Як відсвяткувати 4 роки дитині: основні ідеї та варіанти

25.11.2022 16:19

Як відсвяткувати 4 роки дитині Якщо перші два чи навіть три дні народження у своєму житті малюк зустрічає, ще погано розуміючи, чому його всі вітають та дарують подарунки, то к моменту, коли наближається його четвертий день народження, він уже знає, що це за свято таке. І батькам доведеться придумати, як відсвяткувати 4 роки дитині, щоб імениннику неодмінно сподобалося та запам’яталося його свято.

Найперші дитячі дні народження на рік, два чи три — це свята переважно для дорослих. А ось на рубежі 4 років дитина вже достатньо доросла, щоби брати участь у підготовці, виборі тематики, декору та меню для себе. Тому постарайтеся обов’язково врахувати всі побажання та переваги чада.

Визначтеся відразу, де ви хотіли б відсвяткувати ваше сімейне торжество. Сьогодні чудовим варіантом є всілякі ігрові кімнати, де можна замовити святкування дитячого дня народження практично «під ключ» — з тематичним декором, смачним дитячим меню та веселими аніматорами. Для 4-річного іменинника та його маленьких гостей зазвичай вистачає 2–3 годин веселощів у таких кімнатах.

Якщо можливості чи бажання орендувати окрему кімнату немає, то можна просто дати дитині та її гостям можливість від душі награтися в дитячій зоні ТРЦ, а потім влаштувати міні-фуршет або солодкий стіл у домашніх умовах або в найближчому кафе з дитячим меню. Такий варіант обійдеться вам дешевше, ніж оренда ігрової кімнати «під ключ», проте вам і батькам запрошених дітей доведеться постійно наглядати за ними, так що не розраховуйте спокійно посидіти за святковим столом, поки дітлахи грають.

Якщо погода дозволяє, дитячий день народження 4 роки можна запросто відсвяткувати прямо на вулиці, наприклад, у парку або на дитячому майданчику. Спочатку ви або запрошений аніматор можете розважити дітлахів будь-якими іграми, квестами, шоу і фокусами, а закінчити свято потім можна, знову ж таки, вдома або в кафе.

Нарешті, ще один варіант — святкувати дитячий день народження вдома. Таке рішення підійде, якщо гостей не надто багато, або якщо габарити вашого житла дозволяють «розвернутися». У цьому випадку й розважальну програму, і святковий стіл доведеться готувати самим батькам, а ще потрібно не забути прикрасити будинок або квартиру.

Кого кликати на день народження дитини на 4 роки? У такому віці в малюка зазвичай уже є перші друзі, яких він радів би бачити на своєму святі. Тому цілком доречно буде запросити малюків із дитячого садка чи з дитячого майданчика, з якими іменинник справді добре спілкується. Тільки не кличте дітей просто «для кількості», навіть якщо ви цілком дружні з їхніми батьками: свято все-таки у вашого малюка!

Що стосується запрошення на свято дорослих, то тут уже вирішувати вам і тільки вам, з ким ви хочете розділити радісний момент у вашій родині. Бабусі та дідусі, хрещені батьки, дядьки та тітки дитини чи просто ваші близькі друзі — вибір залежатиме від вашого особистого бажання бачити когось, а також від ваших можливостей, зокрема фінансових.

Яку обрати тематику свята?

Сьогодні дні народження дітей зазвичай тематичні та можуть бути присвячені улюбленому кольору, казці, мультфільму чи персонажу іменинника. Дітлахам у такому віці зазвичай подобається тематика космосу, єдинорогів, фей, принцес, супергероїв, різних професій. Впевнені, ви знаєте, яка тематика сподобається саме вашій дитині.

Вибрану тематику дня народження вам допоможе підтримати ретельно підібраний декор, вбрання для вашого малюка, а також оформлення святкового столу. Наприклад, можна прикрасити квартиру або будинок повітряними кульками у відповідній кольоровій гамі, а на стінах закріпити зображення різних персонажів. Доповніть декор великою об’ємною цифрою 4, паперовими гірляндами, помпонами та віялами, електрогірляндами, блискучим дощиком та ін.

Чим пригощати дітей на святі?

З меню для дорослих на дитячому дні народження зазвичай проблем не виникає, а ось над тим, що подати до столу маленьким гостям, доводиться поламати голову. З одного боку, усе має бути смачним та апетитним, щоб дітлахам сподобалося, а з іншого — важливо, щоб страви були корисними та не нашкодили здоров’ю малюків.

Дітям у 4 роки зазвичай складно всидіти на одному місці, та ще й зі столовими приборами в руках. Тому має сенс запропонувати імениннику та його гостям невеликі бутерброди, мініпіци (без копченостей і грибів!), фігурно нарізані свіжі овочі або фрукти, картоплю по-селянські, невеликі тарталетки з паштетом — словом, усе, що можна брати і їсти прямо руками й не надто забруднитися.

Як щодо солодощів? Без них навряд чи обійдеться день народження в 4 роки! Головним, звичайно ж, буде святковий торт, на якому іменинник урочисто задує свічки. А що ще подати? Хорошим вибором буде кенді-бар — красиво оформлений набір із різних десертів, до якого можуть входити, наприклад, фігурні пряники, зефір, льодяники на паличках, фігурне безе, мармелад, пастила.

Намагайтеся не пропонувати малюкам тістечка з кремом, капкейки з пишними кремовими шапочками — високий ризик, що дітлахи замажуться в кремі, і святкові вбрання будуть зіпсовані. А також не забудьте простежити, щоби будь-які ласощі на паличках малюки їли спокійно й під наглядом дорослих, інакше може статися біда!

Чим старшою стає дитина, тим більше зусиль, фантазії та часу потрібно витрачати на організацію свята для неї. Адже так хочеться ще і встигнути порадіти річниці появи улюбленого чада на світ! Тому наполегливо рекомендується всім мамам та татам не звалювати турботи з підготовки дня народження для дитини тільки на себе, а обов’язково розділити їх з іншими родичами чи гостями: коли кожен зможе хоч трохи взяти участь у передсвяткових клопотах, то й результат цінуватиметься значно більше!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7237