Як упакувати солодощі для ярмарку в школі

15.05.2023 15:11

Як упакувати солодощі для ярмарку в школіСолодощі — це, мабуть, один із найбільш «ходових» товарів на будь-якому шкільному ярмарку. І не так вже й важливо, зроблені вони своїми руками або куплені в магазині, головне — апетитний зовнішній вигляд, за який у тому числі відповідає і правильний вибір упаковки. Сьогодні поділимося з вами порадами як упакувати солодощі для ярмарку в школі, щоб зробити їх привабливішими для покупців.

Шкільні ярмарки зазвичай мають благодійний характер, тобто влаштовуються з метою збору коштів для якоїсь доброї справи. І, звісно, ціни пропонованих на подібних ярмарках товарів дуже часто не відповідають витраченим коштам і зусиллям на підготовку, тож багато хто воліє просто купувати вже готові недорогі солодощі і перепродувати їх з націнкою.

Подібний підхід хоч і є свого роду обманом, все ж таки досить поширений. І щоб у цьому випадку трохи надати солодощам індивідуальності, можна зробити для них красиву упаковку вручну: так ви зробите ваш товар більш привабливим для покупців, а також в тій чи іншій мірі захистите від дії факторів довкілля, що особливо актуально, якщо ярмарок відбувається на вулиці.

Найпростіший варіант - розфасувати солодощі у невеликі прозорі поліетиленові пакетики і заклеїти прозорим скотчем або зав'язати декоративною стрічкою. Великі солодощі можна фасувати поштучно, а дрібні по 3-5 шт. Додатково можна на упаковку наклеїти якийсь логотип, побажання чи передбачення: у будь-якому магазині канцтоварів продається самоклеючий папір, та й побутовий кольоровий принтер знайдеться практично в кожній родині.

Ще дуже просто можна розфасувати солодощі в крафт-пакетики (з віконцем або без). Такі пакетики ще часто називають «саше» або «пакетики для бутербродів», вони зазвичай доступні в магазинах у відділах товарів для дому. Декоративність такій упаковці додасть бантик із стрічки, ажурна серветка, яку можна приклеїти спереду або закріпити зверху, індивідуальна наклейка з малюнком чи написом. Ще може стати в нагоді декоративна прищіпка, за допомогою якої до пакетика можна прикріпити бірку з будь-яким малюнком або текстом.

Які ще можуть бути варіанти?

Паперові стаканчики

Якщо у вас якісь дрібні солодощі, наприклад, горішки зі згущеним молоком, невелике печиво, шоколадні «монетки» та подібні ласощі, використовуйте як упаковку паперові стаканчики для кави. Такі в асортименті продаються в супермаркетах і магазинах товарів для дому, так що ви легко зможете підібрати відповідний колір і візерунок.

Паперові конвертики

Такий варіант підійде для великих штучних плоских солодощів, наприклад, печива з шоколадною крихтою, імбирних пряників, шматочків брауні тощо. Щоб зробити упаковку більш декоративною, можна взяти 2 шари паперу: усередині буде звичайний пекарський, а зверху — кольоровий або з візерунком.

Картонні коробки

Купіть або зробіть своїми руками з картону коробки для ваших солодощів. Особливо вдалим таке рішення може стати для шматочків пирогів або вафельних тортів, де важливо запобігти деформації ласощів під час транспортування. Щоб зробити коробку трикутної форми, достатньо роздрукувати шаблон, вирізати за ним заготовку з картону, а потім зігнути і склеїти її. При цьому додатково можна обв'язати коробку мотузкою і прикріпити до неї дерев'яну ложечку або вилочку - смаколик буде зручно їсти, що відразу підвищить його привабливість в очах відвідувачів ярмарку.

Паперові корнетики (конуси)

Таке рішення підійде, якщо у вас щось дрібне, наприклад, драже, фруктові чіпси, горіхи та подібні ласощі. Можна як заздалегідь запакувати солодощі в корнетики, так і просто зробити заготовки, а вже наповнювати їх безпосередньо під час продажу. Зважайте на те, що в першому випадку знадобиться спеціальна стійка для конусів, а також не забудьте, що з їжею повинен контактувати тільки папір, призначений для харчових продуктів.

Вафельні стаканчики або ріжки

Їстівна упаковка — чудове рішення для різних дрібних ласощів на кшталт мініатюрних безе, горіхів, драже, льодяників, шматочків маршмеллоу. Складіть ваші солодощі у вафельні стаканчики чи ріжки — і справу зроблено. Якщо ярмарок проходить на вулиці, то краще перестрахуватись і додатково запакувати ласощі у прозорі пакетики та зав'язати зверху стрічками – така подача дуже сподобається і дітям, і дорослим.

Шкільні ярмарки — справа клопітка, але якщо ви дійсно хочете, щоб ваша участь у ній запам'яталася позитивними емоціями, то постарайтеся грамотно підійти до процесу організації, обов'язково включити в процес підготовки саму дитину (або дітей) і справедливо розподілити обов'язки між усіма: тоді ваш ентузіазм точно не згасне через складнощі приготування чи пакування солодощів.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7533