Чим прикрасити пусту стіну в кімнаті?

13.12.2022 16:32

Чим прикрасити пусту стіну в кімнаті?З одного боку, мінімалізм у дизайні інтер'єру дуже популярний, а з іншого - зовсім порожні стіни мало кого потішать, особливо якщо вони великі. Сьогодні пропонуємо вам з'ясувати, чим прикрасити порожню стіну в кімнаті, щоб зробити інтер'єр стильним і затишним.

Якщо на стіну щось буквально «проситься», але ви самі ще не знаєте, що саме, не поспішайте бігти за молотком та цвяхами або клеєм. Спочатку визначтеся, якого результату хочете досягти, адже при додаванні декору стіна автоматично стане акцентною в приміщенні і приковуватиме до себе всю увагу.

Якщо ви робите ремонт у приміщенні «з нуля», то майбутній декор стін може бути будь-яким, аби він вписувався його в задуманий дизайн. Якщо ж справу доводиться мати з уже готовим інтер'єром, скажімо, в орендованій квартирі, то можливості декорування стін, швидше за все, будуть обмежені умовами орендодавця.

Простіше і швидше за все прикрасити порожню стіну якимись знімними елементами, особливо якщо вийде забити гвоздик-другий для підвішування картин, постерів, панно і фотографій. Також можна прикрашати стіну різними наклейками, якщо вона має відповідне покриття. Ну і, звичайно ж, до порожньої стіни завжди можна приставити якісь меблі, правда, тут все залежить від габаритів кімнати та планування.

Картини та постери

Картини на стінах можуть здатися найбанальнішим рішенням, але вдало підібраний варіант неодмінно прикрасить інтер'єр. Адже це зовсім не обов'язково має бути класичний масляний живопис в обрамленні химерного золотого багета: сучасні інтер'єрні картини можуть бути написані дуже різними способами і в різних стилях, так що знайти відповідну ідею саме для свого випадку зазвичай досить легко.

Ну, а якщо до картин ніяк не лежить душа, то замість них можна використовувати постери. Знову ж таки, різноманітність варіантів тут така, що творчій фантазії є де розвернутися. При цьому постери, як правило, ще й на порядок дешевші за картини, а значить їх простіше змінити, якщо в якийсь момент вони набриднуть.

Фотографії або фотоколажі

Прикраса стін кімнат фотографіями практично нічим не відрізняється від декору картинами та постерами, але в даному випадку результат виходить більш «інтимним», адже знімки беруться з особистого чи сімейного фотоархіву. І, до речі, головна складність при декорі порожньої стіни фотографіями якраз і полягає зазвичай у виборі найбільш підходящих кадрів.

Якщо ви хочете, щоб результат ваших праць виглядав стильно, подбайте, щоб відібрані фото поєднувалися між собою тим чи іншим чином. При цьому бажано використовувати не просто набір випадкових знімків, а зв'язати їх в якусь історію.

Книжкові полиці, настінні органайзери

«Заповнити» стіну, що пустує, не просто декором, а чимось цілком практичним — відмінна ідея. І книжкові полиці для її реалізації підходять якнайкраще, адже вони можуть виглядати дуже красиво і при цьому співслужать вам хорошу службу.

Ще один цікавий варіант корисного заповнення порожньої стіни — використання настінного органайзера. У ньому можна зберігати всілякі корисні дрібниці та аксесуари, а можна закріпити різні декоративні елементи.

Дзеркала

Дзеркала можуть бути повноправними елементами декору стін, якщо використовувати їх в інтер'єрі на кшталт картин. Таке рішення може бути дуже незвичайним і виглядати цікаво, але зважте на кілька важливих моментів.

По-перше, на дзеркалах будуть добре видно будь-які забруднення, а значить їх доведеться досить часто мити і протирати. По-друге ж, має велике значення те, що саме потраплятиме у відбиток.

Настінні килими та гобелени

Здивовані? Ще б пак, адже ще недавно килими на стінах таврувалися як чистий несмак! Але часи змінюються, і нині килими та гобелени знову набули права прикрашати порожні стіни. Щоправда, звичайно, йдеться не про ті самі «бабусині» килими, про які багато хто згадує зі здриганням, а про більш сучасні варіанти.

Декоративні тарілки

Тож аж ніяк не ультрасучасне рішення, але чому б і ні? Вибір форм, розмірів, матеріалів і візерунків величезний, так що варіант підійде для різних стилів інтер'єру і кімнат. Звичайно ж, найдоречніше декоративні тарілки будуть виглядати в декорі порожньої стіни на кухні, але також ними цілком можна прикрасити вітальню, спальню або навіть коридор.

Вінілові наклейки, електричні гірлянди, декоративні літери та написи, географічні карти, старий добрий настінний годинник, об'ємні настінні орігамі-фігури, паперові віяла та розетки — все це теж може знайти своє місце на вашій порожній стіні. Тільки не перестарайтеся та дозуйте кількість прикрас, інакше ризикуєте в результаті мати невиразну мішанину мотлоху на стіні, а не справді унікальний та стильний декор кімнати.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7409