7 неочевидних ознак брудної домівки, які можуть помітити гості

17.03.2023 13:16

7 неочевидних ознак брудного будинку, які можуть помітити гостіПеред приходом гостей господині зазвичай прибирають в квартирі чи будинку, щоб, так би мовити, не вдарити в бруд обличчям. Але деякі дрібниці навіть при найретельнішому прибиранні можна пропустити. Про те, які є 7 неочевидних ознак брудного будинку, які можуть бути помічені гостями, пропонуємо вам дізнатися далі.

Відразу скажемо, гості — це не якась інспекція, завданням якої є неодмінно знайти у в будинку бруд і тицьнути вас у нього носом. Але якщо вам хочеться, щоб ваш дім справив на гостей максимально приємне враження, то краще все ж приділити питанню чистоти максимум уваги і не пропустити під час прибирання навіть на перший погляд незначні нюанси.

Брудні вимикачі та дверні ручки

Вимикачами та дверними ручками у санвузлі гостям точно доведеться скористатися і навіть не раз. І якщо ці елементи будуть брудними, це миттєво зіпсує враження про ваш будинок. Завжди приділяйте чистоті цих деталей увагу, а перед приходом гостей не забудьте переконатися, що вимикачі та ручки без бруду та жирних плям.

Розмаїття магнітиків на холодильнику

Самі собою магнітики, звісно ж, зовсім не погані. Але коли їх занадто багато, вони створюють відчуття захаращеності приміщення, надають холодильнику неохайного вигляду. А якщо їх ще й забувати регулярно протирати від пилу і жирного нальоту, то враження буде точно не найкращим.

Стопки газет та журналів

На жаль, цілі стоси газет та журналів, та ще й старих, не надають відчуття чистоти в будинку. Навпаки, вони створюють відчуття захаращеності, тому важливу для вас періодику бажано розкласти по папках і прибрати з виду, а непотрібну — сміливо викинути або здати на переробку.

Брудна білизна в тазі у ванній

Погодьтеся, ванна кімната не зможе виглядати чисто і охайно, якщо в ній височить таз, повний брудної білизни. Тому якщо ви не маєте кошика для білизни з кришкою, в який можна складати брудний одяг, то хоча б тимчасово сховайте речі в барабан пралки - туди гості точно не мають заглядати. А взагалі краще не накопичувати речі для прання занадто довго, інакше у ванній може з'явитися неприємний запах.

Батареї баночок та пакетиків на кухні

Зберігати прямо в робочій зоні кухні купу всіляких баночок, скляночок і пакетиків — не дуже хороша ідея, адже навіть після найретельнішого прибирання все це створюватиме відчуття безладу. Краще залиште на видноті тільки найнеобхідніше і, що важливо, презентабельне, а решту - приберіть у шафу.

Пил на книжкових полицях, картинах, фоторамках

Пил на полицях, картинах і фотографіях в рамках рідко яка господиня пропустить, але все ж таки не забудьте переконатися в чистоті цих елементів інтер'єру перед приходом гостей, якщо не хочете, щоб про вас склалося погане враження.

Бруд і волосся у зливі умивальника

Якщо вся ванна кімната сяє чистотою, а злив брудний, то навіть у не дуже прискіпливих гостей це може створите неприємне враження. Тому, роблячи прибирання у ванній, обов'язково перевірте, чи не скупчилося в зливі умивальника волосся та інші забруднення, навіть якщо на перший погляд все здається гаразд.

Зрозуміло, житловий будинок чи квартира — це не музей і не операційна, де все має знаходитися на строго вивірених місцях і бути стерильно чистим. І кожна господиня (або господар) має право самостійно вирішувати, наскільки ретельним має бути прибирання і чи має вона бути взагалі. Але не можна забувати і про правила гостинності, які наказують подбати про те, щоб гостям було приємно та комфортно перебувати у квартирі чи будинку.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7484