Що дарувати на гендер-паті: підказки для гостей

19.04.2023 14:38

Що дарувати на гендер-паті: підказки для гостейГендер-паті, або гендерна вечірка, - це свято, яке влаштовують майбутні батьки на честь визначення статі малюка. На таке свято можуть покликати рідних та близьких, і тоді у гостей виникає питання, що дарувати на гендер-паті, щоб це було доречним. Ми зібрали кілька підказок, які допоможуть визначитись із вибором.

Традиція проведення гендерних вечірок з'явилася у США відносно нещодавно — наприкінці 2000-х років. Ідея подібних вечірок полягає в тому, що на них майбутні батьки разом з гостями дізнаються стать дитини за допомогою якого-небудь символічного ритуалу, наприклад, розрізання торта з кольоровою начинкою: якщо начинка виявляється рожевою, то буде дівчинка, а якщо блакитною — то хлопчик.

Щоб сюрприз вдався на всі 100%, майбутні мама та тато самі не знають, хто в них буде, а просять спеціаліста з УЗД-діагностики записати стать дитини на листочку та заховати в конверт. Цей конверт майбутні батьки віддають фахівцю чи команді, яким довірено підготувати відповідний реквізит для гендер-паті.

«Розсекречування» статі майбутньої дитини зазвичай прийнято влаштовувати в оточенні дійсно близьких і дорогих людей, з якими хочеться розділити цю радість. Тому якщо вас запросили на гендер-паті, то, швидше за все, ви належите саме до таких людей для майбутніх батьків. І напевно вам спаде на думку, що потрібно підібрати якийсь подарунок для малюка або його мами та тата, щоб зробити майбутнім батькам приємне.

От тільки що саме варто дарувати? Відповімо відразу, що якогось єдиного усталеного списку подарунків для гендер-паті не існує, а значить приймати рішення доведеться в індивідуальному порядку. Але ми можемо вам підказати, що саме слід враховувати у процесі.

Ваш бюджет

Безперечно, бути запрошеним на гендер-паті — велика честь та радість для кожного гостя. Однак це не означає, що ви зобов'язані «віддячити» майбутнім батькам дорогим подарунком поза вашим бюджетом. Підбирайте презент відповідно до ваших фінансових можливостей, але в будь-якому випадку постарайтеся знайти щось дійсно якісне.

Ваші стосунки з майбутніми батьками

Як уже згадувалося, на гендер-паті найчастіше звуть лише найближчих, але якщо так вийшло, що ви з майбутніми батьками знайомі не дуже добре, то ваш подарунок має бути досить нейтральним та формальним.

Бюджет майбутніх батьків

Збираючись на гендер-паті, ви, звичайно ж, уявляєте собі, яке матеріальне становище у майбутніх батьків. Відштовхуйтеся від нього, вибираючи подарунок: якщо бюджет сім'ї вельми скромний, напевно, тут будуть особливо раді практичним подарункам, які можуть стати у нагоді у догляді за дитиною або які майбутні батьки можуть використати вже зараз; якщо ж достаток сім'ї хороший і ви впевнені, що все необхідне батьки куплять самі, можете зробити ставку на якісь пам'ятні сувеніри або подарувати майбутнім мамі та тату яскраві емоції.

Чого не можна дарувати на гендер-паті?

Будь-які речі в гендерних кольорах

Якщо ви йдете на гендер-паті, стать майбутньої дитини ви ще не знаєте, а значить із подарунками суворо в блакитному чи рожевому кольорі маєте всі шанси не вгадати. До того ж не забувайте, що хоч і не надто часто, але все ж таки УЗД помиляється, і «передбачена» стать може виявитися не тією.

Краще вибирайте подарунки в універсальних кольорах, які підходять і хлопчикам, і дівчаткам - тобто взагалі в будь-яких, крім блакитного та рожевого. Наприклад, добре підійдуть зелений, жовтий, помаранчевий, червоний, коричневий, сірий, білий, бежевий та інші кольори.

Прилади та аксесуари для мами та малюка, які не потрібні

Якщо самі майбутні батьки не вказували у вішлісті, що їм хотілося б отримати в подарунок молоковідсмоктувач, стерилізатор пляшечок, небулайзер, зволожувач та подібні прилади, то їх краще не дарувати: вони дуже дорогі, але далеко не факт, що потрібні. І батьки можуть почуватися ніяково, отримуючи подібні подарунки.

