Як правильно мити мультиварку

19.01.2023 13:52

Як правильно мити мультиваркуМультиварки вже давно завоювали популярність на домашніх кухнях, і сьогодні їх із задоволенням використовують для приготування різних страв. Щоправда, у тих, хто тільки-но придбав подібний прилад, виникають певні складнощі з його очищенням від забруднень. Ми розповімо сьогодні, як правильно мити мультиварку.

Звичайну каструлю ви легко можете мити в проточній воді, використовуючи для цього будь-які доступні миючі засоби. З мультиваркою так, на жаль, не вийде. І якщо із чашею ще особливих проблем немає, то миття кришки й корпусу, а також інших елементів приладу змушує добре задуматися.

Перше, що потрібно знати, мити можна тільки відключену від мережі і холодну мультиварку! А друге — що не допускається мити корпус та всі незнімні елементи приладу в раковині. Інші ж рекомендації такі.

Мити чашу мультиварки дуже бажано вручну, не використовуючи жодних абразивних миючих засобів, жорстких мочалок або йоржиків. Можна використовувати будь-який рідкий або гелеподібний миючий засіб для посуду, дозволений для антипригарних покриттів, і звичайну м'яку губку, ганчірочку з мікрофібри або звичайну ганчірку для бавовни.

Содою мити антипригарне покриття чаші не можна! Якщо забруднення стійке, потрібно використовувати відповідний рідкий засіб і дати йому час подіяти. Після миття чашу обов'язково потрібно витерти м'якою ганчірочкою насухо. Не забудьте переконатися, що дно чаші повністю чисте й сухе.

Паровий клапан і вологозбірник мультиварки миються, як і чаша, вручну. Вони зазвичай зроблені з міцного пластику, і їм не страшні стандартні миючі засоби для посуду й гаряча вода, але однаково краще не старатися аж занадто. Особливо приділяйте увагу важкодоступним місцям: якщо вчасно не видаляти звідти залишки їжі, то це створить сприятливі умови для розвитку хвороботворних мікроорганізмів.

Кришка мультиварки має металевий диск, який можна без проблем зняти та вимити. А ось решту її частини можна лише акуратно протирати вологою ганчірочкою. Щоби полегшити видалення забруднень, деякі господині рекомендують налити в чашу мультиварки воду, додати кілька кружалець лимона і включити прилад у режимі пароварки на 10-15 хвилин. Потім кришку можна протерти, приділивши особливу увагу очищенню ущільнювальної гуми.

Миття внутрішньої частини корпусу мультиварки зі зрозумілих причин найскладніше. Тут краще взагалі не допускати сильного забруднення, відразу видаляючи частинки їжі, що потрапили всередину. Якщо ж на нагрівальній пластині й на внутрішніх стінках корпусу приладу накопичився жир і нагар, то можна використовувати для очищення вологу губку із содою, а потім насухо витерти поверхню сухою чистою губкою або ганчірочкою.

Зовнішню частину корпусу, як і внутрішню, мити безпосередньо водою не можна. Забруднені місця можна протерти вологою серветкою, можна і з використанням соди. Завершити очищення потрібно, протерши корпус чистою сухою серветкою або губкою. При цьому важливо діяти особливо обережно та акуратно в області панелі керування приладом.

Мити мультиварку може бути не надто зручно, але якщо не забувати робити це регулярно, можна уникнути появи стійких плям і неприємного запаху. Найкраще повністю очищати прилад після кожного використання, і тоді він довго прослужить і радуватиме вас.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7437