Як зробити новорічну фотозону вдома

29.11.2022 13:10

Як зробити новорічну фотозону вдомаЗа красивими фото у новорічній атмосфері завжди можна вирушити до однієї з численних фотостудій. Правда, підібрати варіант, де буде вільно зручний час і не буде занадто «кусатися» ціна, складно. На подібний випадок розповідаємо вам, як зробити новорічну фотозону вдома власними руками.

Якщо вдома ви ставите та прикрашаєте новорічну ялинку, то ви можете просто сфотографуватись біля неї. Але чи захочеться вам ділитися отриманими знімками в соцмережах і показувати їх на старості онукам?

Продумана новорічна фотозона дозволить отримати гарні знімки прямо в домашніх умовах. Варіанти можуть бути різними, і все залежить від вашого бюджету, часу і сил на роботу, а також від наявності вільного місця в квартирі або будинку.

Під фотозону в новорічній тематиці бажано виділити хоча б пару квадратних метрів, щоб розмістити весь декор і вмістити фотографованих. Враховуйте це, вибираючи місце для домашньої фотозони, а також не забудьте, що якщо будете використовувати її вдень, то вам буде потрібна хороша освітленість, а значить фотозона повинна бути близько до вікна.

Задній фон

Практично в кожному випадку домашня новорічна фотозона розміщується біля вільної стіни, яка є заднім фоном для знімків. І добре, якщо стіна виглядає презентабельно, має нейтральне забарвлення і не відволікає від головного у кадрі. А що робити, якщо стіну не хотілося б показувати на фото?

Потрібно чимось її замаскувати. Найпростіше та найдоступніше рішення – блискуча «шторка» з новорічного дощу. Крім того, стіну можна задрапірувати гарною тканиною, якщо така є під рукою. А ще на стіні можна закріпити численні гірлянди, які приховають її не надто привабливу поверхню.

Новорічна ялинка

Без ошатно прикрашеної ялинки уявити собі новорічну фотозону неможливо. Тому приділіть декору пишної лісової красуні максимум уваги. Постарайтеся при цьому не просто хаотично розвішувати наявні ялинкові іграшки та гірлянди, а дотримуватись певного стилю в декорі.

До речі, знайти «інстаграмну» живу ялинку чи сосну буде, швидше за все, вкрай складно, а решта у кадрі виглядатиме не надто красиво. Так що рекомендується скористатися штучним деревцем, благо, їх зараз випускається безліч.

Муляжі новорічних подарунків

Порожні коробки, обгорнуті подарунковим папером і перев'язані стрічками, стануть чудовими муляжами новорічних подарунків. Красиво розкладіть їх під вашою новорічною ялинкою і створіть у кадрі приголомшливу атмосферу свята. До того ж фальшиві подарунки можна брати до рук як реквізити, розігруючи з ними сценки для яскравіших знімків.

Електричні гірлянди

Новий рік – це час, коли вогників гірлянд багато не буває. І ваша домашня фотозона буде тим красивіша, чим більше сяючих вогнів ви в ній розмістите. Щоб не залежати від розташування розеток у будинку, виберіть гірлянди на батарейках або акумуляторах.

Новорічні фігури

Якщо ви поглянете на декор до Нового року у фотостудіях, то напевно зауважите, що дуже часто в ньому використовуються різні тематичні фігури - олені, сніговики, гноми, ельфи, будиночки, міні-ялинки тощо. Такі фігури можна придбати чи зробити власними руками і для домашньої фотозони.

Об'ємні цифри або літери

Якщо у вас є час і бажання, ви можете з картону виготовити та декорувати цифри, що позначають наступний рік, або якийсь святковий напис. Для саморобних цифр і букв відмінно підійде гофрований картон, який можна пофарбувати або обклеїти декоративним папером, прикрасити ялинковими кульками, мішурою, гілочками або портативними гірляндами.

Світильники та свічки

Красиво у новорічній фотозоні виглядають всілякі світильники та свічки. Світильник можна зробити своїми руками зі скляної банки або пляшки, картонної коробки або інших матеріалів. Свічки краще взяти не справжні, а електронні, особливо, якщо в будинку є діти.

Що ще може стати в нагоді для фотозони до Нового року в домашніх умовах? Безумовно, різний тематичний текстиль, приміром, однотонний білий чи бежевий або ж картатий затишний теплий плед, м'які подушки з тематичними малюнками, новорічні чохли на стільці тощо.

Також вам можуть стати в нагоді м'які іграшки, вата для імітації снігу, дерев'яні піддони або затишне крісло для фотографій сидячи, натуральні гілки та шишки, апельсини та мандарини, новорічні шкарпетки, різдвяні вінки та багато іншого. Але тільки враховуйте, що вам не обов'язково заповнювати свою фотозону до відмови усіляким декором і реквізитом: замість цього краще старайтеся вибрати єдиний стиль або колірну гаму і дотримуватися їх.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7399