Те саме стосується пустушки і пляшечки для годування: майбутня мама ще достеменно сама не знає, як вона годуватиме малюка і чи використовуватиме подібні аксесуари, а значить поки точно рано їх купувати.

Занадто інтимні подарунки для мами

Коли жінка стає матір'ю, часто, на жаль, її особисті межі розмиваються чи навіть стираються. І хтось може вважати цілком доречним подарувати майбутній мамі набір вкладишів для бюстгальтера, загоюючий крем для сосків або спеціальні післяпологові трусики…

Хоча все це, безумовно, корисні речі, приймати їх у дарунок від когось приємно не кожній жінці. Краще залиште рішення щодо придбання таких речей самим батькам.

Що тоді можна дарувати?

Дитячий одяг

Для малюків одяг — завжди чудовий подарунок. Даруйте все, що хочете, але враховуйте зріст та сезон. Оскільки ви не знаєте, з яким зростом і вагою народиться дитина, не беріть найменші розміри, а беріть одяг хоча б на зріст 68 см. Зазвичай такий одяг підходить для віку 4-6 місяців, тому заздалегідь подумайте, в яку пору року малюк досягне цього віку.

Ви можете не знати конкретної дати народження дитини (самі батьки її, до речі,теж не завжди знають), але пору року точно вгадаєте, якщо хоча б приблизно знаєте термін вагітності жінки.

Дитячі іграшки

Іграшки для малюка стануть у нагоді вже з перших днів життя, тож ви можете дарувати як ті, що мають позначку 0+, так і іграшки «на виріст», призначені для більш старшого віку. Оскільки ви не знаєте статі дитини, краще не прив'язуйтесь у своєму виборі до цього критерію.

Вам можуть підійти іграшка-комфортер, яскраві брязкальця, гризунки, пищалки, сортери, пірамідки, кубики, килимки, що розвивають, м'які книжки, розтяжки та підвіски для ліжечка або коляски тощо.

Постільна білизна

Навіть незважаючи на те, що сучасні підгузки дуже надійно захищають від протікань, іноді неприємностей не уникнути, а значить міняти постільну білизну в дитячому ліжечку доведеться часто. І гарний комплект точно зайвим не буде. Як завжди, пам'ятайте - ніякої прив'язки до статі майбутнього малюка!

Дитяча ковдра

Як і постільна білизна, ковдра не буде зайвою. Дитину можна нею укривати, ковдру можна постелити в ліжечко, на санки, на підлогу — словом, батьки точно знайдуть застосування для такого подарунка.

Оригінальний нічник

Лампа-нічник — незмінний супутник батьківських нічних підйомів, тому що, як не крути, а доведеться вставати для годування малюка, зміни підгузків або заспокоєння дитини при коліках, зубках або температурі. Оригінальний нічник може стати чудовим подарунком для майбутніх батьків. Він може бути виконаний у вигляді іграшки, може бути оснащений функцією проектора тощо.

Набір дитячого посуду

Звісно, такий подарунок вручається з розрахунком на майбутнє, адже в перші півроку малюкові посуд точно не стане у нагоді. Зате коли дитина підросте, мамі та татові вже не доведеться шукати такий набір самостійно. Зазвичай перший посуд малюка виконується з якісного безпечного силікону, при цьому тарілка має присоски, завдяки яким надійно кріпиться до столика і не перевертається від необережних дій дитини.

Пам'ятні сувеніри

Практичні подарунки - це завжди добре, але подарувати щось пам'ятне також можна. Наприклад, рамки для фото та фотоальбоми для гендер-паті як ніколи доречні, сюди ж можна віднести набори для створення зліпків долонь і ніжок малюка, пам'ятні скриньки для різних дрібниць на кшталт бірочки з пологового будинку та першого локону.

Вечірка визначення статі дитини — радісний та хвилюючий момент у житті майбутніх батьків, і ваше завдання як гостя полягає у тому, щоб розділити з ними цей момент. Тому не забудьте разом із подарунком на гендер-паті обов'язково захопити гарний настрій і допоможіть зробити свято справді незабутнім.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7512