зробити хоча б кілька фотографій на згадку — з позитивним настроєм і виграшними позами ви обов’язково виглядатимете на знімках просто чудово.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6123