Як харчування вагітної впливає на бажання бути бажаною

30.11.2018 15:00

Як харчування вагітної впливає на бажання бути бажаноюВагітність - це час перетворень, деякі з яких бувають несподіваними. Йдеться про сексуальність жінок, що чекають на свого малюка, водночас відчуваючи підвищення лібідо. Дехто вважає, що вся справа в гормонах, але фахівці з питань харчування вагітних та дітей першого року життя від “Клубу Турботливих Матусь” відомого бренду дитячого харчування Nestle Baby, не сумніваються: їжа так само впливає на інтимне життя вагітних, як і на їхній настрій чи самопочуття.

Що відбувається в організмі вагітної

Про їжу більшості вагітних жінок на першому триместрі важко навіть думати через токсикоз. Але цей неприємний стан минає, і настає інший - підвищеного апетиту. Корисні вітаміни, багато кальцію та калію, білки з організму жінки переходять до плода, що постійно росте і вимагає нових порцій поживних речовин.

Коли настає 19 тиждень вагітності, можна зробити перший скринінг та заспокоїтися, дізнавшись про розвиток дитини. А коли стрес невідомості минає, то апетит підвищується. Жінка може багато їсти, кажуть, ніби за двох. Водночас у більшості вагітних трапляється розлад травлення у вигляді закрепів, адже організм виробляє особливі гормони, що розслаблюють гладку мускулатуру - матки, аби зберегти плід, а заразом і кишечнику. Отож на стан здоров’я і самопочуття починає значною мірою впливати саме їжа.

Як щодо сексуального життя?

Як харчування вагітної впливає на бажання бути бажаною

Харчування жінки має зв’язок із її сексуальним бажанням, яке посилюється в стані при надії. Знижене лібідо може відчуватися через наступні розлади харчування:

  • нерегулярна їжа;
  • їжа бідна на вітаміни та мінерали;
  • в раціоні багато рідини, через що виникають набряки тіла;
  • рухи плоду викликають запалення жовчних протоків, що заважає нормальному харчуванню та призводить до печії з нудотою;
  • багато хліба, солодкого, макаронів, картоплі та інших вуглеводів призводять до зростання зайвої ваги, що негативно впливає на лібідо.

Експерти з раціонального харчування радять вагітним вживати не жирну їжу, багату залізом та магнієм - телячу печінку, гречану кашу, сир та кисломолочні продукти. А от від знаних афродізіаків - полуниці, шоколаду, екзотичних плодів та устриць треба відмовитися, аби не отримати алергію чи отруєння.

Дехто відмовляється від інтиму, щойно зробивши тест на вагітність, інші із задоволенням відкривають нові відчуття, адже органи малого тазу жінки під час вагітності під впливом гормонів дуже добре живляться кров’ю, і це допомагає легко збуджуватись та отримувати більше задоволення від сексу. Якщо лікар не забороняє інтим, а чоловік не проти любовних розваг, то подружнє життя може стати дуже цікавим саме в цей період.