Чим відмити силіконовий чохол для смартфона

21.09.2023 13:30

Чим відмити силіконовий чохол для смартфонаСиліконовий чохол – простий та доступний аксесуар для захисту корпусу смартфона від механічних пошкоджень. Але, на жаль, згодом він жовтіє, темніє або стає просто брудним, тому питання про те, чим відмити силіконовий чохол для телефону, для багатьох надзвичайно актуальне.

Пожовклий, потемнілий і вкритий плямами чохол виглядає дуже неохайно сам і надає неохайного вигляду телефону . І, звісно, подібну проблему хотілося б вирішити, причому бажано швидко і без зайвих зусиль. Але чи це можливо?

Всі, хто хоч раз стикався з чищенням силіконових чохлів для смартфонів, знають, що звичайне миття з милом допомагає лише прибрати якісь свіжі плями, а ось від пожовтіння та потемніння, на жаль, не рятує. І рано чи пізно навіть при дуже акуратному поводженні чохол все одно стає на вигляд брудним, втрачає прозорість і презентабельний вигляд.

Звісно, найпростіше в такому разі взяти і купити новий чохол, адже зазвичай такий аксесуар коштує не надто багато. Але якщо з тих чи інших причин покупка неможлива або небажана, можна спробувати відмити силіконовий чохол від бруду і відбілити його, використовуючи різні підручні засоби.

Як видалити свіжі плями з чохла?

Зі свіжими жирними плямами на силіконових чохлах легко впораються звичайні вологі серветки, а також мило — хоч туалетне, хоч господарське. Головне, щоб плями справді були свіжими та не встигли в'їстись у поверхню.

Якщо на чохлі сліди від ручки, фломастерів або фарб, то можна скористатися будь-якою олією або вазеліном: засіб потрібно нанести в невеликій кількості на чистий ватний диск і потім протерти ним плями.

У разі, якщо на чохлі є сліди олівця (простого або кольорового), то можна спробувати стерти їх канцелярською гумкою.

Як вибілити прозорий силіконовий чохол?

Прозорий чохол жовтіє через частинки бруду, жиру та поту, що осідають на його поверхні під час використання смартфона. Також жовтизну провокує перегрів під час зарядки та вплив прямих сонячних променів. Незалежно від ціни рано чи пізно жовтіють усі прозорі чохли.

Якщо ви хочете спробувати відбілити чохол і повернути йому первозданний вигляд, спочатку видаліть усі плями, які зможете, а потім використовуйте один або кілька з наведених нижче засобів.

Сода

Для відбілювання прозорого силіконового чохла рекомендується розвести харчову соду водою або нашатирним спиртом до одержання пасти, нанести цю пасту на губку та акуратно протерти чохол. Потім засіб потрібно залишити на поверхні на 20 хвилин і видалити за допомогою м'якої ганчірочки, яку слід змочити теплою водою.

Спирт

Медичний спирт вважається дієвим засобом проти жовтизни силіконового прозорого чохла. Його рекомендується змішати з водою у пропорції 1:1, а потім у отриманому розчині потрібно змочити ватяний диск та протерти чохол. Повторювати таку операцію слід кілька разів.

Лимонний сік або кислота

Натуральний лимонний сік або розчин лимонної кислоти, як відомо, мають відмінні відбілюючі властивості. Тому можна вичавити сік із лимона або розчинити пару чайних ложок лимонної кислоти в теплій воді і потім за допомогою ватного диска обробити соком чи розчином поверхню чохла.

Зубна паста з відбілюючою дією

Відбілююча зубна паста вважається досить ефективним засобом для усунення жовтизни із силіконового чохла. Пасту потрібно просто нанести на поверхню чохла, потерти старою зубною щіткою, а потім змити.

Відбілювач без хлору

Ще один варіант боротьби з жовтизною на прозорому чохлі. Використовуйте будь-який відбілювач без хлору, який є під рукою. Розчиніть у воді у пропорції 1:10 та обробіть отриманим розчином чохол. Для більш ефективної дії можна залишити чохол у розчині на 30 хвилин, а потім промити.

Рідина для зняття лаку

Можна спробувати відмити чохол за допомогою рідини для зняття лаку, що містить ацетон. Цей засіб працює навіть із найсильнішими забрудненнями, але зверніть увагу, що його не можна наносити на принтовані ділянки.

Як відмити плями, що в'їлися, з матового чохла?

Якщо у вас матовий чохол для телефону, то для відмивання з нього плям, що в'їлися, підійдуть в цілому ті ж засоби, що і для прозорого чохла, крім, хіба що, відбілювача і розчину ацетону. Дії теж будуть однаковими, але якщо на чохлі є принти, обробляти ділянки поверхні з ними якимись агресивними засобами. їде вкрай обережно.

Додатковий спосіб боротьби з плямами на матових чохлах - кип'ячення. На просторах інтернету подібний варіант має велику популярність, проте важливо розуміти, що немає гарантій того, що даний спосіб не призведе до деформації чохла. До того ж, якщо на чохлі є принт, спосіб застосовувати не можна.

Втім, якщо ви все ж таки вирішите вдатися до такого методу, то час кип'ятіння повинен становити від 5 до 15 хвилин, після чого чохол потрібно вийняти і просушити, а потім за бажанням обробити спиртом.

На закінчення зазначимо, що не допускається використовувати для очищення будь-яких силіконових чохлів жорсткі абразиви, а також чохли не можна чистити з використанням хлорсодержащих засобів. Усі забруднення намагайтеся видаляти відразу після появи, поки вони максимально свіжі. У цьому допоможуть мильний розчин та спиртові серветки.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7627