Що подарувати дитині на три роки

04.01.2023 11:25

Що подарувати дитині на три роки Якщо перші два дні народження в житті малюки зустрічають нейтрально, то до третього, як правило, уже знають, що це за свято і, звичайно ж, чекають на подарунки. Й ось тут батькам, а також рідним та близьким доводиться поламати голову над тим, що подарувати дитині на три роки, щоби порадувати її. Пропонуємо вам ознайомитися з деякими найбільш популярними та цікавими ідеями подарунків для трирічних карапузів.

Три роки — перший своєрідний рубіж для дитини. До цього віку вона вже починає усвідомлювати себе як самостійну особистість і спілкуватися з однолітками, уже може мати свої переваги в іграх, одязі, взутті тощо. То ж вибирати подарунок без урахування індивідуальних особливостей малюка не варто: що одній дитині сподобається, іншу може залишити абсолютно байдужою або навіть роздратувати.

Ось чому, якщо ви шукаєте подарунок на три роки не своїй дитині, а малюку друзів чи рідних, вам спочатку неодмінно потрібно дізнатися, що він любить найбільше, які види активності йому подобаються, а також що він уже має. Якщо ж ви батьки й добре знаєте вподобання своєї дитини, то проблем у вас не виникне — орієнтуватися доведеться хіба що на ваш бюджет.

Втім, якщо ви не впевнені, чи «зайде» вашому карапузу подарунок, то спробуйте заздалегідь «промацати ґрунт». Наприклад, якщо ви задумали подарувати дитині самокат або велосипед, має сенс спочатку взяти такий дитячий транспорт напрокат або позичити в знайомих, щоби перевірити, чи він зацікавить малюка.

Намагайтеся не дарувати трирічному малюкові одяг, взуття та інші надто вже практичні подарунки на день народження. Необхідні речі можна придбати й будь-якого іншого дня, а малюк поки що не оцінить корисність такого подарунка. Його життя практично повністю складається з гри, і якщо ви хочете порадувати його, дарувати потрібно щось, чим можна грати.

Іграшки

Вибір іграшок сьогодні просто величезний та не обмежений практично нічим. Залежно від суми, яку ви маєте, ви можете зупинити свій вибір на всіляких машинках, корабликах, літаках, ляльках та аксесуарах, м’яких іграшках, дитячих музичних інструментах, конструкторах, настільних іграх.

Розвивальні іграшки

Щоб малюку розвивати дрібну і велику моторику, пам’ять, логіку та увагу, стануть у нагоді різні розвивальні ігри. У трирічному віці це може бути дитяче лото й доміно, розвивальні картки, пазли з невеликою кількістю деталей (до 6), сортери зі складними фігурками, наприклад, літерами й цифрами, рамки-вкладиші на різну тематику, матрьошки з 5–6 ляльок, мозаїка.

Спортивний інвентар

Фізична активність дуже потрібна малюкам, адже вони просто сповнені енергії, яку потрібно кудись подіти. І щоб спрямувати цю енергію в мирне русло, подарувати на три роки дитині можна щось зі спортивного інвентарю — м’яч, дитячий набір для бадмінтону, домашній дитячий спортивний комплекс, дитячий набір дартс та інше. Також сюди можна віднести триколісний велосипед, самокат, сани, лижі, тюбінг тощо.

Подарунки для творчості

Розвивати уяву допомагають дитині різні подарунки для творчості, такі як пальчикові фарби, фломастери та олівці, альбоми для малювання, маси та набори для ліплення. Також сьогодні в продажу можна зустріти готові набори для творчості, що включають, наприклад, безпечні фарби, палітру, один або кілька пензлів, валик та штампи для малювання, трафарети. Ще сподобатися дитині можуть набори дерев’яних чи гіпсових фігурок для самостійного розфарбовування.

Рольові набори

Три роки — вік для освоєння сюжетно-рольових ігор. Зараз дитина може захотіти бути пожежником, лікарем, спортсменом, поліціянтом, кухарем, продавцем тощо. Для цього ій можна подарувати набори відповідних аксесуарів або костюми. Так, як подарунок можна вибрати для дитини валізку лікаря або валізку з інструментами, набір іграшкового посуду, іграшкові побутові прилади, комплект із кашкета, кобури та наручників для поліціянта або, скажімо, комплект із шапочки та халата для медсестри.

Книги

Прищеплювати любов до читання книг важливо з раннього дитинства. І якщо вибрати для малюка на три роки гарну книгу з якісною поліграфією та яскравими ілюстраціями, то вона напевно приверне його увагу. Найкраще якщо це буде книга з казками; тепер уже необов’язково, щоб її листи були картонними, але папір обов’язково має бути щільним та білим. Казки можна вибирати класичні, народні, сучасні, а їхній сюжет може бути складним, повчальним.

Враження

Буває так, що подарунок на три роки потрібно вибрати дитині, у якої, здавалося б, уже все є. Якщо це саме такий випадок, то спробуйте подарувати враження — сходіть з дитиною до розважального центру, цікавого інтерактивного музею, контактного зоопарку, на майстер-клас для найменших або спектакль до дитячого театру. Якщо у вашому місті є океанаріум або акваріум, можна сходити з дитиною туди — напевно, вона буде в захваті від морських мешканців.

Вибір подарунка для маленького іменинника завжди складний, адже не завжди малюк може висловити свої бажання. Але можна однозначно сказати, що найнебажанішим варіантом будуть гроші: так, вони стануть у нагоді батькам, але дитина не отримає відчуття дива, коли в нетерпінні розгортаєш святкову коробку, а всередині виявляється те, про що вже давно мріяв.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7072