Як зробити стінгазету на випускний у дитячому садку

09.05.2024 13:11

Як зробити стінгазету на випускний у дитячому садкуУ багатьох дитсадках є традиція до випускного прикрашати групу або хол тематичними стінгазетами. Зазвичай на таких стінгазетах зображується, як малюки росли і вчилися, додаються якісь вірші або цитати, присвячені випускному, та ін. Про те, як зробити стінгазету на випускний у дитячому садку своїми руками, мова докладніше піде далі.

Якщо вихователі вашої дитини повідомили, що потрібно зробити стінгазету для випускного в садку, або якщо ви самі є вихователем і стінгазету, присвячену випускному вашої групи, доручили зробити саме вам, то, звичайно ж, спочатку це може трохи лякати, адже загалом не відомо, з чого слід почати. Але не хвилюйтеся, зараз вам все розповімо.

Стінгазета в дитячому садку на випускний зазвичай робиться у довільному оформленні. Але якщо випускний присвячений якійсь певній тематиці, то і стінгазету можна зробити в такій же тематиці. Наприклад, це може бути тематика кінопремії «Оскар», космічної подорожі, пригод у світі якоїсь казки чи фільму. Відповідно, стінгазета оформлятиметься з урахуванням тематичних персонажів та характерних елементів.

Для стінгазети ручної роботи зазвичай береться ватман формату А2 (594*420 мм) або навіть А1 (840*594 мм); щільність паперу підійде близько 200 г/м2. Якщо робитимете малюнки і написи самі, озбройтеся олівцями, фломастерами, ручками, фарбами і гліттерами, а для приклеювання різних готових деталей вам знадобиться клей або скотч (або те й інше). Плюс, звісно ж, не забудьте про ножиці, а також лінійки для розмітки.

Обов'язково продумайте розміщення всіх елементів майбутньої газети перед тим, як почнете щось малювати або приклеювати. Тут-то і стане в нагоді розмітка, яка до того ж дозволить вам дотриматися вертикалі і горизонталі. Виконуйте розмітку олівцем, сильно не натискаючи - буде легше стерти гумкою сліди, коли ви все закінчите.

Якщо робите газету про свою дитину, роздрукуйте фотографії, зроблені в саду протягом усього періоду навчання. Намагайтеся вибрати кадри, які демонструють розвиток малюка, показують, як він ріс, чому навчався. Якщо разом із групою дитина відвідувала якісь заходи, доречно додати кадри також і з таких заходів.

Намагайтеся зробити так, щоб ваші фото на стінгазеті розповідали якусь історію. Придумайте до знімків оригінальні підписи або додайте до них тематичні цитати. Пошукайте або, можливо, навіть придумайте самостійно вірші на тему прощання з дитячим садком. Якщо красивим почерком похвалитися не виходить або просто немає часу та можливості писати, роздрукуйте потрібні текстові елементи на звичайному папері за допомогою будь-якого доступного вам принтера.

Прикрасьте стінгазету малюнками, наклейками або аплікаціями. Підійдуть іграшки, милі звірятка та пташки, квіти та дерева, веселка, мильні бульбашки, сонце, атракціони – все, що асоціюється з безтурботним часом дитинства, радістю та веселощами. Використовуйте яскраву і бадьору кольорову гаму. До речі, свою роль зіграє тут назва групи. Скажімо, якщо група називається «Космонавти», то можна буде прикрасити стінгазету малюнками саме в космічній тематиці, а, скажімо, для групи «Проліски» доречно зобразити весняну квіткову галявину.

Якщо ви вихователь і робите стінгазету для всієї групи, попросіть батьків надати вам необхідні фото, а також проведіть невелике опитування. Дітей запитайте, що вони знають про школу, з ким товаришують у групі, ким мріють бути, коли виростуть, як ставляться до садка, що їм запам'яталося найбільше тощо. У батьків розпитайте про якісь несподівані, веселі чи мудрі висловлювання дітей.

Зберіть найяскравіші цитати і додайте їх як підписи до фотографій вихованців. Розмістіть фото у вигляді колажу, наприклад, гарною ідеєю може стати колаж у формі паровозика (як у мультику «Паровозик з Ромашково»), який «везе» дітлахів із садка до школи. У віконцях вагончиків — портрети випускників, а на стінгазеті зобразіть будівлю дитячого садка із загальними фотографіями дітей замість вікон. Намалюйте дорогу, якою їде паровозик, додайте елементи пейзажу та намалюйте покажчик «Школа».

До речі, якщо у вас немає часу або можливості вручну робити стінгазету, подумайте про те, щоб скористатися цифровим шаблоном, в який ви можете вставити необхідні фото та додати будь-які написи по своїм смаком. Робота над стінгазетою в цьому випадку не займе багато часу, а отриманий результат можна роздрукувати на папері великого формату, звернувшись до відповідного салону друку, або ж можна роздрукувати стінгазету частинами на аркушах паперу А4 і акуратно склеїти.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7801