Як прати бюстгальтери

24.04.2023 08:57

Як прати бюстгальтериЗдавалося б, нічого складного в пранні такого предмета спідньої жіночої білизни, як бюстгальтер, немає. Але практика показує, що найчастіше саме через порушення основних правил прання бюстгальтерів ці вироби зношуються набагато швидше, ніж могли б. Тому про те, як прати бюстгальтери правильно, буде дуже корисно дізнатися.

«Заношений» бюстгальтер втрачає свої якості: його лямки розтягуються, чашки втрачають форму, а матеріал — початковий колір. Від носіння такого виробу ні задоволення, ні користі, більше того, подібний бюстгальтер може завдати шкоди грудям. Так що краще не доводити білизну до такого жахливого стану.

Щоби бюстгальтер служив довго, зберігаючи всі свої властивості, потрібно з перших днів після придбання піклуватися про нього. Наприклад, носити один і той же бюстгальтер без прання рекомендується не довше трьох днів поспіль, інакше під впливом розтягування та контакту з природними виділеннями шкіри (піт, шкірне сало) волокна тканини, з якої виріб пошитий, втратять властиву їм еластичність дуже швидко.

Прати бюстгальтери вкрай бажано тільки вручну, але в деяких випадках допускається також машинне прання. Про основні особливості ручного та машинного прання бюстгальтерів докладніше йтиметься далі.

Як прати бюстгальтери руками?

Для ручного прання бюстгальтерів згодяться таз, відро або раковина у ванній кімнаті, що підходять за розміром. Вибрану ємність треба заповнити теплою водою (30–40 °С), а потім додати у воду засіб для прання. Бажано, щоб це був засіб м’якої дії (наприклад, з ензимами), який би дбайливо ставився до волокон матеріалу бюстгальтера.

В отриманому розчині для прання необхідно на 10–15 хвилин замочити бюстгальтери. Зрозуміло, що одночасно прати можна тільки вироби одного кольору: навіть у прохолодній воді є ризик, що вони полиняють. Після замочування потрібно м’яко та обережно потерти бюстгальтери в місцях, де тканина особливо сильно забруднена. Для видалення забруднень, що в’їлися, зручно скористатися старою зубною щіткою. Після цього треба ретельно прополоскати білизну в прохолодній чистій воді й акуратно віджати.

Якщо в бюстгальтерів щільні формовані чашки, віджимати їх не можна — це може зіпсувати їхню форму. У цьому випадку потрібно спочатку дати воді трохи стекти, а потім промокнути кожен бюстгальтер чистим сухим рушником, який вбере вологу.

Чисті бюстгальтери залишається висушити. Для цього вироби потрібно акуратно розправити і трохи потягнути в різні боки для запобігання деформації. Сушити бюстгальтери найкраще на свіжому повітрі, повісивши їх на мотузку для білизни або ж розклавши на горизонтальній стійці. Одягати бюстгальтери можна лише повного висихання.

Як прати бюстгальтери в машинці?

Машинне прання для бюстгальтерів шкідливе, проте якщо іншого вибору немає, то можна випрати вироби й у такий спосіб. Для прання бюстгальтерів у машинці треба підготувати спеціальний сітчастий мішок для білизни, а якщо такого немає, то підійде наволочка на застібці.

На кожному бюстгальтері до початку прання треба застебнути застібку, щоб запобігти випадковим зачіпкам. Знімні бретелі корисно зняти і випрати окремо — так вони деформуватимуться менше.

Бюстгальтери в машинці треба прати за температурі 30 °С на делікатному режимі. Засіб для прання треба використовувати м’який. Разом із бюстгальтерами не рекомендується прати надто важкі та габаритні речі, наприклад, джинси чи рушники. Краще віддати перевагу футболкам, майкам, шкарпеткам, трусам, легким піжамам.

Сушити бюстгальтери після машинного прання треба так само, як і після ручного. Не дуже бажано, але допустимо користуватися сушильною машиною, тільки налаштувати її потрібно на найнижчі значення температури та мінімальну швидкість обертання барабана — це допоможе знизити ймовірність деформації виробу.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6133