Як зробити рушник м’яким

17.05.2023 09:00

Як зробити рушник м’якимХазяйкам добре відомо, що від частого прання махрові рушники нерідко стають жорсткими, і в результаті користуватися ними вже не так приємно, як раніше. Звичайно, можна просто прийняти цю поширену проблему як неминуче, але й можна постаратися повернути рушникам колишню м’якість. Про те, як зробити рушник м’яким знову, докладніше йтиметься далі.

Пухнастим рушником так приємно витиратися після освіжаючого душу або розслаблюючої ванни! Махрова тканина може похвалитися неймовірною м’якістю і відмінною здатністю вбирати вологу, тому в основному саме з неї виготовляються сьогодні рушники, які використовуються для особистої гігієни.

Традиційно махрову тканину для рушників виготовляють із бавовни або льону, проте є сьогодні також махрові рушники ще й із бамбукових волокон. Рушники на бамбуковій основі особливо пухнасті й ніжні, але коштують вони дорожче за бавовняні або лляні.

На жаль, від прання, особливо якщо воно виконується неправильно, махрові рушники можуть стати жорсткими та перестати добре вбирати вологу. І якщо не хочеться щоразу витрачатися на покупку нових рушників, необхідно повернути колишню м’якість наявним. Але як саме це зробити?

Виявляється, є кілька простих та доступних способів зробити рушники м’якими. Наприклад, один із них передбачає використання звичайної кухонної солі: після прання прополощіть рушники в підсоленій воді або замочіть їх у такій воді на кілька годин, а потім акуратно викрутіть, розпряміть і висушіть на свіжому повітрі.

Інший спосіб зробити рушник м’яким — це використовувати під час прання оцет. Достатньо додати 2 ч. л. столового оцту на 1 ст. води та залити розчин у відсік для кондиціонера в пральній машині. Після прання рушник потрібно струсити та розпрямити, а потім висушити.

Нарешті, третій спосіб полягає в застосуванні спеціальних кульок для прання, які господині називають «їжачками» за їхню характерну «голчасту» поверхню. Такі кульки закладаються в барабан пральної машини під час прання та допомагають зберегти рушники м’якими завдяки механічному впливу.

Щоб рушники з махрової тканини були м’якими і приємними на дотик, краще прати їх не порошками, а рідкими засобами для прання. Також корисно встановлювати в машинці під час прання режим додаткового полоскання, щоб ретельно очистити рушники від залишків ПАР.

Пам’ятайте, що махрові рушники не можна прати і віджимати в машинці на занадто великих обертах, а також не варто використовувати для прання рушників режим економії води. До речі, якщо є можливість, рушники краще прати вручну у великій кількості води, щоб якнайменше піддавати ворс махрової тканини тертю.

Не забувайте, що рушники з махри не можна прасувати. Випрані рушники просто розправляйте руками та просушуйте на мотузці або на спеціальній стійці. Якщо ж рушники сильно пом’яті, скористайтеся паровою щіткою або злегка зволожте рушники з пульверизатора водою, розправте й повісьте сушитися на відкритому повітрі: під власною вагою рушники розгладяться.

За дотримання основних правил прання махрових рушників ви зможете зберегти їх м’якими та пухнастими надовго. Тоді вам і членам вашої родини буде приємно щоразу ними користуватися після душу, ванни або лазні.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/5946